سفر پناهندگان فلسطینی در لبنان به مکه ممنوع شد

کد خبر: 883503

یک رسانه مستقر در لندن گزارش داده پادشاهی عربستان سعودی در اقدامی که بیم آن می‌رود در راستای پیشبرد طرح دولت آمریکا موسوم به «معامله قرن» باشد سفر پناهندگان فلسطینی در لبنان به شهر مقدس مکه را ممنوع کرده است.

سفر پناهندگان فلسطینی در لبنان به مکه ممنوع شد

خبرگزاری فارس: یک رسانه مستقر در لندن گزارش داده پادشاهی عربستان سعودی در اقدامی که بیم آن می‌رود در راستای پیشبرد طرح دولت آمریکا موسوم به «معامله قرن» باشد سفر پناهندگان فلسطینی در لبنان به شهر مقدس مکه را ممنوع کرده است

«میدل‌ایست‌آی» در گزارشی روز چهارشنبه نوشته عربستان سعودی صدور روادید زیارتی برای پناهندگان فلسطینی مقیم لبنان را بر اساس گذرنامه‌های صادرشده برای آن‌ها به موجب وضعیت پناه‌جویی‌شان متوقف و ده‌ها هزار فلسطینی را از سفر به شهر‌های مقدس مکه و مدینه منع کرده است.

یک مقام دفتر کنسولگری سعودی در بیروت در گفتگو با این رسانه تأیید کرد وزارت خارجه سعودی پس از اتخاذ این تصمیم آن را به اطلاع شرکت‌های گردشگری در لبنان رسانده و از آن‌ها خواسته از صدور روادید حج تمتع و عمره برای آوارگان فلسطینی در لبنان، بر اساس گذرنامه‌های وضعیت پناه‌جویی آن‌ها خودداری کنند. این تصمیم از ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) اجرایی شده است.

این مقام گفت: «پناهندگان فلسطینی در لبننا اکنون تنها می‌توانند بر اساس گذرنامه‌هایی که تشکیلات خودگردان فلسطین برای آن‌ها صادر کرده، روادید بگیرند.»

وی اضافه کرد: «برخی از فلسطینی‌ها هستند که بعد از اتخاذ این تصمیم بر اساس گذرنامه‌های صادرشده از سوی تشکیلات خودگردان فلسطینی‌شان اقدام کرده و روادید سفر به عربستان سعودی دریافت کرده‌اند.»

منبع مورد استناد میدل‌ایست‌آی همچنین گفته وزارت خارجه عربستان سعودی تشکیلات خودگردان فلسطینی را از این تصمیم مطلع کرده است.

آوارگان فلسطینی در لبنان از حقوق سیاسی مربوط به شهروندان از جمله حق شرکت در رأی‌گیری‌های پارلمانی یا شهرداری‌های محلی برخوردار نیستند.

برخی از رسانه‌های فلسطینی و رسانه‌های جهان عرب این اقدام رژیم سعودی را در راستای پیشبرد طرح دولت آمریکا موسوم به «معامله قرن» دانسته‌اند.

معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه اسرائیل با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است.

در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود.

بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف. و ب. و بخش‌هایی از منطقه ج. کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول می‌شود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت