سکوت اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه

کد خبر: 906184

سکوت محافل رسمی اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه سوالاتی را درباره موضع این کشور مطرح کرده است.

سکوت اردن در زمینه خروج نظامیان آمریکایی از سوریه

خبرگزاری فارس: سکوت محافل رسمی اردن درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را می‌توان از دو منظر بررسی کرد: نخستنسکوت ناشی از نگرانی و دوم سکوت ناشی از اطمینان خاطر کامل.

روزنامه قطری «العربی‌الجدید» با اعلام این مطلب به نقل از یک منبع عالی‌رتبه دولت اردن نوشت: «خروج آمریکا از سوریه به خود این کشور مربوط است و دولت اردن نظری درباره این تصمیم ندارد، اوضاع در مرز نیز دیگر همانند سابق خطرناک نیست و ارتش اردن قادر است از مرز‌های خود حفاظت کند.»

این روزنامه نوشت؛ گذشته از این موضع رسمی اردن، برخی گزارش‌ها حاکی از وجود نگرانی اردن از سه ناحیه است: خطر بازگشت داعش، خطر شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، بروز هرج و مرج در مرز و چالش‌های مربوط به آن که کمترین خطر آن تبدیل منطقه مرزی به صحنه تجارت سلاح و مواد مخدر است.

براساس این گزارش، اردن که ۱۸۸ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد، اگرچه در سال‌های گذشته توانست جلوی نفوذ گروه‌های تروریستی به خاک خود را بگیرد، اما خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه التنف در نزدیکی مثلث مرزی اردن، سوریه و عراق، برای اردن نگران‌کننده است و چه بسا برخی افراد مسلح از این فرصت برای بر هم زدن امنیت اردن استفاده نمایند.

سرلشگر بازنشسته «فایز الدویری» کارشناس امور نظامی در این باره می‌گوید: «اردن به دلیل استقرار گروه‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به ایران و حزب‌الله در جنوب سوریه، با مشکلاتی مواجه خواهد شد و خطرات آن نیز مربوط به واردات سلاح به اردن یا ورود افراد مسلح برای اجرای عملیات‌های تروریستی و یا دستکم قاچاق مواد مخدر است.»

الدویری تصریح کرد که نیرو‌های مسلح اردن و دستگاه‌های امنیتی مسئولیت سنگینی خواهند داشت و بایستی در طول شبانه‌روز برای جلوگیری از نفوذ افراد مسلح، قاچاق سلاح یا مواد مخدر آماده باشند، زیرا در صورت هر گونه نفوذ افراد مسلح یا قاچاق سلاح و مواد مخدر، ملت اردن بهای آن را پرداخت خواهد کرد.

آمریکا قابل اعتماد نیست

این کارشناس امور نظامی درباره وجود توافقات بین آمریکا و اردن نیز اظهار داشت: «نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد، زیرا این کشور تنها به منافع خود اهتمام دارد و هر لحظه ممکن است دست از متحدان خود بردارد بنابر این اردن تنها باید به آمادگی و توان امنیتی و نظامی خود برای حفاظت از خود در برابر هر گونه خطری اتکا کند.»

بزرگ‌ترین بازنده‌ها کُرد‌ها و سعودی‌ها هستند

الدویری همچنین اظهار داشت که بزرگ‌ترین بازنده خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، در درجه نخست کُرد‌ها هستند که اکنون آمریکا پشت آن‌ها را خالی کرده است و در درجه دوم نیز عربستان سعودی است.

وی اشاره کرد که عربستان سعودی، ایران را چالش اصلی خود می‌داند و بر این باور است که با خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، نفوذ ایران در این کشور بیشتر می‌شود.

«حسن البراری» نویسنده و تحلیلگر سیاسی نیز در مصاحبه با «العربی‌الجدید» با اشاره به اینکه تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه برای همه غافلگیرکننده بود، اظهار داشت که خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه التنف، بزرگ‌ترین خطر است، زیرا در دوره گذشته به حفظ امنیت در اردن کمک کرده بود.

البراری افزود که اگر اخبار منتشر شده در روزنامه‌های رژیم صهیونیستی درباره وجود توافق بین روسیه، سوریه، عربستان سعودی و اردن صحت داشته باشد، از شدت خطرات پس از خروج نظامیان آمریکایی از سوریه کاسته خواهد شد.

وی در ادامه اشاره کرد که سیطره نیرو‌های سوری بر جنوب این کشور نیز خطرات را کاهش خواهد داد به خصوص اینکه روابط اردن و نظام سوریه اخیرا شاهد بهبود بوده است.

روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) روز جمعه گذشته به نقل از یک منبع امنیتی اردن از وجود توافق بین واشنگتن، تل‌آویو، امان و ریاض با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه درباره سوریه پس از خروج نظامیان آمریکایی، خبر داده بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد