محمود عباس: نتانیاهو از دیدار با من فرار می‌کند

کد خبر: 921510

رئیس تشکیلات خودگردان اعلام کرد، بار‌ها به دعوت رئیس‌جمهور روسیه برای دیدار سه‌جانبه با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پاسخ مثبت داده، اما نتانیاهو مرتبا از مشارکت در اینچنین دیداری فرار کرده است.

محمود عباس: نتانیاهو از دیدار با من فرار می‌کند

خبرگزاری فارس: «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در گفت‌وگویی با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» اعلام کرد، مسکو شریکی اصلی در روند حل نزاع فلسطینی-اسرائیلی و نیز حل اختلافات میان گروه‌های مختلف فلسطینی است.

وی در ابتدای گفت‌وگوی خود تصریح کرد، با روسیه و بویژه شخص رئیس‌جمهور «ولادیمیر پوتین» در تماس دائم است، هر سال دعوتی برای دیدار با پوتین دریافت می‌کند و امسال نیز در زمان مناسب به مسکو خواهد رفت.

عباس گفت، بار‌ها علنا با دعوت پوتین برای دیدار سه‌جانبه با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی موافقت کرده و گفته برای این موضوع آماده است، اما نتانیاهو هر بار از اینچنین نشستی فرار کرده است.

-هفته گذشته هم ویدئویی از رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به صورت گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که وی در آن صراحتا حق آوارگان فلسطینی را زیر پا گذاشته و اعلام می‌کند برای آینده جوانان اسرائیلی کار می‌کند. عباس در این سخنرانی می‌گوید: می‌خواهم با نسل جوان اسرائیل دیدار کنم، نسلی که در راستای آینده آن کار می‌کنیم، ما می‌خواهیم این نسل در امنیت و آرامش منطقه و جهان زندگی کند.

رئیس تشکیلات خودگردان در پاسخ به سوال اسپوتنیک درباره موضع این نهاد فلسطینی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرف گفت: ما موافق با این اقدام هستیم و امیدواریم با مشورت کشور‌های عربی، این هدف در آینده رخ دهد؛ ما همیشه موافق وحدت خاک سوریه و پایان نزاع بوسیله گفتگو بوده‌ایم.

عباس گفت: برنامه نزدیکی برای سفر به سوریه ندارد، اما از نزدیک تحولات این کشور به ویژه نیم میلیون آواره فلسطینی که در آن زندگی می‌کنند، زیرنظر دارد.

رئیس تشکیلات خودگردان در ادامه به روابط این نهاد با آمریکا پرداخت و گفت، روابط با دولت آمریکا به دلیل شناسایی قدس به عنوان پایتخت فلسطین اشغالی، انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس، برداشتن پرونده قدس و آوارگان از روی میز، تشویق تل‌آویو به ادامه شهرک‌سازی، پایان کمک‌ها به آنروا (آژانس امداد و کاریابی ویژه آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل) و دیگر اقدامات موقف شده و آمریکا دیگر شایستگی برای داشتن هر نقشی در روند صلح به تنهایی را ندارد.

سوال بعدی اسپوتنیک درباره این بود که شروط تشکیلات برای اینکه اجازه دهد آمریکا «معامله قرن» را اجرایی کند، چیست؛ عباس پاسخ داد: دولت آمریکا عملا طرحش را در واقعیت اجرا کرده و ما هر طرح آمریکایی یا غیر آمریکایی که بر پایه مراجع بین‌المللی نباشد، رد می‌کنیم، همچنین مشارکت در هر کنفرانس بین‌المللی که بر پایه تصمیم‌های مشروع بین‌المللی نباشد، مردود می‌دانیم. کشور‌های عربی هم در نشست سران در ظهران (در آوریل ۲۰۱۸) با معامله قرن مخالفت کردند.

اسپوتیک در ادامه پرسید «نظر شما درباره عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی با اسرائیل چیست؟» عباس گفت: در اصل، طرح صلح عربی، مسیر طبیعی برای روابط طبیعی میان اسرائیل و کشور‌های عربی را مشخص کرده و (گفته) در ابتدا باید اشغالگری تمام شود و ملت فلسطین به آزادی و استقلالش برسد و بعد از آن عادی‌سازی روابط میان هر کشور عربی و اسرائیل آغاز شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فلسطین در کنفرانس ورشو شرکت خواهد کرد، گفت: فلسطین در کنفرانسی که آمریکا دعوت به حضور در آن می‌کند، شرکت نخواهد کرد و همچنین در هیچ کنفرانس دیگری که بر پایه قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی نیست، شرکت نمی‌کند.

آخرین سوال اسپوتنیک درباره تصمیم محمود عباس برای تشکیل دولت بدون حضور حماس و جهاد اسلامی بود و از وی پرسید آیا این اقدام منجر به تعمیق اختلافات نمی‌شود؟ عباس پاسخ داد: ما به تلاش‌های روسیه ایمان داریم و به همین دلیل دعوت روسیه از گروه‌های فلسطینی را لبیک گفته‌ایم؛ این فرصت خوبی برای برآورد وضعیت با دوستان روس است؛ حماس باید مفاد توفق قاهره در سال ۲۰۱۷ را بپذیرد تا اختلافات تمام و آشتی محقق شود؛ این اقدام حتما منجر به برگزاری انتخابات با مشارکت همه و پس از آن تشکیل دولت بر اساس نتایج انتخابات خواهد شد و این انتخابات باید در تمام قدس، کرانه باختری و غزه انجام شود.

قرار است گروه‌های مختلف فلسطینی فردا (یکشنبه) راهی مسکو شوند تا درباره مسائل مختلف از جمله آشتی ملی صحبت کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت