شرایط فاجعه بار پناهندگان سرگردان در قایقهای نجات آلمانی
رسانههای آلمانی در گزارشی از شرایط فاجعه بار پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه در قایقهای نجات آلمانی که همچنان در انتظار پذیرش از طرف اتحادیه اروپا هستند خبر دادند.
خبرگزاری تسنیم: همچنان سرنوشت ۴۹ پناهجویی که در دو کشتی نجات آلمانی در سواحل مالت به سر میبرند مبهم است.
امدادگران قایق نجات آلمانی "سی-واچ" قبل از کریسمس ۳۲ نفر را در دریای مدیترانه از مرگ نجات دادند. در روزهای پایانی ماه دسامبر سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) نیز قایق نجات دیگری به نام "سی-آی" ۱۷ پناهجوی دیگر را نجات داد.
این دوقایق به خاطر شرایط بد دریا اجازه یافتند به سواحل مالت نزدیک شوند، اما اجازه ورود به ساحل این کشور را نیافتند.
مالت، ایتالیا و اسپانیا حاضر نیستند این پناهجویان را بپذیرند. ماتئو سالوینی، وزیر کشور ایتالیا، که رهبر حزب افراطی لیگ شمال است، در این باره در گفتگو با خبرنگار روزنامه ایتالیایی "ایل مساجرو" اعلام کرد که ایتالیا دیگر مکانی برای پذیرش پناهجویان نیست.
سالوینی که دیدگاه بسیار انتقادآمیزی نسبت به اتحادیه اروپا، یورو، مهاجرت غیرقانونی و مدیریت پناهجویان از سوی اتحادیه اروپا دارد، در یک پیام توئیتری نیز در همین رابطه تاکید کرد که "سواحل ایتالیا همچنان بسته خواهند ماند. "
آلمان و هلند اعلام کردهاند در صورتی که دیگر کشورهای اروپایی نیز اعلام همکاری کنند، حاضرند این پناهجویان را بپذیرند.
یکی از سخنگویان وزارت کشور آلمان اعلام کرد که این کشور به کمیسیون اتحادیه اروپا پیام داده که آلمان حاضر است این پناهجویان را در چارچوب پخش هماهنگ پناهجویان نجات یافته در کشورهای اروپایی بپذیرد.
به نوشته رسانههای آلمانی شرایط پناهندگان در این کشتیهای نجات بسیار فاجعه بار است.
روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی در این باره نوشت که شرایط در دو کشتی پناهندگان سازمانهای امدادی آلمانی که در سواحل مالت پهلو گرفته است همچنان بدتر میشود.
سازمان موسوم به "سی آی" صبح روز دوشنبه خبر داد که آب مصرفی و آشامیدنی در این کشتیها به مرحله جیره بندی رسیده است. بیش از ۱۷ نجات یافته در این کشتیها در یک خوابگاه بیش از یک هفته تنها با یک توالت سر میکنند. تشک و لباس برای تعویض وجود ندارد. همچنین در قایق نجات "سی واچ" که ۳۲ پناهنده در آن وجود دارد شرایط بسیار وخیم و بحرانی است.
در قایق نجات موسوم به "سی آی"، ۱۷ پناهجوی نجات یافته از دریای مدیترانه وجود دارد که در ۲۹ دسامبر نجات یافتند و در بین آنها یک زن و دو کودک وجود دارد.
"فرانک دورنر"، پزشک کشتی "سی واچ" در ویدئویی در توئیتر اعلام کرده است که شرایط در این کشتی همواره ناپایدارتر میشود. سطح استرس در بین پناهجویان این کشتی در حال افزایش است. پناهجویان در معرض ابتلا به بیماریهای دریایی و ناامنی قرار دارند. این یک شرایط بسیار فاجعه بار است.
یکی از اعضای هیات مدیره قایق نجات "سی آی" گفته است که اگر وضعیت این گونه ادامه یابد ما باید به زودی از کشور مالت حمایت و پر کردن منابع تامین مایحتاج این پناهندگان را درخواست کنیم. به گفته وی منابع سوخت ما هم در حال اتمام است.
پاپ به همین مناسبت از رهبران کشورهای اروپایی خواست راهی برای حل این معضل بیابند. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، برای نجات پناهجویانی که در دوکشتی نجات آلمانی در دریای مدیترانه به دنبال ساحلی امن برای پیاده شدن میگردند، به سران کشورهای اروپایی هشدار داد.
پاپ روز یکشنبه (۱۶ دی) در برابر هزاران نفر در میدان پتر در شهر رم گفت: ۴۹ نفر که در دریای مدیترانه توسط دوکشتی نجات از مرگ نجات یافتهاند، روزهاست در این کشتیها منتظر پیاده شدن در ساحلی امن هستند.
پاپ در ادامه گفت: «من به سران و نخست وزیران کشورهای اروپایی هشدار میدهم که به طور مشخص با این پناهجویان ابراز همدردی کنند.»
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) روز یکشنبه گزارش داد که از پایان دسامبر سال ۲۰۱۷ تا اواسط سال ۲۰۱۸ شمار پناهجویان با افزایش ۳۰۰ هزار نفری به ۶۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سراسر جهان رسیده است.
سوریه با ششونیم میلیون، افعانستان با دومیلیون و ۷۰۰ هزار نفر، سودان جنوبی با دومیلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیشترین شمار پناهجویان را در سراسر جهان دارند.
دیدگاه تان را بنویسید