واکنش لهستان به احضار کاردار

کد خبر: 913071

وزارت خارجه لهستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد کاردار این کشور در تهران به طرف ایرانی گفته است که ورشو معتقد است که جامعه بین‌الملل حق دارد در مورد موضوعات جهانی و منطقه‌ای بحث کند.

واکنش لهستان به احضار کاردار

خبرگزاری فارس: پس از آنکه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تصمیم لهستان برای میزبانی از یک نشست ضدایرانی کاردار این کشور را احضار کرد، وزارت خارجه لهستان روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای بر حق خود برای برگزاری چنین نشستی پافشاری کرده است.

در این بیانیه با اشاره به دیدار کاردار این کشور با رئیس اداره اول اروپای شرقی وزارت امور خارجه ایران، آمده است: «دیپلمات لهستانی محتوای کنفرانس وزارتی در مورد خاورمیانه را که در ماه فوریه امسال در ورشو و به صورت مشترک با ایالات متحده برگزار می‌شود، تشریح کرد.»

این بیانیه می‌افزاید: «به عقیده ما، جامعه بین‌الملل این حق را دارد که موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهانی را به بحث گذاشته و لهستان هم [این حق را دارد]که کنفرانسی را برگزار کند که هدف آن ایجاد بستری برای اقداماتی برای ترویج ثبات و شکوفایی در منطقه خاورمیانه است.»

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که روز‌های ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه امسال نشستی به میزبانی لهستان برگزار می‌شود که عنوان رسمی آن «آینده خاورمیانه» است، اما بیش از هر چیز بر ایران متمرکز است. به گفته پامپئو، در این نشست که با مشارکت وزرای خارجه کشور‌های مختلف و همچنین «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برگزار می‌شود، تلاش خواهد شد تا اتحادی علیه ایران شکل گیرد. هنوز اسامی کشور‌هایی که در این نشست حضور می‌یابند، اعلام نشده است.

در واکنش به میزبانی لهستان از این نشست، امروز (یکشنبه) «ویچخ اونلت» کاردار این کشور به وزارت امور خارجه ایران احضار شد. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت امور خارجه، طرف ایرانی در این دیدار «مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدام طرف لهستانی در همراهی با آمریکا برای برگزاری این کنفرانس را اعلام داشته و گفت: این یک حرکت خصمانه از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است و انتظار می‌رود لهستان از همراهی با آمریکا در برگزاری این کنفرانس خودداری نماید.»

لهستان که دولتی راستگرا دارد، از جمله نزدیک‌ترین کشور‌های اروپایی به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکاست و به واشنگتن پیشنهاد داده که یک پایگاه نظامی بزرگ در این کشور تأسیس کند. رئیس‌جمهور لهستان از این پایگاه با عنوان «دژ ترامپ» یاد کرده است. ورشو هرچند به ظاهر از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرده، اما از معدود کشور‌های عضو اتحادیه اروپاست که از امکان همراهی با تحریم‌های آمریکا نیز صحبت کرده و از دیگر کشور‌های اروپایی خواسته با سیاست واشنگتن در قبال ایران همراه شوند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت