عُمان در هدف جنگ رسانه‌های سعودی +عکس

کد خبر: 875047

وبسایت شبکه الجزیره در گزارشی نوشت، فعالان سیاسی و رسانه‌های سعودی مدت‌هاست که از سیاست‌های مستقل و بی‌طرفانه عُمان به تنگ آمده و حتی ناراحتی و عصبانیت خود را از این مسئله علنی کرده‌اند.

عُمان در هدف جنگ رسانه‌های سعودی +عکس

خبرگزاری فارس: روزنامه سعودی «الشرق الأوسط» در شماره روز یکشنبه خود در خبری به میانجی‌گری عُمان برای آزادی تعدادی از نزدیکان «علی عبدالله صالح» رئیس‌جمهور سابق یمن، واکنش نشان داد.

این روزنامه به طور تلویحی، عُمان را به همدستی برای فراری دادن رهبران جنبش انصارالله یمن متهم کرد و دلیل مخالفت ائتلاف سعودی-اماراتی با میانجی‌گری عُمان را شک و تردید درباره پیشنهادات انصارالله عنوان کرد.

این روزنامه نوشت که «شرط حوثی‌ها برای انتقال افراد آزاد شده با یک هواپیمای عُمانی به مسقط، شک‌برانگیز است و احتمال دارد برخی از رهبران برجسته انصارالله در داخل این هواپیما باشند ک. قصد فرار به خارج از یمن را دارند و حتی بعید نیست برخی رهبران ایرانی و حزب‌الله نیز بین آن‌ها باشند».

شبکه الجزیره با اعلام این مطلب نوشت که تلاش‌های عُمان برای جلب موافقت انصارالله با آزادی «صلاح و مدین» دو پسر علی عبدالله صالح، سرهنگ محمد محمد عبدالله صالح و عفاش طارق محمد عبدالله صالح و انتقال آن‌ها به مسقط، به موفقیت رسیده بود و ائتلاف سعودی و اماراتی نیز در ابتدا با آن موافقت و پس از آن بدون بیان دلیل با این مسئله مخالفت کرد.

با وجود اینکه این روزنامه سعودی به طور تلویحی اتهاماتی را به عُمان وارد کرده است، اما صحت مذاکرات و موفقیت عُمان برای متقاعد کردن رهبران انصارالله در خصوص آزادی پسران صالح و دو نفر از نزدیکان او را تأیید کرده است.

الشرق الأوسط همچنین به نقل از برخی منابع این قضیه را با آنچه اقدام عمدی انصارالله برای به شکست کشاندن مذاکرات ژنو خواند، مرتبط دانست و افزود که انصارالله با اصرار بر انتقال افراد آزاد شده با هواپیمای عُمانی به مسقط و عدم بازرسی این هواپیما، سعی دارد مذاکرات آتی ژنو را به شکست بکشاند.

عصبانیت رسانه‌های سعودی از سیاست عُمان

برخی فعالان شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سعودی مدت‌هاست که از سیاست مستقل عُمان که راه خود را از ریاض و ابوظبی جدا کرده است، به تنگ آمده‌اند و در همین ارتباط «سامی العثمان» سردبیر روزنامه «الریاض» در صفحه توییتری خود نوشت: «آیا می‌توان حمایت عُمان از تروریست‌های الحوثی را اعلان جنگ علیه کشور‌های حاشیه خلیج (فارس) دانست؟!»

عُمان در هدف جنگ رسانه‌های سعودی

تلاش منطقه‌ای برای کشاندن پای عُمان به دایره درگیری‌ها

«هانی البسوس» استاد علوم سیاسی دانشگاه سلطان قابوس در مصاحبه با شبکه الجزیره می‌گوید که تلاش‌های منطقه‌ای برای کشاندن پای عُمان به تنش بین عربستان و ایران وجود دارد، اما سیاست خارجی عُمان بر بی‌طرفی در منطقه استوار است.

به عقیده البسوس، به نظر می‌رسد که فشار‌های عربی به خصوص از جانب عربستان بر عُمان برای جلب حمایت این کشور از جنگ علیه یمن وجود دارد به خصوص اینکه عُمان عضو شورای همکاری خلیج‌فارس است، اما با این حال اتهامات الشرق الأوسط به یک نهاد غیررسمی مربوط می‌شود و لذا روابط عُمان و عربستان یک روابط حسنه باقی خواهد ماند.

«ائتلاف عربی» تمایلی به آزادی اعضای خانواده صالح ندارد

«عبدالله الحضرمی» سردبیر روزنامه «الیمن الیوم» نیز در صفحه توییتر خود نوشت که ائتلاف عربی تمایل شدیدی به باقی ماندن خانواده صالح در اسارت، دارد.

وی افزود که انصارالله با میانجی‌گری عُمان برای آزادی نزدیکان صالح موافقت کرد و اکنون توپ در زمین ائتلاف عربی است.

خبرگزاری عُمان ۲۲ دسامبر گذشته نیز در خبری از ورود ۲۲ نفر از اعضای خانواده علی عبدالله صالح به عُمان با هماهنگی نهاد‌های مربوطه در صنعاء خبر داده بود.

اعضای خانواده علی عبدالله صالح از زمان آغاز انقلاب مردمی علیه دیکتاتوری یمن در سال ۲۰۱۱ به عُمان منتقل شده و در آنجا اقامت دارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت