ماندن ایران در سوئیفت چگونه بر تحریمهای نفتی ایران اثر میگذارد؟/ آمریکا با مسئلهی سوئیفت می خواهد کشورها را مجبور کند واردات نفت از ایران را متوقف کنند
مسئلهی سوئیفت بخشی از تحریمهای دولت ترامپ بر صادرات نفت ایران است که در آن دیگر کشورها را مجبور میکند واردات نفت از ایران را متوقف کنند.
![ماندن ایران در سوئیفت چگونه بر تحریمهای نفتی ایران اثر میگذارد؟/ آمریکا با مسئلهی سوئیفت می خواهد کشورها را مجبور کند واردات نفت از ایران را متوقف کنند](https://static2.fardanews.com/thumbnail/jRjZTNhNDE3Y/SdsQBt-jClYzOjYWbHDYcYpUGMkpGTJp3QxTVGxb6TFEAfuHL-lxmP6vnw-e91LU_etumb0aFX3zImzSIOmVmw,,/jRjZTNhNDE3Y.jpg)
پایگاه خبری تحلیلی فردا:
در حالی که تحریمهای جدید آمریکا به زودی آغاز میشود، دولت ترامپ در حال رایزنی است تا مشخص کند ایران را تا چه حد از سیستم مالی جهان قطع کند. استیو منوچین وزیر خزانهداری آمریکا به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال به دولتهای خارجی گفته است که واشنگتن فشارش را بر سوئیفت به تأخیر میاندازد تا این نهاد بانکهای مورد تحریم ایران را بیرون بیندازد. ایران به عنوان بخشی از توافق هستهای در سال ۲۰۱۶ به سوئیفت بازگشت؛ بعد از آنی که در سال ۲۰۱۲ و به دنبال شدت گرفتن فشارهای تحریمی واشنگتن از آن اخراج شده بود.
چرا مهم است: مسئلهی سوئیفت بخشی از تحریمهای دولت ترامپ بر صادرات نفت ایران است که در آن دیگر کشورها را مجبور میکند واردات نفت از ایران را متوقف کنند. اگر ایالات متحده به برخی کشورها معافیت بدهد که میتوانند به واردات نفتشان از ایران ادامه دهند آن وقت سوئیفت بخشی از زیرساخت و تسهیلات لازم برای این تراکنشها خواهد بود. به همین دلیل است که تندروهای ضد ایرانی داخل دولت ایالات متحده اعضای سوئیفت را تهدید کردهاند که باید تهران را مجبور به تنظیم رفتار مالی خود کند.
قدم بعدی چیست؟ اتحادیهي اروپا در حال راهاندازی سازوکار ویژهی جایگزینی برای تسهیل تراکنشهای مالی با ایران است. اتحادیهي اروپا اعلام کرده که این ابزار از روز ۴ نوامبر که تحریمهای نفتی آمریکا رسماً اعمال میشود به صورت رسمی و نمادین افتتاح میشود اما تا سال بعد عملیاتی نخواهد بود. در همین حین، ایالات متحده در حال گستردن دایرهي تحریمها بر بانکهای ایرانی است؛ مثلاً این هفته مجازات جدیدی را بر بانک پارسیان به علت ارتباط داشتن با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال کرد.
منبع
دیدگاه تان را بنویسید