توطئه مشترک ریاض و تل‌آویو برای حذف حق بازگشت فلسطینیان

کد خبر: 891322

یک رسانه خارجی از توافق رژیم صهیونیستی و عربستان برای حذف حق بازگشت پناهندگان فلسطینی به سرزمین تاریخی خود خبر داد.

توطئه مشترک ریاض و تل‌آویو برای حذف حق بازگشت فلسطینیان

خبرگزاری تسنیم: سایت میدل ایست آی در گزارشی نوشت که عربستان مانع آن شده است تا یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی دارای گذرنامه موقت اردنی، مناسک حج و عمره را به جا آورند.

این اقدام به عنوان بخشی از سیاست جدید عربستان برای توقف صدور روادید حج تمتع و عمره برای فلسطینی‌ها در اردن، لبنان و قدس شرقی است. این امر اخیرا شامل فلسطینی‌های ساکن اراضی اشغالی و کسانی که مدارک سفر موقت صادر شده از اردن یا لبنان دارند، شده است. این سیاست از ۱۲ سپتامبر اجرایی شده است.

براساس این گزارش، سیاست عربستان روی دو میلیون و ۹۴۰ هزار فلسطینی در شماری از کشور‌ها تاثیر می‌گذارد که نمی‌توانند هرگونه مدرک دیگری برای سفر به دست آورند تا با آن اجازه یابند تا برای ادای مناسک حج به عربستان بروند.

در این گزارش آمده است: بسیاری از مدیران کاروان‌ها در اراضی اشغالی و قدس شرقی و اردن تایید کردند که وزارت اوقاف و مقدسات اسلامی اردن به آن‌ها اطلاع داده است که سفارت عربستان در امان از ما خواسته است که هیچ گونه درخواستی برای دریافت روادید از طرف هر شخصی که می‌خواهد با گذرنامه موقت اردنی به مکه مکرمه سفر کند، ارائه نکنند.

یک منبع اردنی آگاه از امور دیپلماتیک در کشورش به میدل ایست آی گفت: این تصمیم عربستان بخشی از توافقنامه دوجانبه‌ای با اسرائیل برای پایان دادن به "هویت فلسطینی و حق بازگشت پناهندگان است".

وی افزود: "عربستان به اردن برای اعطای تابعیت به پناهندگان فلسطینی در اردن و فلسطینی‌های ساکن بخش شرقی قدس و فلسطینی‌هایی که هم اکنون اسرائیل (فلسطین اشغالی) هستند، فشار می‌آورد. نظیر این امر می‌تواند در لبنان اتفاق بیفتد. بعد از آن، مشکل پناهندگان فلسطینی وجود نخواهد داشت".

این منبع گفت: "همه این‌ها بخشی از توافق دوجانبه بین اسرائیل و عربستان است، اما اردن اعطای تابعیت به فلسطینی‌ها را نمی‌پذیرد.. این سیاستی است که روی هر شهروند عرب و مسلمانی که حق عبادت دارد، تاثیر منفی می‌گذارد".

نمایندگان پارلمان اردن به سایت میدل ایست آی گفتند: اردن از سال ۱۹۷۸ میلادی برای شهروندان فلسطینی در اراضی اشغالی و کسانی که تحت اداره نظامی اسرائیل بعد از جنگ سال ۱۹۴۸ میلادی قرار دارند، مدارک موقت سفر صادر می‌کند.

سعود ابومحفوظ عضو پارلمان اردن گفت که آن‌ها از وزیر کشور اردن و وزیر اوقاف خواسته اند تا کمیته‌ای را برای مذاکره درباره تغییر سیاست عربستان به ریاض اعزام کنند و از ملک سلمان شاه سعودی بخواهند که در این زمینه دخالت کند.

وی گفت: "این تصمیم بر هر عرب و مسلمان تاثیر می‌گذارد. ما از سال گذشه شکایت‌هایی در این زمینه شنیدیم. تعجب کردیم که نزدیک به ۲۰۰ شرکت گردشگری در اردن قادر به صدور ویزای الکترونی برای حج عمره از طریق سفارت عربستان برای فلسطینی‌ها نیستند".

یحیح السعود دیگر نماینده پارلمان اردن گفت که آن‌ها خواهان دیدار با خالد بن فیصل سفیر عربستان در امان شده اند، اما هنوز زمانی برای آن تعیین نشده است.

وی افزود: فشار‌هایی به اردن وجود دارد و سعودی‌ها می‌گویند که تنها افراد دارای گذرنامه دائمی می‌توانند روادید حج تمتع و عمره دریافت کنند.

برپایه این گزارش، برخی رسانه‌های فلسطینی وعربی این اقدام عربستان را با طرح سازش آمریکایی معامله قرن مرتبط می‌دانند. گفته‌هایی نیز مطرح است که آمریکا برای حمایت از عربستان به منظور اتخاذ اقداماتی که می‌تواند به حذف حق بازگشت پناهندگان فلسطینی کمک کند، تلاش کرده است.

به نوشته روزنامه صهیونیستی هاآرتص، ممنوعیت جدید عربستان در زمینه اعطای روادید به شهروندان فلسطینی ساکن اراضی اشغالی " با هدف بررسی امکان سفر به طور مستقیم مسلمانان ساکن اسرائیل (اراضی اشغالی) به عربستان به عنوان بخشی از روابط رو به افزایش بین اسرائیل و عربستان صورت می‌گیرد".

یسرائیل کاتس وزیر امنیت رژیم صهیونیستی ستایش از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت این کشور از تل آویو به شهر اشغالی قدس گفت که اقامت دائمی پناهندگان فلسطینی در اردن، سوریه، لبنان و عراق "راه حل خوبی خواهد بود".

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت