اتریش: در ماجرای برجام اعتماد دوجانبه خدشه‌دار شد

کد خبر: 876546

وزیر خارجه اتریش در سازمان ملل گفت که وقتی یکی از طرفین یک معاهده بین‌المللی مانند برجام، بدون علت آن را ترک کند، اعتماد دوجانبه و اعتمادپذیری در عرصه بین‌الملل خدشه‌دار می‌شود.

اتریش: در ماجرای برجام اعتماد دوجانبه خدشه‌دار شد

خبرگزاری فارس: «کارین کنایسل» وزیر امور خارجه اتریش امروز شنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص لزوم حفظ برجام و خسارات ناشی از بی‌احترامی به معاهدات بین‌المللی سخن گفت.

خانم کنایسل در ابتدای سخنان خود به «سخنرانی طولانی آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در خصوص سایه افکندن بی‌اعتمادی بر مناسبات بین‌الملل پرداخت و گفت: «تازه‌ترین نمونه از اهمیت اعتماد و قابل‌اعتماد بودن در روابط بین‌الملل، برنامه جامع اقدام مشترک است که نه از نظر قانونی، ولی از نظر سیاسی الزام‌آور است.»

وزیر خارجه اتریش در ادامه توصیف زوایای برجام گفت: «این توافق حاوی یک سری تعهدات سیاسی و از آن مهم‌تر، شامل یک مکانیسم راستی‌آزمایی مستقل است.»

کارین کنایسل سپس به اصل «لزوم احترام به توافقات» اشاره کرد و گفت که این اصل، پیش‌نیاز اعتماد دوجانبه و اعتمادسازی در عرصه بین‌الملل است. وی افزود: «.. و حالا، بحث احترام به توافق هسته‌ای با ایران، بحث احترام به توافقات بین‌المللی و نهایتاً، بحث امنیت بین‌الملل است.»

وزیر خارجه اتریش بدون نام بردن از آمریکا ادامه داد: «اگر کشوری که از از ابتدا به برجام متعهد بوده، بتواند بدون اینکه هیچ یک از طرف‌های معاهده، گامی در راستا نقض برداشته باشند، از توافق خارج شود، آنگاه اعتماد دوجانبه خدشه‌دار شده است.»

وین، پایتخت اتریش محل برداشته شدن آخرین گام‌های مذاکرات دوازده ساله هسته‌ای ایران و کشور‌هایی بود که اکثراً خود را نماینده جامعه جهانی می‌خواندند.

یکی از اعضای ۱+۵ آمریکا بود که ۱۸ اردیبهشت از این توافق خارج شد و گروه را به ۱+۴ تغییر نام داد. اروپا وعده داده که تا پیش از شروع دور دوم تحریم‌های پسابرجامی آمریکا، کانالی مستقل برای ادامه ارتباط مالی با ایران ایجاد کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت