هشدار بن سلطان به قطری‌ها و اذعان به نفاق آمریکایی‌ها

کد خبر: 924977

رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان به چهره منافقانه آمریکا در خاورمیانه و لزوم دل نبستن به این کشور برای حفظ حکام عرب اذعان کرد.

هشدار بن سلطان به قطری‌ها و اذعان به نفاق آمریکایی‌ها

خبرگزاری تسنیم: شاهزاده بندر بن سلطان رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در مصاحبه خود با بخش عربی روزنامه ایندپندنت که امروز چهارشنبه منتشر شد، به دولت قطر به شدت حمله کرد، اما در لابلای این حمله به حقایقی از نوع برخورد آمریکا با دیگران بویژه حکام عرب منطقه اذعان کرد.

بندر بن سلطان خطاب به قطری‌ها گفت: "از وجود بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه در خاک خود وسوسه نشوید".

وی در اذعان ضمنی به نفاق آمریکایی‌ها و تلاش آن‌ها فقط برای حفظ منافع خود گفت: قطری‌ها نباید از حضور آمریکا در خاک خود وسوسه شده و فریب بخورند، زیرا بزرگترین پایگاه در خاورمیانه با نام ویلس در لیبی بود و وقتی انقلاب و کودتا در لیبی روی داد، یک افسر انقلابی به سمت پایگاه آمریکا رفت، اما آمریکایی‌ها به او درباره نزدیک شدن به پایگاه هشدار دادند و وی در جواب آمریکایی‌ها گفت که آمده است تا به اطلاع آن‌ها برساند که آن‌ها علیه شاه لیبی کودتا کرده اند. در آن هنگام آمریکایی‌ها به او گفتند که "این مسئله‌ای داخلی است و مهم این است که کسی به پایگاه نزدیک نشود".

بندر بن سلطان افزود: "منظور من در اینجا این است که دوحه توهم بیش از حد بردارد که اینگونه تصور کند که پایگاه آمریکا در خاکش برای حفاظت از قطر است، زیرا آن‌ها نمی‌دانند که این پایگاه برای حفظ منافع آمریکا و اقدام برای تامین آن است. حادثه لیبی درس عبرتی برای آن‌ها (قطری ها) است، زیرا پایگاه ویلس بزرگترین پایگاه در جهان بود، اما شاه را از کودتا در امان نداشت".

وی همچنین در اشاره ضمنی به حضور موقت آمریکایی‌ها و نیروهایشان در منطقه و لزوم دل نبستن به آن‌ها برای تامین امنیت خود گفت: سعودی‌ها در جای خود باقی هستند و قطر نیز باقی است، اما آمریکایی‌ها و حضور نظامی آن‌ها ممکن است در منطقه باقی بماند یا نماند. اگر قطری‌ها تضمین امنیت خود را به پایگاه آمریکا گره زده اند باید بگویم که ضمانتی برای آن‌ها در این زمینه وجود ندارد.

بندر بن سلطان در ادامه حمله خود به دولت قطر گفت: قطری‌ها فکر می‌کنند که سه چیز به قطر، شان و منزلت زیادی می‌دهد. نخستین چیز و مهمترین آن، حضور نظامی آمریکا در قطر است. دوم حمایت و استفاده از منافع دوجانبه با سازمان‌های اخوانی در جهان است و سوم رسانه‌ها است. می‌بینید که من نگفتم که نفت و گاز از مهمترین ارکان در سیاست‌های قطر است، زیرا نفت و گاز منحصر به کسی نیست و نمی‌توان با تغییر معادلات سیاسی با آن در جهان بازی کرد.

قطر از زمان قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی میزبان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه به نام "پایگاه نظامی العدید" است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت