مخالفت رئیسجمهور سابق سوریه با پیشنهاد صهیونیستها
رئیس جمهوری اسبق مصر در گفتوگو با شبکهای مصری از مخالفت رئیسجمهور سابق سوریه با پیشنهاد صهیونیستها در خصوص نحوه استرداد جولان اشغالی به سوریه خبر داد.
خبرگزاری فارس: رئیس جمهور اسبق مصر میگوید «حافظ اسد»، رئیس جمهور فقید سوریه حاضر به پذیرش استرداد مشروط جولان اشغالی به این کشور نشده است.
«احمد السید» مجری و خبرنگار شبکه «مصر الحیاة» اخیرا در گفتوگو با یک وبسایت خبری مصر پرده از روابط حسنی مبارک، رئیس جمهوری اسبق مصر با مقامهای رژیم صهیونیستی و پیشنهاد آنها به حافظ اسد جهت خروج نظامیان این رژیم از بلندیهای اشغالی جولان سوریه برداشت.
این مجری مصری در گفتوگو با »القاهره ۲۴» گفت که طی مصاحبهای که با حسنی مبارک داشته، رئیس جمهوری اسبق مصر گفته است که رژیم صهیونیستی به وی (مبارک) اعلام کرده بودند که حاضر است به صورت مشروط از جولان اشغالی سوریه خارج شده و آن را به دمشق واگذار کنند.
حسنی مبارک در این مصاحبه که هنوز پخش نشده، گفته است: «با اسرائیلیها به منظور استرداد جولان تماس گرفتم. ولی آنها شرط گذاشتند که سوریه با افتتاح سفارت [اسرائیل] در دمشق موافقت کرده و همچنین سفارتی در اسرائیل باز کند تا به نوعی دمشق اسرائیل را به رسمیت بشناسد. حافظ اسد در آن مقطع با این پیشنهاد مخالفت کرد».
قرار بود شبکه مصر الحیاة این مصاحبه را که از طریق تلفن همراه ضبط شده بود، ساعت ده شب گذشته پخش کند ولی بنا به دلایل و شرایطی که گفته میشود خارج از اراده این شبکه بوده، از پخش آن منصرف شده است.
رئیس جمهور اسبق مصر در این مصاحبه در مورد نحوه استرداد شبه جزیره سینا و شهر «طابا» به مصر نیز گفتوگو کرده است.
جولان اشغالی سوریه بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بینالملل هرگز این اقدام را بهرسمیت نشناخته است.
رژیم صهیونیستی در این جنگ علاوه بر جولان اشغالی سوریه، شبه جزیره سینای مصر، کرانه باختری رود اردن و نوار غزه را نیز اشغال کرد. دولت وقت مصر به ریاست «انور سادات» طی پیمان کمپ دیوید با رژیم صهیونیستی که با وساطت آمریکا حاصل شد؛ توانست در مقابل به رسمیت شناخت رژیم اسرائیل و گشایش سفارت این رژیم در قاهره، شبه جزیره سینا را استرداد کند.
هفته گذشته (۵ فروردین) «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت. این اقدام ترامپ با محکومیت کشورهای عربی و اسلامی، اتحادیه اروپا و سازمانهای بینالمللی مواجه شد.
قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۱۹۸۱ به تأیید اکثریت اعضای این شورا از جمله آمریکا رسیده به طور مطلق ادعای رژیم صهیونیستی برای حاکمیت بر جولان را رد و الحاق این منطقه به اراضی اشغالی فلسطین را باطل و ملغی اعلام کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید