برگزاری جلسه پارلمان عراق در سایه کشمش
جلسه عادی پارلمان عراق امروز شنبه با نیم ساعت تاخیر و با حضور ۱۷۶ نماینده به ریاست محمد الحلبوسی برگزار شد.
خبرگزاری تسنیم: یک منبع پارلمانی عراقی به شبکه تلویزیونی السومریه نیوز گفت: ریاست پارلمان هجدهمین جلسه را به ریاست محمد الحبوسی و حضور ۱۷۶ نماینده برگزار کرد.
الحلبوسی در جلسه پارلمان گفت: کار کمیسیونهای پارلمانی به ریاست مسنترین فرد ادامه خواهد داشت تا اینکه رئیس و معاون و گزارشگر کمیسیون انتخاب شود.
جدول کاری امروز پارلمان درخصوص تکمیل رای گیری درباره تعدیل اساسنامه داخلی و طرح موضوعی کلی برای بحث با حضور نمایندگان وزارت داریی و وزارت مهاجرت و نماینده دولت درخصوص زیر آبگرفتگی چادرهای آوارگان بود.
بیشتر بخوانید
جنجال سیاسی برای تکمیل کابینه عراق و راه خروج از آن
همه آنچه در صحن پارلمان عراق گذشت؛ ناکامی دیگر در تکمیل کابینه عبدالمهدی
نشست عبدالمهدی و روسای فراکسیونها در پارلمان عراق
۸ وزیر پیشنهادی عبدالمهدی برای تکمیل کابینه عراق+ شناسنامه
هیئت رئیسه پارلمان عراق نشست پنجشنبه گذشته خود را به امروز شنبه موکول کرده بود، نشستی که برنامه کاری آن رایگیری در خصوص اصلاح اساسنامه داخلی مجلس نمایندگان خواهد بود.
روز سه شنبه گذشته «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق به همراه هشت نامزد نخست وزیری مورد نظر خود، به پارلمان رفتند تا او طبق روال قانونی، نظر نمایندگان پارلمان را درباره آنها جویا شود. اما جلسه پارلمان به تشنج و درگیری میان نمایندگان انجامید وعبدالمهدی به همراه آن هشت نفر، مجبور به ترک پارلمان شدند.
پس از آن ریاست پارلمان اعلام کرد جلسه رای اعتماد به پنجشنبه موکول میشود، اما نشست پنج شنبه نیز به امروز شنبه موکول شد.
بیش از دو ماه است که عبدالمهدی مامور به تشکیل کابینه جدید شده است، ولی هنوز نتوانسته کابینه خود را تکمیل کند. اختلاف اصلی بر سر وزارتخانههای کلیدی کشور و دفاع است. به نظر میرسد که جریانهای سیاسی عراق بر موضع شان برای معرفی نامزدهای مورد نظر خود اصرار دارند؛ امری که زمینه هر گونه توافق در شرایط کنونی را مسدود کرده است.
کارشناسان سیاسی، تنها راه خروج از دالان تاریک فعلی را، ورود مرجعیت به این مسئله میدانند تا یک جریان ناچار به کوتاه آمدن از موضع خود شده و اجازه دهد با تکمیل دولت، روند خدمات رسانی به مردم و بازسازی زیر ساختها آغاز شود.
نمایندگان پارلمان ماه گذشته در اولین جلسه رای گیری، از میان ۲۲ وزیر پیشنهادی نخست وزیر، تنها به ۱۴ وزیر رای اعتماد داده بودند و به همین دلیل، پستهای ریاست ۸ وزارتخانه خالی مانده است.
دیدگاه تان را بنویسید