خشم رسانه آمریکایی از نقش ترامپ در یمن

کد خبر: 875925

ک تحلیلگر مسائل بین‌المللی در بخش دیدگاه روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» با اشاره به حمایت‌های واشنگتن از ائتلاف سودی-اماراتی از نقش مخرب این کشور در «فلاکت» مردم یمن انتقاد کرده است.

خشم رسانه آمریکایی از نقش ترامپ در یمن

خبرگزاری فارس: یک تحلیلگر مسائل بین‌المللی در بخش دیدگاه روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» با اشاره به حمایت‌های واشنگتن از ائتلاف سودی-اماراتی از نقش مخرب این کشور در «فلاکت» مردم یمن انتقاد کرده است.

«نیکلاس کریستوف»، ستون‌نویس نیویورک‌تایمز با اشاره به سخنرانی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در هفتاد و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد می‌نویسد: «رئیس‌جمهور ترامپ اشاره‌ای به این موضوع در سازمان ملل نکرد، اما آمریکا در قتل، قطع عضو و هلاکت کودکان یمنی بر اثر گرسنگی، دست دارد.»

تحلیلگر نیویورک‌تایمز در این یادداشت با عنوان «از نقش آمریکا در فلاکت مردم یمن به خشم بیایید» بحران یمن را وخیم‌ترین بحران انسانی در جهان کنونی توصیف کرده و نوشته مرگ بر اثر گرسنگی جان دست‌کم ۸ میلیون نفر را در این کشور جنگ‌زده تهدید می‌کند.

او نوشته است: «دست‌کم ۸ میلیون نفر در معرض خطر مرگ از گرسنگی بر اثر قحطی قریب‌الوقوعی قرار دارند که نتیجه اقدامات ما و متحدان ما است، نه حاصل از بین رفتن محصولات کشاورزی. سازمان ملل آن را وخیم‌ترین بحران انسانی توصیف کرده و ما مقصر آن هستیم.»

این یادداشت در ادامه به نقش بمب‌های آمریکایی در بمباران مردم یمن اشاره کرده است.

ائتلاف تحت رهبری عربستان پنجشنبه ۱۸ مردادماه به بازار شهر «ضحیان»، واقع در استان شمالی «صعده» و اتوبوس حامل دانش‌آموزان حمله کرد که بر اثر آن دست‌کم ۵۰ نفر شهید و ۷۷ نفر دیگر زخمی شدند. شمار زیادی از این شهدا کودکان بودند. شبکه خبری سی‌ان‌ان یک هفته بعد از این حمله گزارش داد بمب ۵۰۰ پوندی مورد استفاده در این حمله، ساخت شرکت آمریکایی «لاکهیلد مارتین» بوده است.

«دیوید میلیباند»، وزیر امور خارجه سابق انگلیس که در حال حاضر ریاست «کمیته امداد بین‌المللی» را بر عهده دارد به نیویورک‌تایمز گفت: «بحران فعلی یمن، ساخته دست بشر است. در اینجا با مسئله‌ای مواجه نیستیم که در رنج بشری بهای پیروزی است. هیچ‌کس برنده نمی‌شود، جز گروه‌های افراطی که در شرایط هرج و مرج پا می‌گیرند.»

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. مسئولان نزدیک به جنبش انصارالله می‌گویند از زمان آغاز این حملات بیش از ۳۶ هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

«کنث راث»، کارشناس دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید: «دولت ترامپ خودش را همدست جرائم جنگی سیستماتیک کرده است.»

تقصیر، اما تنها مربوط به دولت ترامپ نیست. ستون‌نویس نیویورک‌تایمز، در واکنش به این اظهارنظر «راث» به نقش دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا که جنگ یمن در دوران ریاست‌جمهوری او آغاز شد، اشاره کرده و نوشته است: «بگذارید این را روشن کنیم: این فاجعه اخلاقی، فاجعه‌ای فراحزبی است.»

«نیکلاس کریستوف» در ادامه توضیح می‌دهد: «این سیاست، با برخی محافظه‌کاری‌ها در دوران رئیس‌جمهور باراک اوباما آغاز شد و بعد ترامپ آن را تشدید کرد و محافظه‌کاری‌ها را از میان برد.»

«رابرت مالی»، دستیار اوباما که به اشتباهات دولت او در جنگ یمن معترف است می‌گوید: «جنگ در یمن باعث وخیم‌ترین بحران انسانی در سراسر دنیا منجر شده است. ما با برخی اقدام‌ها و اهمال‌ها، ناگزیر در این بحران دست داریم.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت