روسیه: برکناری بشار اسد از قدرت دیگر مطرح نیست

کد خبر: 934307

«برکناری بشار اسد از قدرت دیگر مطرح نیست»، این پاسخی بود که سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز جمعه در واکنش به پرسش رادیو اکو مسکو که به مواضع غربگرایانه مشهور است، داد.

روسیه: برکناری بشار اسد از قدرت دیگر مطرح نیست

خبرگزاری ایرنا: ماریا زاخارووا گفت که این موضوع از دستور کار مذاکرات طرف‌های سوری خارج شده است و این مردم سوریه هستند که باید پس از تدوین قانون اساسی جدید این کشور درباره رهبران آینده خود تصمیم گیری کنند.

اختلافات سیاسی در سال ۲۰۱۲ اوضاع در سوریه را برهم زد و کشور‌های غربی با مداخله در امور داخلی این کشور و تحریک مخالفان و تجهیز آنان به انواع سلاح و تجهیزات، زمینه بوجود آمدن گروه‌های تروریستی همچون داعش را فراهم کردند.

در پی افزایش درگیری‌های داخلی در سوریه و قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی طی هفت سال اول جنگ، بیش از صد‌ها هزار نفر کشته و میلیون‌ها تن آواره شدند.

روسیه و ایران از جمله کشور‌هایی بودند که از روز نخست خواستار حل وفصل بحران سیاسی در سوریه توسط مردم این کشور بدون مداخله کشور‌های خارجی شدند، اما در نهایت با افزایش قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی همچون داعش و گسترش این گروه در خاک سوریه و عراق مجبور شدند برای مقابله جدی با این گروه وارد عمل شده و به کمک دولت‌های عراق و سوریه آیند.

در ادامه راه ترکیه نیز که از روز نخست خود را حامی مخالفان دولت قانونی سوریه معرفی می‌کرد با وجود تضاد منافع با ایران و روسیه در سوریه، به این دو کشور پیوست و تروئیکای آستانه شکل گرفت که در نتیجه آن جنگ هشت ساله در سوریه کم کم با تضعیف و نابودی تروریست‌ها به روز‌های پایانی خود رسید.

در طرف دیگر این میدان، آمریکا قرار داشت که در روز‌های نخست جنگ داخلی در سوریه، بشار اسد را متهم به استفاده از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم خود کرد و در ادامه دمشق را تهدید کرد که با حمله همه جانبه نظامی ایالات متحده روبرو خواهد شد.

روسیه نیز برای اطمینان جامعه جهانی از نرسیدن سلاح‌های شیمیایی به دست تروریست‌ها که هر روز شهر‌های دیگری از سوریه را اشغال می‌کردند، دست به خلع سلاح شیمایی سوریه زد و وقتی با تهدید دوباره آمریکا برای حمله نظامی به این کشور مواجه شد اعلام کرد به عنوان تنها کشوری که در سوریه پایگاه نظامی دارد، از دولت قانونی این کشور در مقابل هرگونه اقدام نظامی خارجی دفاع با تمام توان دفاع خواهد کرد.

آمریکا پس از مواجهه با واکنش متقابل روسیه، به بهانه مبارزه با داعش نیروی نظامی اندکی را در بخشی از سوریه که کرد‌ها درآن سکونت داشتند، مستقر کرد و تمام توان خود را بر تجهیز مخالفان دولت سوریه و افزایش هزینه‌های جنگ روی دست دولت قانونی سوریه گذاشت.

امروز با تلاش‌های تروئیکای آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) پس از گذشت هشت سال بیش از ۹۰ درصد از خاک سوریه از شر گروه‌های تروریستی تکفیری همچون داعش آزاد شده است، اما هنوز تروریست‌های ضد سوری در ادلب استانی در شمال غربی سوریه و هم مرز با ترکیه مستقر هستند.

ترکیه هر چند که با ایران و روسیه بر سر مبارزه با گروه‌های تکفیری تروریستی هم نظر است، اما معتقد است که باید حقوق مخالفان دولت قانونی سوریه نیز به رسمیت شناخته شود و آنان را از گروه‌های تروریستی جدا کرد. ترکیه از سوی دیگر بشدت از آمریکا به دلیل حمایت از کرد‌های سوریه و تجهیز آنان به تسلیحات نظامی انتقاد می‌کند و آن را زمینه تضعیف یکپارچگی سوریه و کاهش امنیت در مرز‌های جنوبی خود می‌داند.

فرانسه و دیگر کشور‌های اروپایی که هشت سال پیش به بهانه کمک به دمکراتیک شدن سوریه با ارسال تجهیزات نظامی و منابع متنوع به گروه‌های مخالف زمینه آغاز جنگ بزرگ داخلی و ظهور و بروز گروه‌های تروریستی همچون داعش در این کشور را فراهم ساختند پس از بروز حملات تروریستی تکفیری در اروپا دچار سرگیجه شدند از این رو تلاش کردند نقش کمتری در تحولات سوریه بازی کنند هر چند که همچنان در مناقشات بزرگ، از آمریکا پیروی می‌کنند.

در مجموع می‌توان گفت: اوضاع در سوریه کم کم به سمت بازسازی و بهبود اوضاع و بازگشت آوارگان به کشورشان باز می‌گردد چرا که دیگر صحبت از لزوم خروج نظامیان آمریکایی از سوریه مطرح است هر چند که دیگر کشور‌های شکست خورده در سوریه و رژیم صهیونیستی که بیشترین سود را از بحران سوریه برده است برای فرافکنی در افکار عمومی بر لزوم مقابله با ایران در منطقه سخن می‌گویند.

ترکیه نیز در سوی دیگر میدان در تلاش است آنچنان که می‌گوید گروه‌های تروریستی را از مخالفان دولت سوریه در ادلب جدا کند تا مخالفان دولت سوریه نیز فرصت داشته باشند در آینده سیاسی کشور خود نقش آفرینی کنند.

ایران، روسیه و ترکیه در قالب مذاکرات آستانه به عنوان تنها ائتلاف بین المللی موفق درباره سوریه، توانستند گروه‌های مخالف و موافق دولت قانونی سوریه را گرد هم آورند و زمینه به توافق رسیدن آنان را فراهم کنند.

سازمان ملل متحد نیز با مشاهده روند موفقیت آمیز تلاش‌های روسیه، ایران و ترکیه درفرمت آستانه از آن حمایت کرد و هم اکنون سران تروئیکای آستانه مذاکرات پیوسته خود را درباره آینده سوریه ادامه می‌دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت