کنفرانس خبری مشترک لاوروف و چاووش‌اوغلو

کد خبر: 932937

ترکیه اعلام کرد که عربستان تمامی اسناد و مدارک مرتبط با پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و منتقد سعودی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول را به ریاض داده است.

کنفرانس خبری مشترک لاوروف و چاووش‌اوغلو

خبرگزاری ایسنا: به نقل از سایت اینترنتی اسکای نیوز عربی، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در کنفرانس خبری مشترک با سرگئی لاوروف، همتای روس خود در آنتالیا گفت: تمامی اسنادی که درخصوص قتل خاشقجی در دست داشتیم را در اختیار عربستان گذاشتیم اما هنوز به هیچ‌ سندی از سوی عربستان در رابطه با تحقیقات دست نیافته‌ایم.

چاووش‌اوغلو همچنین تصریح کرد که قرارداد خرید سامانه دفاع موشکی "اس ۴۰۰" از روسیه به قوت خود باقی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: با روسیه درخصوص زمان تحویل سامانه‌های دفاع موشکی "اس ۴۰۰" در حال رایزنی هستیم.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه افزود: ما به این توافق پایبند هستیم و چیزی از قبیل فروش این سامانه به کشور سوم وجود ندارد زیرا ما آن را می‌خریم چون به آن احتیاج داریم.

وی درخصوص موضع آمریکا در خصوص خرید سامانه دفاعی از روسیه گفت: مخالفت کشور سوم با توافق امضا شده میان روسیه و ترکیه نقض قوانین بین‌المللی قلمداد می‌شود.

چاووش‌اوغلو همچنین تاکید کرد که ترکیه روز به روز از تقویت روابط دوجانبه با روسیه خرسند می‌شود.

لاوروف نیز در کنفرانس مطبوعاتی خود با چاووش‌اوغلو اعلام کرد که تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان یک نمایش عامدانه برای طفره روی از هرگونه بازخواست است.

لاوروف گفت: من احساس می‌کنم این امر دلیلی بر عدم بازخواست است و تهدیدات، هشدارها و تحریم‌ها همگی ابزارهای مورد استفاده آمریکا در سیاست خارجه این کشور هستند که امری نگران‌کننده است.

لاوروف تصریح کرد که مانند این رویکرد آمریکا در قبال قوانین بین‌المللی را می‌توان در همه جا به ویژه در خروج آمریکا از برجام و وضعیت ونزوئلا مشاهده کرد.

کشورهای عربی، اروپایی و دیگر کشورها نسبت به تصمیم آمریکا مبنی بر به رسمیت‌شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان ابراز تاسف کردند. این تصمیم روند صلح در خاورمیانه را به نابودی می‌کشاند.

وزیر خارجه روسیه همچنین تعهد مسکو در توافقات خود با آنکارا در خصوص ادلب سوریه را مورد تاکید قرار داد و گفت، به رغم وضعیت سخت در آنجا دو طرف اتخاذ گام‌های مشترک برای اجرای بندهای توافقنامه دو جانبه را شروع کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ارتباطات همیشگی بین نظامیان روس و ترکیه‌ای وجود دارد که نقشی مهم و تعیین کننده در اجرای یادداشت تفاهم مربوط به ادلب دارند و من مطمئنم که به رغم دشواری اوضاع این منطقه ما گام به گام جلو می‌رویم و در مسیر تحقق هدفی که روسای جمهوری ترکیه و روسیه ترسیم کردند، گام‌هایی را برداشته‌ایم و این شامل ایجاد سه منطقه برای گشت‌زنی‌ها در گام اولیه است.

وزیر خارجه روسیه افزود: باید در جهت متوقف کردن هرگونه اقدام تحریک آمیز و حملات گروه‌های تروریستی از مناطق تحت کنترل‌شان در استان ادلب تلاش‌هایی انجام گیرد.

چاووش‌اوغلو نیز بر اهمیت ادامه همکاری مشترک میان مسکو و آنکارا برای حل و فصل اوضاع ادلب که مسؤولیتی مشترک است، تاکید کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه افزود: تعداد حملات و نقض آتش‌بس در ادلب افزایش یافته که بر اوضاع ساکنان این منطقه تاثیر منفی می‌گذارد.

لاوروف هچنین خاطرنشان کرد: مسکو و آنکارا بر تسریع روند تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه با همکاری سازمان ملل تاکید کرده‌اند و طبعا با دولت سوریه و مخالفان همکاری می‌کنند.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که ایجاد این کمیته به ازسرگیری روند ژنو کمک خواهد کرد که همکاران غربی و دیگران از آن صحبت می‌کنند.

دو وزیر همچنین بر اهمیت روند آستانه که تنها سازوکار کارآمد در تحقق صلح در سوریه است، تاکید کردند.

کنفرانس خبری مشترک لاوروف و چاووش‌اوغلو

وزیر دفاع ترکیه: ترامپ با تصمیم جولان، باد کاشته و توفان درو می‌کند

وزیر دفاع ترکیه با محکوم کردن تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن اشغال جولان سوریه توسط رژیم صهیونیستی، گفت که ترامپ باد کاشته و توفان درو خواهد کرد. ژنرال «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه امروز (جمعه) اعلام کرد که عملیات‌های نظامی برون مرزی علیه گروهک حزب کارگران کردستان «پ.ک.ک» ادامه می‌یابد.

آکار طی سخنرانی در جمع نظامیان و خانواده‌های اعضای کشته‌شده ارتش ترکیه در استانبول، ضمن اشاره به تداوم عملیات‌ها در کوهستان «قندیل» واقع در شمال عراق علیه سرکرده‌های گروهک پ.ک.ک، گفت: «ما مصمم هستیم که کشور و مردم خود را در برابر تروریسم حفاظت کنیم».

به نوشته وبگاه روزنامه «ینی آکیت» وی با بیان اینکه هدف عملیات‌های نظامی برون‌مرزی ترکیه فقط تروریست‌ها هستند، توضیح داد: «کُردها برادران ما هستند. ارتش ترکیه فقط یک هدف دارد و آنهم تروریست‌ها هستند؛ پ.ک.ک، داعش، سازمان گولن و یگان‌های مدافع خلق».

وزیر دفاع ترکیه ضمن اشاره به سیاست آنکارا در احترام گذاشتن به تمامیت ارضی کشورهای همسایه از جمله سوریه و عراق، تاکید کرد که ترکیه به ذره‌ای از سرزمین دیگران چشم‌داشتی ندارد.

ژنرال آکار با محکوم کردن تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا در به‌رسمیت شناختن حکومت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه، گفت: «این اقدامی نادرست و مسیری خطرناک است. شما در حال کاشتن باد هستید و نهایتا توفان درو می‌کنید».

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه نیز چندی پیش ضمن بیان اینکه دستور اجرایی ترامپ درباره جولان اشغالی را به اجلاس عمومی سازمان ملل می‌کشانند، گفته بود: «نتانیاهو از بیانیه ترامپ درباره جولان، در کارزارهای انتخاباتی خود استفاده می‌کند تا فسادی را که به‌عنوان نخست‌وزیر اسرائیل داشت، لاپوشانی کند».

ترامپ روز دوشنبه ۵ فرودین ۱۳۹۸ (۲۵ مارس ۲۰۱۹) در اقدامی مغایر با قطعنامه‌های سازمان ملل با امضای اعلامیه‌ای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت؛ اقدامی که با مخالفت تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه روبه‌رو شد.

جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بین‌الملل و سازمان ملل هرگز این اقدام را به‌رسمیت نشناخته‌اند. حدود ۴۰ هزار نفر در جولان اشغالی ساکن هستند که ۵۰ درصد آنها دروزی‌ هستند و خود را شهروند سوریه می‌دانند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت