بررسی چند حادثه تروریستی اخیر و برخورد دوگانه غرب / رسوایی «حقوق بشر سفید»

کد خبر: 931402

برای رسانه های غربی جدا از این که یک حمله چند کشته و زخمی برجای گذاشته، اولویت در این است که عامل «سفید پوست» بوده یا خیر؟ مسلمان افراطی بوده یا مسیحی و ...؛ آن وقت است که تصمیم می گیرند عامل حمله را «تروریست» بنامند یا با واژه سازی و بازی با کلمات آن را «نژاد پرست» یا «بیمار روانی» نام نهند  و تبرئه اش کنند.

به گزارش فردا «محمد العوادی» مسلمانی ساکن آمریکا بود که در اعتراض به واکنش های داخلی درباره حمله لاس وگاس با 60 کشته و 540 زخمی توسط سفید پوستی آمریکایی، در صفحه فیس بوکش نوشته بود: «هر تیراندازی باهر ابعادی مشابه این معنی است که همسرم در خطر قرار گرفته است، چرا که او موی سرش را می‌پوشاند؛ یا این که پسرم در مدرسه مورد حمله قرار می‌گیرد چرا که نامش محمد است؛ یا دختر چهار ساله‌ام مورد تبعیض قرار می‌گیرد، چون عربی حرف می‌زند. اگر تروریستی، سفید یا مسیحی باشد، فقط دارای مشکل روانی بوده و همه چیز معمولی و نرمال است.» این همان استاندارد دوگانه ای است که بسیاری از سیاستمداران و رسانه های غربی برای پوشش خبری و واکنش به یک حمله تروریستی در پی می گیرند. برای رسانه های غربی جدا از این که یک حمله چند کشته و زخمی برجای گذاشته، اولویت در این است که عامل «سفید پوست» بوده یا خیر؟ مسلمان افراطی بوده یا مسیحی و ...؛ آن وقت است که تصمیم می گیرند عامل حمله را «تروریست» بنامند یا با واژه سازی و بازی با کلمات آن را «نژاد پرست» یا «بیمار روانی» نام نهند و تبرئه اش کنند.52 مسلمان به طرزی فجیع در حال عبادت قتل عام می شوند و سران عمده کشورهای غربی از نام بردن از مسلمان بودن قربانیان در پیام های خود طفره می روند و رسانه هایشان فقط به واژه حمله اکتفا می کنند؛ نه حمله تروریستی. چه کسی به یاد دارد در پی حمله به مجله شارلی ابدو که رهبران 40 کشور جهان برای همدردی به پاریس رفتند چند تن کشته شدند؟ تنها 12 نفر. آن هم افرادی که در مجله ای فکاهی نفرت را منتشر می کردند. اکنون آیا کسانی که برای کشته شدگان شارلی ابدو راهپیمایی کردند برای 52 مسلمان نیوزیلندکه در پی حمله به دو مسجد شهید شدند راهپیمایی خواهند کرد؟ در ادامه به چند حادثه تروریستی اخیر که غرب برخوردی دوگانه با آن داشته است اشاره می کنیم:

حمله تروریستی به نشریه شارلی ابدو

2015/1/7 - حدود ساعت 11:30 دو مرد مسلح با ورود به دفتر مجله فکاهی «شارلی ابدو» در پاریس 12 تن از اعضای این نشریه را کشتند. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور وقت فرانسه، کمی پس از حمله به دفتر شارلی ابدو رفت و این حمله را «توحش شدید» دانست و مهاجمان را «تروریست های بزدل» خواند. رسانه ها نیز در یک همراهی این حادثه را تروریستی دانستند. حادثه ای که دو برادر فرانسوی الجزایری تبار عاملان اصلی آن بودند. بسیاری از مردم با پلاکارد «من شارلی هستم» به خیابان ها آمدند. سران بیش از ۴۰ کشورجهان به همراه مقامات ارشد ناتو و اتحادیه اروپا در راهپیمایی «اتحاد» برای گرامی داشت کشته‌شدگان به پاریس رفتنداما در خبرها بیش از آن که به فرانسوی بودن وی تاکید شود به مسلمانی و تبار الجزایری اش تاکید شده بود.همزمان بااین حادثه چندین عملیات تروریستی در عراق،افغانستان و سوریه انجام شد و چندین انسان بی گناه قربانی شدند اما کوچک ترین توجهی از سوی مقام ها و رسانه ای غربی به آن نشد چراکه حقوق بشر غربی تنها نگران حقوق سفید پوستان و هم مسلکان آن‌هاست.

حمله تروریستی به رژه اهواز

2018/9/22 - در یکی از خونبار ترین حملات تروریستی سال های اخیر زمانی که نیروهای مسلح کشورمان با سلاح بدون فشنگ در حال رژه بودند، در اهواز چهار تروریست‌ در اقدامی کور اسلحه‌های خود را به سمت مردم و سربازان گرفتند و هر کسی را که در مقابلشان بود به گلوله بستند؛ از کودک چهار ساله گرفته تا زنان و مردانی که برای تماشای نمایش اقتدار سربازان وطن به خیابان آمده بودند. در این حمله تروریستی 25نفرشهید و68نفرمجروح شدند. رسانه های مختلف از جمله بی‌بی‌سی، رویترز، خبرگزاری فرانسه و نیویورک تایمز در اقدامی هماهنگ از به کارگیری لفظ «تروریستی» برای این حمله خودداری کردند و ترجیح دادند آن را فقط «حمله» ای بنامند که توسط «مردان مسلح» انجام شد. بی‌بی‌سی که برای توصیف حملات پاریس از واژه «حملات تروریستی» استفاده کرده بود، برای اهواز به استفاده از کلمه «حمله» توسط «مردان مسلح» بسنده کرد. رویترز هم برای خبر اهواز از واژه «attack» به معنای حمله استفاده کرد. این در حالی است که همین خبرگزاری برای هجوم یک خودرو به عابران در نزدیکی پارلمان انگلیس از عبارت «terrorist attack» به معنای حمله تروریستی استفاده کرده بود.

2 رویکرد با حمله به کلوب شبانه

2016/6/12 - بر اثر تیراندازی در یک باشگاه شبانه همجنس‌گرایان در شهر اورلند حداقل ۴۹ نفر کشته و ۵۳ نفر زخمی شدند. پلیس ۳ ساعت پس از تیراندازی موفق به ورود به محل و کشتن فرد مهاجم شد. فرد مسلح عمر میرصدیق متین یک آمریکایی افغان‌تبار معرفی شد.پلیس بلافاصله این حمله را یکی از مرگبارترین حادثه خشونت بار علیه دگرباشان جنسی در تاریخ ایالات متحده آمریکاو همچنین مرگبارترین حمله تروریستی در ایالات متحده آمریکا از زمان ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نامید دو سال بعد در تاریخ 7/11/2018،سرباز پیشین نیروی دریایی آمریکا که ۲۸ سال داشت، با مسلسل وارد یک کلوب شبانه‌ در شهر «ثاوزند اوکز»، در نزدیکی لس‌آنجلس شد و به سوی جمعیتی که در آن جا حضور داشت شروع به تیراندازی کرد. در این حمله 14 نفر کشته شدند. عامل حمله «دیوید لانگ» نام داشت. رسانه های آمریکایی نوشتند لانگ دچار اختلال استرسی پس از آسیب روانی (PTSD) بوده است. این آسیب‌ها ناشی از دوران خدمت او در ارتش و احتمالا در مناطق جنگی بوده است.

وباز هم حمله یک «روانی» به کلیسای تگزاس

2017/11/5 - یک فرد مسلح در ایالت تگزاس آمریکا به شرکت کنندگان در مراسم روز یک شنبه کلیسا شلیک کرد و ۲۶ تن را کشت. این حمله در کلیسای «فرست باپتیست» در جنوب تگزاس اتفاق افتاد. رسانه های داخلی آمریکا همچون سی ان ان و رسانه های اروپایی او را «مرد مسلح» نامیدند که ساعت ۱۱:۳۰ ظهر وارد کلیسا شد و شروع به تیراندازی کرد. «دوین پاتریک کلی» که حدود ۲۵ سال داشت عامل این حمله بود. در آن زمان دونالد ترامپ، که در سفر ۱۲ روزه آسیایی به سر می‌برد، این تیراندازی را «عمل شیطانی» توصیف کرد. او به خبرنگاران در ژاپن گفت که «این تیراندازی یک قضیه مربوط به «صحت روانی» است و مشکل قانون سلاح نیست.»

سفید پوستی که 20 دقیقه شلیک کرد ولی آمریکایی بود!

2017/10/2 - فردی از طبقه سی و دوم هتل به مدت 20 دقیقه بی وقفه به سوی 22 هزار نفر از حاضران در یک کنسرت موسیقی تیراندازی کرد. حمله ای که رکورد مرگبارترین تیراندازی تاریخ معاصر آمریکا را شکست.پلیس محلی اعلام کرد این حادثه 60 کشته و بیش از540 زخمی بر جای گذاشته است. عامل این حمله استیون پداک ۶۴ ساله یک حسابدار بازنشسته بود که در یک شهر بیابانی در نوادا زندگی می کرد. با این که مقام های آمریکایی ابتدا از احتمال تروریستی بودن این حادثه سخن به میان آوردند و حتی داعش هم او را سرباز خلافت نامید و اعلام کرد که با آن ها بیعت کرده است اما مقامات آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفتند که دلایلی برای این باور هست که پداک سابقه «مشکلات روانی» داشته است. پس این سفید پوست تیرانداز هم تروریست نام نگرفت!

تشت رسوایی واکنش به حمله تروریستی نیوزیلند

برخورد رسانه ها و مقام های غربی و حتی افکار عمومی این کشورها با قتل عام نمازگزاران دو مسجد در نیوزیلند شاهد مثال تازه ای از این برخورد دوگانه است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، مایک پمپئو وزیر خارجه و سارا سندرز سخنگوی دولت هر سه بدون اشاره به مسلمان بودن قربانیان این حادثه و بدون ذکر عنوان تروریستی بودن این اقدام، آن را محکوم کرده‌اند. آن ها حتی از به کار بردن عنوان مسجد نیز پرهیز کرده و به گفتن «قربانیان در کلیسای مسیح» که نام شهری است که در آن حادثه رخ داده بسنده کرده‌اند. حتی الیزابت دوم ملکه بریتانیا که به طور تشریفاتی رئیس حکومت نیوزیلند است و همین طور ترزا می نخست وزیر انگلیس هم حاضر نشدند اسمی از مسلمان بودن قربانیان در پیام های خود بیاورند .جالب آن که بی بی سی این جنایت تروریستی را این گونه تیتر زد:«تلفات پرشمار در حمله به 2 مسجددر نیوزیلند» در حالی که همین رسانه حمله چندی قبل با چاقو در متروی انگلیس را که به مجروح شدن چند نفر انجامید در اولین خبر خود حمله تروریستی نامید یا واشنگتن پست هم در واکنش به قتل عام نمازگزاران نیوزیلندتوسط یک تروریست نژاد پرست تیتر زد:« 52 کشته در حمله تروریستی در مساجد نیوزیلند»!به نظر می رسد این یک اتفاق نیست رویه ای است که ذی حق بودن را در جنایت خود جست وجو می کند و نشان از ادامه دار بودن این روند است .سناتور استرالیایی مسلمانان مهاجربه نیوزیلند را مقصر این قتل عام می داند!و یک‌ نماینده جمهوری‌خواه مجلس آمریکا از حوزه انتخابیه‌ای در ایالت تگزاس می گوید ضارب که 52 مسلمان را در نیوزیلند کشت نگرانی های مشروع وبه جایی داشته که می‌شود از طریق قانون پیگیری کرد!

منبع: خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت