مرگ یک مبلغ در زندان امنیتی سعودی
حساب کاربری «العهد الجدید» در توییتر فاش کرد دربار پادشاهی سعودی فهرستی از اسامی ۸۰۰ شخصیت بانفوذ عربستان را در اختیار رئیس دستگاه امنیتی سعودی قرار داده است تا آنها را بازداشت کند.
خبرگزاری تسنیم: حساب کاربری «العهد الجدید» در توییتر فاش کرد دربار پادشاهی سعودی فهرستی از اسامی ۸۰۰ شخصیت بانفوذ عربستان را در اختیار رئیس دستگاه امنیتی سعودی قرار داده است تا آنها را بازداشت کند.
به گزارش القدس العربی، حساب کاربری «العهد الجدید» در توییتر، فاش کرد که دستگاه امنیتی عربستان سعودی به ریاست «عبدالعزیز الهویرینی» فهرستی از اسامی ۸۰۰ نفر (از شخصیاتهای ذینفوذ) دریافت کرده است.»
این حساب کاربری افزود: «موضوع قابل توجه این است که این فهرست از سوی کمیته پیگیری امور دریار پادشاهی به دستگاه امنیتی رسیده است. امری که نشان میدهد کشور به شیوه مصر (اوباشگری) اداره میشود.»
حساب کاربری «العهد الجدید» در پیامی دیگر، نوشت که پادشاه فرزندان «احمد بنعبدالعزیز»، که موفق به خروج از کشور نشدهاند، یعنی «سلطان»، «نایف»، «ترکی» و «عبدالعزیز» را احضار کرد و از آنها خواست تا با موضع پدرشان (ماندن در خارج از کشور) اعلام مخالفت کنند. آنها بعد از مخالفت با تصمیم پدرشان و محکومیت آن، دربار را ترک کردند. گفته میشود که آنها در حبس خانگی باشند.
شاهزاده احمد بن عبدالعزیز کمتر از یک ماه پیش، پس از اظهارات جنجالیاش در لندن در دوری گزیدن از خاندان آلسعود و اقدامات برادر و برادرزاده خود مقابل معترضان یمنی و بحرینی، در تبعیدی خودخواسته بهسر میبرد و قصد بازگشت به کشور را ندارد.
در حساب کاربری «العهد الجدید» همچنین آمده است که دوران «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی حدود ۶۰ تن از شیوخ و علما، بیش از ۵۰ تن از اساتید دانشگاههای دولتی و بیش از ۱۰ حقوقدان بازداشت شدهاند. افزون بر این، دستگاه امنیتی این کشور ۲۰ فعال حقوقی، ۲۵ روزنامهنگار، بیش از ۶۰ فارغالتحصیل مقطع دکترا و بیش از ۴۰ نویسنده مطرح را بازداشت کردهاند.
این حساب کاربری تصریح کرد که در دوران ولیعهدی بنسلمان، نظام کیفری به شکلی فاحش نقض شده است و شخصیتهای مطرح در کشور به صورت سری به اتهام تروریسم و موارد دروغین دیگر محاکمه شدهاند.
از ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۷، عربستان سعودی شاهد بازداشت مبلغان و علمای دینی است. ناظران میگویند دلیل این اقدامات سرکوبگرانه، مخالفت بسیاری از این بازداشتشدهها با دستورات دربار پادشاهی، و نیز تمایل شاهزاده بنسلمان به حذف کردن جریان اپوزیسیون داخلی است.
همزمان گروه موسوم به «معتقلی الرای» (بازداشتشدگان آزادی عقیده) در عربستان سعودی از وفات «شیخ سفر الحوالی» در زندان خبر داد و نوشت که وی به دلیل وخامت وضعیت جسمانیاش، که از زمان بازداشتشدنش از هرگونه مراقبتهای پزشکی بیبهره بود، درگذشت.
این صفحه کاربری در توییتر، حکومت سعودی را مسئول مرگ این مبلغ کرد و از آن خواست هر چه سریعتر در اینباره تحقیق کند.
به دنبال انتشار خبر درگذشت شیخ سفر الحوالی، فعالان رسانهای انتقادهای تندی از حکومت کردهاند. به نحویکه گزارشها حاکیست که دستگاههای امنیتی ۳ نفر را در «القطیف» به جرم پوشش رسانهای کردن این خبر و تحریک افکار عمومی علیه رژیم به قتل رساندند.
فعالان در عین حال میگویند شیخ سفر الحوالی به دلیل شکنجه شدن در بازداشتگاه و قطع داروهایش جان باخته است.
دیدگاه تان را بنویسید