دست رد انگلیس به سینه ظریف
انگلیس پیشنهاد ظریف برای مبادله زندانی را رد کرد.
خبرگزاری فارس: «جرمی هانت»، وزیر امور خارجه انگلیس روز پنجشنبه به سخنان «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران درباره مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا واکنش نشان داد.
ظریف که به نیویورک سفر کرده روز چهارشنبه گفت به دولت آمریکا پیشنهاد داده ایران حاضر است «نازنین زاغری»، محکوم امنیتی بازداشتشده در ایران را به شرط آزادی «نگار قدس کنی»، شهروند بازداشتشده ایرانی به دلیل نقض ادعایی تحریمهای آمریکا از زندان آزاد کند.
«نگار قدس کنی»، شهروند ایرانی مقیم استرالیا است که تیرماه سال ۱۳۹۶ به بهانه ادعایی نقض قوانین تحریمهای آمریکا علیه ایران بازداشت شده است. او در زمان بازداشت باردار بوده و استرالیا تقاضاهای ایران برای بهبود شرایط نگهداری او را رد کرده است. قدس کنی به دستور دولت آمریکا بازداشت شده است.
زاغری از سال ۱۳۹۵ به جرم فعالیتهای تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و تلاش برای براندازی نرم بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم شده؛ او هم اکنون در حال گذراندن دوران محکومیت خود است و وزیر خارجه انگلیس او را تحت «حمایت دیپلماتیک» قرار داده است. این محکوم امنیتی هنگام بازداشت به عنوان مدیر پروژه در شرکت رسانههای گروهی «تامسون رویترز» فعالیت میکرد.
«جرمی هانت»، وزیر خارجه انگلیس روز پنجشنبه مخالفت خود را با پیشنهاد محمد جواد ظریف اعلام کرد و مدعی شد که بین وضعیت بازنین زاغری و نگار قدس کنی «تفاوتهای زیادی» وجود دارد.
هانت در ادامه ادعا کرد: «برای زنی که در استرالیا بازداشت شده رویه دادرسی عادلانه و روال قضایی مناسب به کار گرفته شده و او مرتکب یک جرم بسیار جدی شده است.»
وی اضافه کرد: «نازنین زاغری بیگناه است او مرتکب فعل خلافی نشده است. مسئله غیرقابل قبول درباره ایران این است که آنها آدمهای بیگناه را به زندان میفرستند و بعد از آنها به عنوان اهرم فشار استفاده میکنند.»
مقامهای دولت انگلیس مدعی هستند که بازداشت زاغری هنگام سفر به ایران بابت انجام بازدیدهای خانوادگی صورت گرفته و حین بازداشت، در حال انجام مأموریت رسانهای یا کاری نبوده است.
علیرغم این ادعاها، آبانماه سال ۱۳۹۶، «بوریس جانسون» وزیر خارجه وقت انگلیس در پارلمان این کشور به صورت ناخواسته فاش کرد که او هنگام بازداشت برای مأموریت کاری از جانب تامسون رویترز به ایران سفر کرده است.
جانسون در جلسهای در آن زمان در پارلمان انگلیس گفت: «وقتی بررسی میکنم ببینم نازنین زاغری راتکلیف در حال انجام چه کاری بوده میبینم که او، - آنطور که من میدانم- فقط در حال آموزش روزنامهنگاران در ایران بوده است.»
این سخنان جانسون با واکنشهای بسیار شدید و بیسابقه در انگلیس روبرو شد و تا آنجا پیش رفت که شماری از مقامها در این کشور خواستار استعفای وی شدند.
«جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر و «صادق جان»، شهردار لندن، دو نفر از کسانی بودند که از او خواستند عذرخواهی کرده و از سمتش استعفا کند. عدهای از نمایندگان پارلمان انگلیس هم درخواست مشابهی مطرح کردند.
وزیر خارجه وقت انگلیس، سرانجام تحت فشارهای این چنینی مجبور شد بابت اظهاراتش عذرخواهی کرده و همسو با هجمههای تبلیغاتی ادعا کند زاغری تنها برای تعطیلات به ایران سفر کرده بود.
دیدگاه تان را بنویسید