هجمه اماراتی به دعوت قطر برای گفتگو عربی با ایران

کد خبر: 917818

در ادامه هجمه ابوظبی به تهران، یک روزنامه اماراتی در واکنش به دعوت وزیر خارجه قطر برای گفت‌وگوی سازنده با ایران اعلام کرد این دعوت در برهه فعلی، دعوتی مخرب است.

هجمه اماراتی به دعوت قطر برای گفتگو عربی با ایران

خبرگزاری فارس: امارات عربی متحده که از هفت شیخ‌نشین کوچک - ابوظبی (پایتخت)، دبی، شارجه، عجمان، ام‌القوین، فجیره و رأس‌الخیمه- تشکیل شده و سابقه تشکیل آن به حدود ۵۰ سال (دسامبر ۱۹۷۱) می‌رسد، اخیرا به هجمه لفظی و اتهام‌زنی‌های خود به ایران شدت داده است.

سوم ماه جاری (بهمن) «سعود حمد الشامسی» معاون نماینده دائم امارات در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره غرب آسیا ایران را آماج اتهامات قرار داد. این نشست شورای امنیت به بررسی وضع خاورمیانه اختصاص داشت و الشامسی ضمن متهم کردن ایران به «دخالت توسعه‌طلبانه و بی‌ثبات‌کننده در منطقه» و «حمایت از گروه‌های تروریستی و طائفی در کشور‌های عربی»، ایران را «وجه مشترک کشمکش در سوریه و یمن و مسبب خلق تهدیدها، تنش و بی‌ثباتی در منطقه» توصیف کرد

مطبوعات این کشور نیز با اقدامات ضد ایرانی مقامات آن همراه شده‌اند. روزنامه «الاتحاد» امروز (دوشنبه) در گزارشی به دعوت وزیرخارجه قطر «محمد بن عبدالرحمن» برای «گفت‌وگوی سازنده و مثبت با ایران» اعتراض کرد و این دعوت را در برهه فعلی «مخرب» خواند.

این روزنامه به نقل از کسانی که آن‌ها را «کارشناسان سیاسی» خواند، نوشت «دعوت محمد بن عبدالرحمن برای گفتگو با ایران و ایجاد روابط خوب با ایران دلیل است بر درستی اقداماتی که کشور‌های عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین علیه قطر در پیش گرفتند، زیرا دوحه بر اساس دستورکار‌های ایران و ترکیه و به ضرر منافع عربی و کشور‌های حوزه خلیج (فارس) کار می‌کند».

الاتحاد با «طارق فهمی» از اساتید عربی علوم سیاسی به گفتگو نشسته و از قول وی نوشته است: باید به این دعوت وزیر خارجه قطر توجه کرد، زیرا در زمانی مهم ارائه می‌شود و معانی خود را دارد. دوحه اکنون از طرف طرف‌های منطقه‌ای بویژه ایران، ترکیه و طرف اسرائیلی در پرونده فلسطین صحبت می‌کند؛ علاوه اینکه این دعوت قبل از نشست لهستان صورت می‌گیرد، نشستی که پیش‌بینی می‌شود (مواضعی) علیه ایران داشته باشد.

وی ادامه داد: دعوت قطر قبل از نشست کشور‌های عربی در ماه مارس نیز انجام می‌شود، دوحه تمایل دارد که سخنگوی ایران باشد و پیام‌هایی را قبل از این نشست با هدف کاش فشار بر تهران منتقل کند. دعوت دوحه همچین نوعی قدردانی از ایران است که امروز با سختی‌های سیاسی و اقتصادی زیادی به دلیل تحریم‌های آمریکا پس از لغو توافق هسته‌ای و فشار‌های بین‌المللی روبروست؛ دولت قطر می‌خواهد تأکید کند در این بحران در کنار ایران است.

طارق فهمی سپس مدعی شد، این دعوت شکی باقی نمی‌گذارد که اقدامات عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین علیه قطر، درست بوده‌اند؛ دوحه به جای اینکه به اغوش کشور‌های عربی و شورای همکاری بازگردد تحرکات خصمانه علیه این چهار کشور (عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین) به کار گرفته و با ایران و ترکیه همراه شده است.

از دیگر کسانی که روزنامه الاتحاد به وی گفتگو کرده «سعید اللاوندی» استاد روابط بین‌الملل است؛ وی ادعا کرد: قطر با این دعوت بار دیگر خود را در برابر جهان محکوم کرد، زیرا ایران و ترکیه مطامع استعماری در منطقه دارند و دائما تلاش می‌کنند در امور عربی و (کشور‌های حاشیه) خلیج (فارس) مداخله و تسلط خود را بر منطقه تحمیل کنند.

وی در ادامه اتهام‌زنی‌ها به ایران مدعی شد: این دعوت نشان‌دهنده همکاری و ائتلاف محکم میان ایران و قطر علیه امنیت ملی عربی است. دعوت وزیر خارجه قطر دعوتی مخرب و دلیل توطئه‌های این کشور علیه امنیت و ثبات (کشور‌های حاشیه) خلیج (فارس) و منطقه است خصوصا پس از آنکه دوحه به پایگاه نظامی طرف‌های منطقه‌ای تبدیل شده که طمع‌ورزی‌های استعماری دارند.

وزیر خارجه و معاون نخست وزیر قطر در گفت: وگوبا شبکه خبری «بلومبرگ» بر اهمیت کشور‌های ایران، ترکیه و عراق تأکید کرد و کشور‌های عربی را به «گفت‌وگوی مثبت» با ایران دعوت کرد (جزئیات بیشتر).

روابط قطر با چهار کشور عربی عربستان، امارات، بحرین و مصر قطع است و مناسبات این کشور‌ها با قطر، دچار بحران است. بعد از ژوئن ۲۰۱۷ که این چهار کشور دوحه را به حمایت از تروریسم و به دلیل روابط با ایران و ترکیه سرزنش و روابط خود را قطع کردند، جنگ رسانه‌ای شدیدی میان این دو جبهه در جریان است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت