پس از ۴ سال جنگ؛ عربستان از توقف حملات حوثی‌ها عاجز است

کد خبر: 924919

یک وبگاه قطری نوشت، خبرهایی که تقریبا هر روز از کشته شدن نظامیان عربستان در مرز با یمن منتشر می‌شود گواه ناتوانی سعودی‌ها در حفظ مرزهای جنوبی‌شان مقابل یمنی‌هاست

پس از ۴ سال جنگ؛ عربستان از توقف حملات حوثی‌ها عاجز است

خبرگزاری فارس: وبگاه روزنامه قطری «العربی الجدید» در یادداشتی با عنوان «پس از چهار سال جنگ؛ عربستان از توقف حملات حوثی‌ها به مرزهایش عاجز است» نوشت: پس از تقریبا چهار سال جنگ در یمن که ویرانی‌ها و آسیب‌های سنگینی به بخش‌های مختلف زندگی در یمن وارد کرده است، تقریبا روزی نیست که رسانه‌های عربستان سعودی خبری مربوط به مراسم تشییع جنازه‌های سربازانشان که زیر آتش نیروهای انصار الله کشته شدند، منتشر نکنند.

این وبگاه قطری افزود: این موضوع تنها یکی از نشانه‌های شکست عربستان سعودی در تحقق حداقل یک پیروزی در یمن یعنی پایان دادن به قدرت حوثی‌ها در تهدید مناطق مرزی عربستان است، در عوض ارتش سعودی در شرق یمن در استان المهره حضور خود را برجسته کرده است، جایی که هیچ اثری از حوثی‌ها نیست و این حضور بیشتر در راستای اجرای نقشه‌های بلندپروازانه و اعلام نشده سعودی‌هاست.

العربی الجدید نوشت: در روزهای اخیر تعداد حملات حوثی‌ها به عربستان سعودی افزایش یافته است، این عملیات‌ها شامل تهاجم و پیشروی به پست‌های مرزی گوناگونی بود که در جریان آن گروه حوثی از کنترل خود بر ارتفاعات متعددی در جحفان در منطقه جیزان و مواضع دیگری در شهرک رشاحه شرقی و غربی در منطقه نجران خبر داد.

این وبگاه خبری ادامه داد: همزمان حملات توپخانه‌ای و موشکی و تک تیراندازی علیه نظامیان سعودی در نقاط مرزی مختلف در جیزان و نجران شدت گرفت، جایی که با یک نوار مرزی با استان صعده پایگاه حوثی‌ها در ارتباط است.

نویسنده آورده است: ائتلاف عربی حملات هوایی روزانه خود در مناطق مرزی و بخصوص استان صعده را ادامه می‌دهد، به گفته منابع میدانی درگیری‌ها در مرز، بین حوثی‌ها و نظامیان سعودی اعم از نیروهای ارتش و گارد مرزی مختلف آن در کنار نیروهای دولت مستعفی یمن که از طرف جبهه‌های مرزی عربستان به سمت صعده پیشروی کردند، ادامه دارد و در ماه‌های اخیر نظامیان سودانی هم به عنوان بخشی از نیروهای ائتلاف در درگیری‌های مرزی صعده مشارکت داشتند و از آنجایی که این درگیری‌ها در مناطق کوهستانی و پر پیچ و خم جریان دارد به نبرد فرسایشی مبدل شده است.

العربی الجدید افزود: اگر مرز با عربستان از چهار سال پیش انگیزه اصلی مداخله نظامی مستقیم عربستان در یمن بوده باشد مداخله‌ای که به بهانه حمایت از دولت منصور هادی صورت گرفت... و اگر عربستان به دنبال پایان دادن به "تهدید" حوثی‌ها برای مرزهای جنوبی‌اش بوده باشد، اما حالا وضعیت این مرزها نماد شکست نظامی عربستان شده است.

این وبگاه خبری تاکید کرد: در حالی که رسانه‌های ریاض از پیروزی ارتش یمن با پشتیبانی ائتلاف عربی در پیشروی به سمت صعده پایگاه حوثی‌ها سخن می‌گویند؛ اما تقریبا روزی نیست که ریاض به قتل یکی از نظامیان ارتش خود در درگیری‌های مرزهای جنوبی خود اعتراف نکند.

