بیگانگی روزافزون بین اروپا و آمریکا

کد خبر: 924102

یک روزنامه اتریشی از بروز چشمگیر اختلاف نظر‌های بین اروپا و آمریکا در مسائل مختلف جهانی از جمله توافق هسته‌ای با ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ سال ۲۰۱۹ خبر داد.

بیگانگی روزافزون بین اروپا و آمریکا

خبرگزاری تسنیم:روزنامه اتریشی "وینر سایتونگ"، در آخرین روز کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه آغاز شده بود در مطلبی به آشکار شدن بیش از پیش شکاف‌های عمیق بین اروپا و آمریکا در این نشست سه روزه اشاره کرده و نوشت: کنفرانس امنیتی مونیخ اختلافات بخصوص بین شرکای دو سوی آتلانتیک را به صورت چشمگیر آشکار کرد. بیگانگی بین آمریکا و اروپا، رقابت روزافزون بین قدرت‌های بزرگ و درگیری‌های خطرناک در خاورمیانه در این کنفرانس سه روزه به بحث گذاشته شد.

البته متحدان در این نشست امنیتی به تعهدات خود نسبت به ناتو اعتراف کردند، اما اختلاف نظر‌ها در تقریبا همه مسائل مهم سیاسی از سیاست‌های دفاعی و امنیتی گرفته تا سیاست‌های انرژی و تجاری دیده می‌شد.

"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان آشکارا به اختلافات با آمریکا در سخنرانی خود اشاره کرد. وی به تصمیم آمریکا برای قراردادن تعرفه‌های گمرکی بالا روی تولیدات خودرو در اروپا و عقب نشینی یکجانبه آمریکا از سوریه و لغو توافق اتمی با ایران از طرف ایالات متحده اشاره کرد. وی همچنین درباره فروپاشی نظام چند جانبه در دنیا هشدار داد. مرکل خواستار اصلاح این شرایط شده و ناتو را لنگر ثبات نامید.

از دید آلمان بیگانگی در روابط دو سوی آتلانتیک بخصوص در مناقشات بر سر پروژه خط لوله انتقال گاز روسیه به آلمان موسوم به "نورد استریم ۲ " که همچنین از طرف اتریش هم حمایت و تامین مالی می‌شود دیده می‌شود. "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا در این راستا در سخنرانی خود هشدار آشکاری به آلمان داده و گفت: ما نمی‌توانیم دفاع از غرب را تضمین کنیم وقتی که شرکای ما در این ائتلاف نظامی خود را به شرق وابسته می‌کنند. وی همچنین از همه شرکای اروپایی خود که با پروژه گازی نورد استریم ۲ مخالفت می‌کنند تشکر کرد و از بقیه نیز درخواست کرد که این کار را انجام دهند.

اما مرکل از این پروژه گازی بین روسیه و آلمان حمایت کرد. وی تاکید کرد که این مسئله مهم است که اروپا در نوعی مشخص حاکمیت خود در تامین گاز و تنوع منابع تامین گاز را حفظ کند. وی این را نادرست دانست که آگاهانه روسیه از این عرصه حذف شود.

"دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا ماه هاست که به این پروژه گازی انتقاد وارد کرده و شرکت‌های اروپایی و آلمانی که در آن مشارکت دارند را به تحریم‌های گسترده از طرف آمریکا تهدید کرده است.

همچنین در سیاست روسیه و ایران هم اختلاف نظر‌هایی دیده شد. مرکل البته در سخنرانی خود تاکید کرد که آمریکا و اروپا در منطقه هدف برابر کاهش تاثیرات مخرب ایران در منطقه را دنبال می‌کنند. اما بازگشت یکجانبه آمریکا از سوریه عکس این هدف است. وزیر امور خارجه فرانسه هم مدعی شد که واشنگتن با عقب نشینی از سوریه یک شکاف قدرتی را به جا می‌گذارد که ایران می‌تواند از آن استفاده کند.

ترامپ روز شنبه در پیامی توئیتری بار دیگر بر تصمیم خود برای بازگرداندن نیرو‌های خود از سوریه تاکید کرد و اعلام کرد که ما بعد از یک پیروزی صد در صدی بر داعش عقب نشینی می‌کنیم.

همچنین انتقاد معاون رئیس جمهور آمریکا در مونیخ به تلاش‌های آلمان، فرانسه و انگلیس برای نجات توافق هسته‌ای با ایران نیز با مخالفت روبرو شد. "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا از اروپاییان درخواست کرد که از این توافق خارج شوند. با این حال مرکل هیچ تردیدی ندارد که این مفیدتر است که ما این لنگر کوچکی که هنوز وجود دارد را حفظ کنیم.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان هم در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از اروپاییان درخواست کرد که برای حفظ برجام اقدامات بیشتری انجام دهند.

همچنین مناقشات درباره تقسیم بار در ناتو در این کنفرانس امنیتی دیده شد. مایک پنس بر درخواست آمریکا برای افزایش بودجه نظامی شرکای خود در ناتو تاکید کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با وجود تلاش‌های قدرتمندانه اعضای ناتو به ویژه آلمان برای افزایش هزینه‌های دفاعی، اما همچنان در این راستا عصبانی و ناراضی است.

"جو بایدن"، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا با این حال ایجاد یک پل بر فراز مناسبات دو سوی آتلانتیک را با وجود مشکلاتی که در این راستا وجود دارد خواستار شده و با نگاهی به دولت فعلی آمریکا تاکید کرد که من به شما قول می‌دهم که این زمان می‌گذرد.

پنجاه و پنجمین کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه با حضور ۳۵ رئیس جمهور و نخست‌وزیر، ۵۰ وزیر امور خارجه و ۳۰ وزیر دفاع آغاز به کار کرد و امروز به کار خود پایان داد.

فرانسه و رژیم صهیونیستی در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال شرکت نکردند. عربستان نیز همزمان با شروع این کنفرانس اعلام کرد که نماینده خود را به مونیخ نمی‌فرستد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت