اهداف اسرائیل از حمله موشکی جدید به سوریه
حمله جدید رژیم اسرائیل به خاک سوریه میتواند به عنوان مقدمات و تحریکی برای حمله احتمالی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به مواضع ارتش سوریه به بهانه و اتهام همیشگی استفاده از تسلیحات شیمایی در ادلب محسوب شود.
خبرگزاری تسنیم: حدود ساعت ۲۱ و ۲۰ دقیقه شامگاه پنجشنبه (۸ آذر ۱۳۹۷) رژیم صهیونیستی تقریبا به مدت ۴۵ دقیقه حدود ۷۰ فروند موشک به سمت اهدافی در سوریه پرتاب کرد که با واکنش سریع سامانههای دفاعی ارتش سوریه روبرو شد. در باره این حادثه چند نکته مطرح میشود:
این موشکها حداقل به سمت ۳ هدف در سوریه پرتاب شد: ۱- منطقه الکسوه در جنوب دمشق ۲- منطقه الدیماس در مثلث قنیطره، دمشق و درعا ۳- منطقه الکناکر واقع در جنوب دمشق. همه این اهداف مقرهای نظامی بوده اند.
صهیونیستها مدعی هستند که سامانههای دفاعی سوریه تنها چند فروند از این موشکها را رهگیری و منهدم کرده است و مابقی موشکها به اهداف اصابت کرده اند. اما خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع نظامی سوریه از انهدام همه موشکهای اسرائیلی خبر داده است.
گزارشها در مورد سامانههای پرتابی موشکهای اسرائیل متفاوت است برخی گزارشها حکایت از آن دارد که جنگندههای اسرائیلی این حملات را انجام داده اند و برخی دیگر با توجه به سرنگونی یک جنگنده این رژیم در حمله پیشین، تاکید دارند که این موشکها هوا به زمین نبوده بلکه زمین به زمین بوده است.
بیشتر بخوانید
تلویزیون سوریه: دفاع هوایی چندین هدف متجاوز را در جنوب سوریه سرنگون کرد
جنایت جدید آمریکا در سوریه؛ جان باختن بیش از ۳۰ غیرنظامی در بمباران یک روستا
بیانیه پایانی نشست آستانه؛ تأکید بر اتحاد و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه
برخی گزارشها از وقوع انفجارهایی بزرگ در بلندی جولان خبر میدهند که در اشغال صهیونیستها است. بر همین اساس برخی سرنگونی یک جنگنده اسرائیلی در اثر هدف قرار گرفتن از سوی سامانه دفاعی سوریه را محتمل میدانند. هرچند سخنگوی ارتش صهیونیستی صدای انفجار را ناشی از فرود یک موشک سوری در منطقهای در جولان اشغالی اعلام کرده است. البته برخی منابع اسرائیلی نیز اعلام کرده اند که اجسام نورانی متعددی را مشاهده کرده اند که از سوریه به سمت بلندیهای جولان میرفتند و در پی آن صدای انفجار شنیده شده است.
از آخرین حمله موشکی اسرائیل به سوریه تقریبا ۷۵ روز میگذرد و به همین دلیل درباره چرایی و اهداف حمله ۸ آذر اسرائیل به سوریه احتمالات متعددی وجود دارد. البته اسرائیل ادعا کرده که این حملات را به مقرهای پشتیبانی ایران انجام داده است و علت آن هم فرود یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ حامل تسلیحات نظامی ایران در فرودگاه «بیروت» بوده است! شما پیدا کنید رابطه میان بیروت لبنان و حمله به سوریه را؟!
اما تحلیلگران اقدام اسرائیل در این حمله را پس از ۷۵ روز از آخرین حمله به سوریه با اهدافی چندگانه میدانند:
الف: آزمودن میزان کارایی و نقطههای کور و قابل رخنه در سامانه دفاعی «اس ۳۰۰» روسی با هدف برنامه ریزی برای حملات موثر این رژیم و یا آمریکا و فرانسه و انگلیس در آینده که با توجه به تحرکات در سطح منطقه چندان بعید نیست. اخیرا مدیریت عملیاتی سامانه «اس ۳۰۰» به نیروهای آموزش دیده ارتش سوریه محول شده است. البته فرماندهی نظامی سوریه با هوشیاری ترجیح داد همچنان از موشکهای پیشرفته «رسام» و سامانه قدیمی «اس ۲۰۰» برای مقابله با موشکهای پرتابی اسرائیل استفاده کند. سامانهای که ارتقاء یافته است و در حمله قبلی توانست یک فروند از جنگنده پیشرفته اسرائیل را سرنگون کند.
ب: تشدید فشار روانی به ارتش سوریه در جنگ با تروریستها از دیگر اهداف این حمله میتواند باشد. خصوصا که همزمان تروریستها در چند محور در استان ادلب و شهر حماء به موضع ارتش حمله کرده و تلاش داشتند با نقض توافق ترکیه و روسیه، پشیرویهایی داشته باشند. همچنین این اقدام همزمان با تحرکات نیروهای قسط و دیگر نیروها در شرق فرات و حملات متعدد به مواضع ارتش سوریه نیز افزایش نیروهای آمریکایی و ارسال سلاحهای سنگین و نیمه سنگین این کشور به شرق فرات و تقویت پایگاههای نظامی غیر قانونی خود در این منطقه و نیز ورود برخی نیروهای کشورهای عربی به این منطقه صورت گرفته است.
ج: این حمله میتواند به عنوان مقدمات و تحریکی برای حمله احتمالی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به مواضع ارتش سوریه به بهانه و اتهام تکراری استفاده از تسلیحات شیمایی در ادلب محسوب شود همچنانکه در حادثه غوطه شرقی نیز رژیم صهیونیستی قبل از حمله آمریکا و انگلیس و فرانسه به مواضع ارتش سوریه حملاتی داشته است. خصوصا که گزارشهای زیادی از جابجایی تسلیحات شیمیایی توسط تروریستها با کمک کشورهای غربی خصوصا فرانسه دریافت شده است و شواهدی نیز از حضور گروه موسوم به کلاه سفیدها که نقش آفرینان سناریوهای شیمایی هستند هم دیده شده است.
د: با شروع بحران سوریه، تسلط ارتش سوریه بر آسمان این کشور تقریبا از دست رفته است و هواپیماهای جنگی و شناسایی اسرائیل بدون هیچ مزاحمتی در آسمان سوریه جولان میدادند، اما با تقویت سامانههای دفاعی این کشور، فضای سوریه مانند گذشته امن نیست و اسرائیل نمیخواهد از برتری که داشته است، چشم پوشی کند. هر چند تحویل سامانه «اس ۳۰۰» به سوریه از سوی روسیه و امکان تقویت آن با سامانههای پیشرفتهتر مانند «اس ۴۰۰» نوعی هشدار به اسرائیل محسوب میشود و ممکن است در آینده اسرائیل هزینههای سنگینی را به جهت تکرار ماجراجوییهای احمقانه در سوریه پرداخت کند.
ذ.: کاهش تبعات شکست مفتضحانه اطلاعاتی و نظامی اسرائیل در جنگ تقریبا ۳ روزه اخیر غزه که ابهت ارتش و ساختار سیاسی اسرائیل را در هم شکسته است و ارتش و دولت با انتقادهای شدیدی روبرو هستند، شاید مهمترین دلیل حمله موشکی اخیر اسرائیل به اهدافی در سوریه باشد. در حال حاضر دولت و ارتش ضمن اینکه در معرض شدیدترین انتقادها قرار دارند، نوعی بی اعتمادی هم نسبت به آنها وجود دارد و روحیه نظامیان هم بشدت پایین آمده است. اسرائیل تلاش دارد با این نوع اقدامات هم روحیه ارتش را بازسازی کند و هم انتقادها را تا حدی کاهش دهد و هم اعتماد را به جامعه صهیونیستی برگرداند. گزارشها از وارد شدن خسارت سنگین در حوزه اقتصادی اسرائیل حکایت دارد. این خسارتها همچنان خصوصا در حوزه سرمایه گذاری، استمرار دارد. استمرار شرایط بی اعتمادی میتواند در آینده نزدیک این رژیم را وارد بحران شدید اقتصادی کند. مانورهای نظامی اخیر ارتش صهیونیستی در چند روز قبل نیز در همین چارچوب ارزیابی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید