آیا مراکش سفر علی لاریجانی را لغو کرد؟
قریشی نیاس، صبح روز چهارشنبه گذشته، در مورد این ماجرا گفته است: «امیدواریم که این مسائل بین برادران تکرار نشود و درس بگیریم تا هیچ یک از اعضا، که حق حضور دارد، غایب نشود.»
فرارو: چهاردهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشورهای سازمان همکاری اسلامی، بدون حضور علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در پایتخت کشور مراکش، برگزار شد.
عدم حضور ایران در این کنفرانس در رباط، بار دیگر گمانهزنیهایی درباره تنش در روابط ایران و مراکش مطرح کرده است. محمد قریشی نیاس، دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، درباره غیبت ایران در کنفرانس این اتحادیه گفته است: «غیبت هیئت ایرانی، خارج از اراده خود بود.»
کنفرانس سیزدهم اتحادیه مجالس حدود یک سال پیش در ژانویه ۲۰۱۸ در تهران برگزار شد و در کنار هیئتهای سایر کشورهای اسلامی، هیئت پارلمانی مراکش هم در آن شرکت کرده بود. بنا به گفته منابع ترکیهای، هیئت پارلمانی کشور ترکیه در کنفرانس مراکش درباره دلایل عدم حضور ایران سوال کرده است.
برخی گزارشهای عربی حاکی از آن است که هئیت رسمی ایران از ۲۳ نفر متشکل بود و قرار بود این هیئت به مراکش سفر کند. اما سفر هیئت ایرانی انجام نشد. گفته میشود که در اوایل هفته جاری یک هئیت ایرانی متشکل از نیروهای امنیتی و نمایندگان مجلس ایران به شهر الدار البیضاء (کازابلانکا) مراکش رفت، اما مراکش درباره ورود برخی از اعضای این هیئت تحفظ کرده است. وبگاه «الیوم ۲۴» مدعی شده است که مراکش از ورود برخی مقامات امنیتی ایران به خاک خود جلوگیری کرده است.
هئیت یادشده حدود یک هفته قبل از برگزاری کنفرانس به مراکش رفته بود تا برای سفر هیئت رسمی ایران به ریاست علی لاریجانی جهت مشارکت در کنفرانس زمینهسازی کند. منابع مراکشی میگویند هیئت ایرانی از فرودگاه کازابلانکا به کشور خود بازگشته است.
اما مقامات مراکش جلوگیری از ورود هیئت ایرانی را تکذیب کردهاند. قریشی نیاس، صبح روز چهارشنبه گذشته، در مورد این ماجرا گفته است: «امیدواریم که این مسائل بین برادران تکرار نشود و درس بگیریم تا هیچ یک از اعضا، که حق حضور دارد، غایب نشود.» دبیرکل اتحادیه مجالس، از رئیس کنفرانس قبلی این اتحادیه، که علی لاریجانی است، تشکر کرده است.
اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، با عضویت ۵۴ کشور، در ۱۷ ژوئن ۱۹۹۹ تاسیس شد و مقر آن در تهران است. چهاردهمین کنفرانس این اتحادیه، از روز دوشنبه گذشته آغاز شد و تا روز پنج شنبه ادامه دارد.
در اوایل ماه می ۲۰۱۸، مراکش، با ادعای اینکه ایران از گروه جدایی طلب «جبهه پولیساریو» حمایت میکند، روابط خود را با ایران قطع کرد. این گروه خواستار جدایی منطقه معروف به «صحرای غربی» از خاک مراکش است.
دیدگاه تان را بنویسید