العربی الجدید نوشت: در حالی که وزارت دفاع سعودی در مورد تعداد آنها صحبت نمی‌کند، رسانه‌ها اخبار مربوط به مراسم خاکسپاری این نظامیان در شهرهای مختلف عربستان را گزارش می‌دهند، چیزی که موید اخبار حوثی‌ها از حملات و درگیری‌ها در روستاها و شهرهای سعودی است، اما آنها در عین حال کنترل ارتش دولت مستعفی منصور هادی بر پست‌ها و پایگاه های مرزی از طرف یمن را هم به رسمیت نمی‌شناسند.

به نوشته العربی الجدید، صعده و مناطق مرزی از زمان آغاز عملیات ائتلاف سعودی در یمن در مارس 2015 مهم ترین مناطق ملتهب بر اثر درگیری و حملات هوایی توپخانه‌ای و موشکی شدید بوده است، از سال 2017 تاکنون ریاض با کمک نیروهای ارتش منصور هادی که از طرف خاک عربستان به سمت صعده پیشروی می‌کنند به دنبال تاثیرگذاری بر واقعیت درگیری‌های مرزی بوده است از همین رو جبهه‌هایی را در باقم البقع و الملاحیظ گشوده است .

این وبگاه خبری افزود: حتی رسانه‌های عربستان ظرف ماه‌های گذشته از پیشروی به سمت منطقه مران در شهر حیدان پایگاه نخست الحوثی‌ها سخن گفتند در حالی که درگیری‌های صعده بین الحوثی‌ها و نیروهای ارتش یمن به طور روزمره ادامه دارد اما این امر الحوثی‌ها را از ادامه تهدید مناطق مرزی متعلق به عربستان منع نکرده است.

منابع محلی در گفت‌وگو با العربی الجدید گفتند: برخی درگیری‌ها وضعیت تعقیب‌و‌گریز گرفته‌اند، حوثی‌ها با از دست دادن شمار نه چندان کمی از نیروهای خود به دنبال تحقق پیروزی‌های معنوی و مخابره پیام های سیاسی به دشمنانشان هستند؛ اما مهم‌ترین چیز برای آنها این است که هنوز می‌توانند خسارات روزانه به سعودی‌ها و نیروهای منصور هادی وارد کنند و رسانه‌های رسمی الحوثی هم از این موضوع خبر می‌دهند به رغم جنگی که چندین سال است بر آنها تحمیل شده است.

نویسنده تاکید کرد: در حالی که عربستان سعودی پس از قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار، در ماه اکتبر گذشته با بحرانی در جامعه بین المللی روبروست که در نتیجه جنگ شکست خورده در یمن و پیامدهای فاجعه بار آن بوده است، یمنی‌ها معتقدند که یکی از دلایل شکست عربستان سعودی و تهدید مرزهایش توسط حوثی‌ها، این است که ائتلاف سعودی-اماراتی به جای نبرد با حوثی‌ها صرفا به دنبال پیدا کردن جای پایی برای خود در مناطق استراتژیک جنوب و شرق یمن است در حالی که حوثی‌ها بیشتر استان‌های شمال، مرکز جنوب و غرب این کشور از جمله صنعا را تحت تسلط خود دارند.

العربی الجدید نوشت: استان المهره (در شرق یمن) دروازه شرقی یمن در مرز با سلطان‌نشین عمان خود گواه توطئه عربستان برای تعمیق نفوذ خود در استان‌های به دور از مرکز درگیری با حوثی‌هاست، ریاض به دنبال گسترش یک خط لوله برای صادرات نفت از طریق استان المهره به دریای عرب و گسترش حضور نظامی خود در نزدیکی مرز یمن با عمان است؛ اما تحرکات آن مانند ابوظبی دیگر دور از چشم یمنی‌هایی است که بیشتر آنها در مناطق جنگ زده پراکنده شده اند.

این وبگاه خبری در پایان آورده است: عربستان سعودی دستکم هنوز به پایان دادن تهدیدهایی که مرزهایش را تحت تاثیر قرار داده است، قادر نیست، آن هم تهدید کسانی که آنها را بازوی ایران رقیب منطقه‌ای خود برمی‌شمرد و آنها نماینده قدرتی هستند که بخش‌های متعددی از شمال یمن را پس از چهار سال جنگ تحت تسلط خود گرفتند و همچنان به توسعه نظامی خود مشغولند نظیر خبرهایی که از مدل جدید موشک‌ها و پهپادهای خود منتشر می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد