شرط ریاض برای عادیسازی روابط با تلآویو
اسناد محرمانه وزارت خارجه صهیونیستی نشان میدهد که بعد از منتقل شدن مدیریت مسئله فلسطین در ریاض از، ولی عهد به شاه سعودی، ریاض اکنون شرطی را برای عادیسازی روابط با تلآویو معین کرده است.
خبرگزاری فارس: در حالی که پیشتر خبرهایی مبنی بر حرکت ریاض به سوی عادیسازی روابط با تلآویو منتشر شده بود، اسناد محرمانهای از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نشان میدهد که شاید این اتفاق چندان هم ساده نباشد.
شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع در وزارت خارجه این رژیم (که نامش را فاش نکرد) مدعی شد که اسناد محرمانه این وزارتخانه نشان میدهد عربستان سعودی فقط در صورت گرفتن امتیاز ویژهای حول موضوع فلسطین، حاضر به عادیسازی روابط با میشود.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» شرط ریاض برای عادیسازی روابط با تلآویو یا پذیرش طرح صلح آمریکا موسوم به معامله قرن، با ادعاهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در تضاد است که میگفت: بدون توافق بر سر فلسطین، روابط را با اعراب عادیسازی میکند.
بر اساس اسناد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی که از سوی مرکز تحقیقات سیاسی این وزارتخانه تدوین شده، مدیریت موضوع مناقشات فلسطین-اسرائیل در ریاض، از «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی به «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی منتقل شده و این در حالی است که ملک سلمان مواضع سفتوسختتری نسبت به پسرش درباره سازش برای فلسطین دارد.
نسخهای از این اسناد به دفتر نخستوزیری، شورای امنیت داخلی و برخی سفرای منتخب رژیم صهیونیستی ارسال شده است.
این مقام صهیونیست در گفتگو با شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل، درباره انتقال مدیریت مسئله فلسطین از بنسلمان به ملک سلمان گفت: «اگر فرصتی برای دستیابی به موفقیت و حصول عادیسازی با عربستان سعودی وجود داشت، اکنون دیگر چنین شانسی (به آسانی) وجود ندارد».
در این گزارش، علیرغم اینکه ماهیت امتیاز ویژهای که ریاض میخواهد ذکر نشده، اما آمده است که ملک سلمان در ماه ژانویه ۲۰۱۹ به «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفته که اگر طرح صلح واشنگتن مسئله پایتخت دولت فلسطین در قدس شرقی را پوشش ندهد، آن طرح را نمیپذیرد.
«معامله قرن» یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه اسرائیل با فلسطین و مقدمهای برای عادیسازی روابط عربی اسرائیلی است، اما طرفهای مختلف درباره جزئیات آن هنوز اختلافنظرهای جدی دارند.
در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو میشود، اما مشخص نیست با تعویق طرح، چقدر از آن تغییر کرده یا خواهد کرد. اردن پیشتر به مسئله آوارگان و جایگزینی خاک این کشور بشدت معترض بود.
بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف. و ب. و بخشهایی از منطقه ج. کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول میشود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز میشود.
دیدگاه تان را بنویسید