پشت‌پرده جریان چین‌هراسی در قرقیزستان

کد خبر: 914769

کارشناس سیاسی قرقیز با اشاره به موج جدید چین‌هراسی در این کشور گفت: مقامات چین درک می‌کنند که امواج اعتراضات به صورت مصنوعی تحریک شده است.

پشت‌پرده جریان چین‌هراسی در قرقیزستان

خبرگزاری فارس: غیرت عثمان علی اف، کارشناس مسائل سیاسی قرقیزستان با اشاره به موج جدید چین‌هراسی در این کشور اظهار داشت: مقامات چین درک می‌کنند که امواج اعتراضات به صورت مصنوعی تحریک شده است.

وی گفت: سیاست خارجی چین به اندازه کافی محافظه‌کارانه است. مقامات چین در خصوص تحولاتی که در کشور‌های شریکشان می‌گذرد، به خوبی مطلع هستند. با این حال، من وجود دست آمریکا در امواج اعتراضات را به ویژه با توجه به جنگ‌های تجاری بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین بعید نمی‌دانم.

به گفته وی، در بین سازمان دهندگان تظاهرات افرادی را مشاهده کردم که قبل از این از کمک‌های وزارت امور خارجه آمریکا برخوردار بوده اند.

این کارشناس قرقیز یادآور شد: اعتراضات کنونی از دو عامل نشأت گرفته یکی روند اعتراضات روزافزون بخشی از جامعه و دیگری تحرکات ضد چینی است.

عثمان علی‌اف تاکید کرد: این تحرکات و ترس‌ها در اغلب موارد بسیار بی پایه هستند. سودآورترین تاکتیک در شرایط حاضر برای آمریکا بازی با احساسات افراد است و تظاهرات کنونی در بیشکک نتیجه همین گونه دستکاری می‌باشد. چرا که چهره چین بر اثر انتشار مطالب و مقالاتی در رابطه با اوضاع سین کیانگ و نقض حقوق بشر خدشه دار شده و زمینه مناسبی را برای تظاهرات آماده می‌سازد.

وی افزود: در حال حاضر بعید است که چین حاضر به انتشار بیانیه‌های شدید علیه قرقیزستان شود، اما این موضوع هم که ما فقط از یک منبع وام می‌گیریم، خطرناک است. البته از وام گرفتن نمی‌شود کاملا منصرف شد، اما باید از منابع مختلف و به تناسب وام گرفته شود.

به گفته وی، در هر صورت ما با بد کردن رابطه خود با کشور همسایه به خودمان بد کرده ایم چنانچه در حال حاضر مرز بین کشور‌ها مسدود شود، چین این وضع را حتی حس نخواهد کرد.

این کارشناس قرقیز یادآور شد: در این شرایط مقامات قرقیز باید از دو راه یکی را انتخاب نمایند. یا جلوی چنین اقداماتی را به شدت بگیرند و مثل گذشته برای چنین اعمال و به خاطر انتقاد از مقامات افراد را بازداشت و زندانی کنند و اینکه یا رئیس جمهور، دولت و پارلمان کاری کنند که و تصمیماتی را اتخاذ نمایند که روحیه و پتانسیل اعتراضی مردم کاهش یابد.

به گزارش فارس، طی روز‌های گذشته تجمعات اعتراضی نسبت به حضور شهروندان چین در قرقیزستان این کشور برگزار شد.

حضار خواستار نظارت بر تمام شرکت‌های چینی، توقف صدور ویزا برای شهروندان این کشور و بررسی وام‌ها بودند.

سال گذشته نیز مطالبی درباره حضور غیرقانونی بیش از ۱۰۰ هزار شهروند چین در قرقیزستان منتشر شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت