تاکید دوباره آلمان بر لزوم پایبندی لندن به برگزیت
وزیر امور خارجه آلمان با توجه به خواسته لندن برای مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت بار دیگر این مسئله را رد کرده و توافق برگزیت را قرادادی منصفانه خواند.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه "تاگس شاو" آلمان، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان بار دیگر در سخنانی درخواست لندن برای مذاکرات مجدد درباره توافق برگزیت را رد کرده و گفت: اگر انگلیسیها میخواهند از یک برگزیت نامنظم جلوگیری کنند پیشنهاد ما روی میز قرار دارد. ما روی یک قراداد برگزیت منصفانه توافق کرده ایم.
وی همچنین بخصوص به توافقات درباره مرزهای ایرلند اشاره کرده و گفت: نباید مرزهای سخت بین ایرلند و ایرلند شمالی دوباره شکل گیرد. ما نباید این خطر را به وجود آوریم که اختلافات شمال ایرلند دوباره شعله ور شود.
یکی از مهمترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی، اما جزیی از خاک بریتانیاست.
پس از جنگهای خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال ۱۹۹۸ امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.
طرح به اصطلاح Backstop «پشتیبان» میتواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راهحل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمیپذیرد.
طرفین مذاکرات در برگزیت میخواهند از شعله ور شدن مجدد درگیریهای خونین در مرزهای ایرلند جلوگیری کنند. اما افراط گرایان در مسئله برگزیت میترسند که انگلیس با اجرای چنین طرحی همچنان در دراز مدت به صورت تنگاتنگ به اتحادیه اروپا متصل بماند.
وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که به این مسئله که هنوز میتوان از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جلوگیری کرد اعتقاد ندارد. وی البته تاکید کرد که این چیزی است که بیش از همه آن را دوست دارد. با این حال اروپاییها نباید هیچ گونه توهمی در این باره داشته باشند و احتمال خروج از برگزیت بسیار کم است.
با وجود مخالفت بروکسل ترزا می، نخست وزیر انگلیس همچنان بر مذاکرات مجدد با اتحادیه اروپا تاکید دارد.
وی در مقالهای برای "ساندی تلگراف" نوشت که وی برای یک راه حل عملی در این راستا تلاش میکند. ترزا میگفت: اگر من به بروکسل بروم برای انگلیس و شمال ایرلند مبارزه خواهم کرد.
البته بر اساس اطلاعات اتحادیه اروپا هنوز هیچ تاریخی برای دیدار با "ترزا می" وجود ندارد. اما انتظار میرود که وی در روزهای آینده به بروکسل سفر کند تا توافق برگزیت را مورد مذاکره قرار دهد.
وزیر تجارت انگلیس هم در مصاحبهای انتفاد شدیدی به موضع اتحادیه اروپا در قبال مسئله برگزیت وارد کرده و با نگاهی به امکان وقوع یک برگزیت سخت گفت: این به نفع همه است که ما به یک توافق دست یابیم. اگر اتحادیه اروپا از بحث در این باره اجتناب کند این غیر مسئولانه است.
مجلس نمایندگان انگلیس در اواسط ژانویه توافق برگزیت را رد کرده و هفته گذشته خواستار تغییر این توافق به ویژه در طرح موسوم به Backstop مربوط به مرزهای ایرلند شد.
بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای ۲۹ ماه مارس برنامه ریزی شده است. اگر هیچ گونه توافق و یا تاخیر در تاریخ برگزیت شکل نگیرد عواقب اقتصادی و ناامنیهای زیاد در انتظار میلیونها شهروند اروپایی خواهد بود.
در حال حاضر رسانههای انگلیسی از تصمیماتی برای تخلیه محل اسکان ملکه و خانواده سلطنتی انگلیس خبر میدهند تا در صورت وقوع برگزیت سخت و شورشهای بعد از آن این خانواده را به یک مکان امن خارج از لندن منتقل کنند. به نوشته رسانههای انگلیسی از زمان جنگ سرد طرحهای متناسبی برای این شرایط وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید