انگلیس ادعاهای ضد ایرانی آمریکا را زیر سوال برد

کد خبر: 899721

نماینده انگلستان در سازمان ملل متحد قبل از نشست شورای امنیت درباره ادعا‌های مربوط به آزمایش موشکی ایران در اینکه چنین آزمایشی نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت باشد ابراز تردید کرد.

انگلیس ادعاهای ضد ایرانی آمریکا را زیر سوال برد

خبرگزاری فارس: «کارن پیرس»، نماینده انگلستان در سازمان ملل متحد قبل از نشست شورای امنیت درباره ادعا‌های مربوط به آزمایش موشکی ایران در اینکه چنین آزمایشی نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت باشد ابراز تردید کرد.

به نوشته آسوشیتدپرس، «کارن پیرس» انجام آزمایش موشکی از سوی ایران را «رفتار ناهمسو» با قطعنامه ۲۲۳۱ دانست، اما گفت: برای تعیین اینکه این قطعنامه نقض شده است یا خیر به اطلاعات بیشتری نیاز است.

فرانسه، انگلیس و آلمان روز دوشنبه با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت خواستار نشست این شورا درباره ادعا‌های مربوط به انجام آزمایش موشکی توسط ایران شده‌اند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه در توئیترش مدعی شده بود ایران یک موشک میان‌برد بالستیک آزمایش کرده که قادر است کلاهک‌های متعدد حمل کند. وی مدعی شد که آنچه او ادعا می‌کند آزمایش شده، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می‌کند.

بعد از ادعای پامپئو، سایر مقام‌های آمریکایی هم ادعا‌های او را تکرار کرده‌اند. نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، امروز دوشنبه در بیانیه‌ای ضمن تکرار این ادعا، خواستار پاسخ شورای امنیت به آن شد.

قطعنامه ۲۲۳۱ و الزامات آن

قطعنامه ۲۲۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ برای تأیید توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ به تصویب اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید. همراه با تصویب این قطعنامه، سایر قطعنامه‌های شورای امنیت که علیه ایران صادر شده بود لغو شد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت با لحنی غیر الزام‌آور تنها از ایران خواسته، موشک‌هایی را که برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، آزمایش نکند. ایران تصریح کرده که هیچ‌کدام از موشک‌هایش برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.

در حالی که در قطعنامه پیشین یعنی ۱۹۲۹ در مورد برنامه موشکی ایران عنوان شده بود که «شورای امنیت سازمان ملل تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک داشته باشد، در قطعنامه ۲۲۳۱ این لحن تغییر کرده است. در این قطعنامه عنوان شده است که «شورای امنیت سازمان ملل از ایران می‌خواهد» که فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک نداشته باشد.

نکته دوم در مورد قطعنامه اینکه در بخش مربوط به برنامه موشکی، از ایران خواسته شده از کار بر روی موشک‌هایی خودداری کند که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» طراحی شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده موشک‌های بالستیک ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نشده‌اند و ایران برنامه‌ای برای ساخت چنین موشک‌هایی ندارد.

نقیض‌گویی دولت آمریکا

مقام‌های دولت آمریکا در حالی اکنون آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ می‌دانند که قبلاً «برایان هوک»، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای به صراحت اعتراف کرده این قطعنامه آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نمی‌کند.

هوک در بیانیه‌ای در تاریخ ۲۰ سپتامبر نوشته است: «قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که رسماً توافق هسته‌ای ایران را تأیید و قطعنامه ۱۹۲۰ را لغو کرد لحنی فریبکارانه دارد و خبری خوش برای ایرانی‌هایی محسوب می‌شود که سرسختانه برای آن لابی کردند.»

هوک در ادامه این بیانیه آورده است: «همان‌طور که در این قطعنامه آمده، از ایران صرفاً "خواسته شده هیچ فعالیتی مرتبط با موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای انجام ندهد. "»

بنابر قوانین حقوق بین‌الملل، اظهارات متناقض قابل استماع نیست

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت