شکاف در خاندان آل سعود

کد خبر: 870689

اخیرا دو شاهزاده مخالف دیگر از عربستان گریخته و به احمد بن عبدالعزیز برادر شاه سعودی پیوستند تا این سئوال مطرح شود که آیا روز‌های آینده شاهد ایجاد جبهه‌ای از سوی گروهی از شاهزادگان در خارج خواهیم بود.

شکاف در خاندان آل سعود

خبرگزاری تسنیم: پایگاه خبری العهد در گزارشی به بررسی وضعیت خاندان سعودی در پی انتقاد شدید برخی از شاهزادگان از سلمان بن عبدالعزیز شاه و فرزندش محمد بن سلمان و تبری جستن آن‌ها از سیاست‌های این دو نفر پرداخت و نوشت: در چارچوب اخبار و گزارش‌هایی که درباره لایه‌های درونی خاندان حاکم سعودی به بیرون درز می‌کند؛ صفحه العهد الجدید در شبکه اجتماعی توئیتر هویت دو شاهزاده‌ای را فاش کرد که که از عربستان فرار کرده و به شاهزاده احمد بن عبدالعزیز برادر شاه سعودی ملحق شدند.

این صفحه نوشت: دو شاهزاده فراری که تبعید اختیاری در پاریس را برگزیده اند، شاهزاده سعد فرزند ملک عبدالله و شاهزاده حصه همسر ملک عبدالله هستند. این دو از عربستان خارج نشده اند بلکه از آنجا فرار کرده اند، زیرا آن‌ها شبیه به کسی است که آزادی خود را خریده باشد. آن‌ها تصمیم گرفته اند که در خارج از کشور باقی بمانند.

العهد الجدید این سوال را مطرح کرد که "آیا روز‌های آینده شاهد ایجاد بلوک و جبهه‌ای از گروهی از شاهزادگان در خارج خواهد بود"؟

این اطلاعات بعد از آن منتشر شد که مجله میدل ایست آی انگلیس چند روز پیش نوشت که شاهزاده احمد بن عبدالعزیز در فکر عدم بازگشت به عربستان است.

این مجله در گزارشی به قلم دیوید هرست نوشت: شاهزاده احمد بن عبدالعزیز بر لزوم این مسئله تاکید کرد که شاه و ولیعهد سعودی مسئول تحولات کنونی منطقه هستند.

هرست نوشت: شاهزاده احمد بن عبدالعزیز در اندیشه بازنگشتن به کشورش بعد از اظهارات اخیرش در برابر تظاهرات کنندگانی بود که جلوی خانه او تجمع کرده و شعار سرنگونی آل سعود سر می‌دادند. یک منبع نزدیک به این شاهزاده گفت که وی در این اظهارات، خود و سایر خاندان آل سعود را از اقدامات محمد بن سلمان پسر برادرش مبرا دانست.

تظاهرات کنندگان در مقابل خانه شاهزاده احمد بن عبدالعزیز در لندن شعار "خاندان جنایتکار آل سعود سرنگون باد" سرمی دادند که باعث شد وی از خانه اش بیرون آمده و از آن‌ها سوال کند که "چرا اینگونه درباره آل سعود صحبت می‌کنید؟ " و "همه خاندان سعودی چه ربطی به این مسئله دارند"؟ "یک سری افراد خاصی هستند که مسئول هستند و نباید فرد دیگری را مسئول بدانید".

وقتی تظاهرات کنندگان این سوال را مطرح کردند که چه کسی مسئول است، شاهزاده احمد بن عبدالعزیز به آن‌ها گفت: "شاه و ولیعهد و دیگران در حکومت".

ویدئوی این سخنان آتشین در شبکه‌های اجتماعی به سرعت پخش شد؛ به نحوی که خبرگزاری دولتی سعودی را مجبور به واکنش در قالب یک گزارش کرد و در آن آورد که این تفسیر از سخنان شاهزاده احمد بن عبدالعزیز که گویی از شاه انتقاد می‌کرده است، نادرست است.

همزمان با این امر، لسرال ویدوشوین مشاور آمریکایی مشهور در امور انرژی در مقاله‌ای در سایت "اویل پرایس" با عنوان "آیا بحران جدیدی در درون خاندان حاکم سعودی در حال شکل گیری است؟ "، به بحث اختلافات درون این خاندان پرداخت.

در این مقاله آمده است: تغییرات بزرگ معمولا بدون مقداری بی ثباتی و کشمکش و بحران نیست. در وضعیت عربستان، طرح متنوع کردن اقتصاد و دور کردن آن از نفط به سادگی جریان ندارد. به نظر می‌رسد تاخیر مداوم در طرح سهام شرکت نفتی بزرگ آرامکوی عربستان در بازار‌های مالی و معوقه‌های پروژه‌های بزرگ هیئت سرمایه گذاری کل عربستان و تغییرات در بافت اجتماعی درحال تاثیرگذاری بر جایگاه ولیعهد سعودی است.

وی افزود: همچنان شکاف و اختلاف داخلی در درون خاندان حاکم سعودی پابرجاست، اما بن سلمان تا این لحظه به سبب حمایت کامل پدرش، ملک سلمان نجات یافته است. با این وجود، نگاهی به وضعیت موجود این سوال را مطرح می‌کند که آیا رویارویی جدیدی در افق نمودار می‌شود و آیا زمینه سازی برای دور جدید در هتل ریتز کارلتون در جریان است؟

این مشاور آمریکایی به افزایش انتقاد‌های بین المللی از تحولات داخلی عربستان اشاره کرد و نوشت: گزارش‌های خبری از درگیری احتمالی بر سر قدرت در درون خاندان حاکم حکایت دارد. اختلافات در سطوح بالای خاندان بلکه در درون شاخه ملک سلمان درجریان است. شکاف در داخلل خاندان برخاسته از اظهارات شاهزاده احمد برادر شاه است که از شیوه حل و فصل پرونده جنگ در یمن از سوی عربستان انتقاد کرد.

وی افزود: این انتقاد‌ها چیز جدیدی نیست، زیرا نارضایتی از ولیعهد به عنوان یک جوان تندخو و بی تجربه در درون خاندان سعودی وجود دارد؛ بنابراین اگر ملک سلمان در قدرت باقی بماند؛ هیچ تغییری روی نخواهد داد.

این مشاور در پایان نوشت: سوال واقعی این است که وقتی شاه بمیرد یا از قدرت کناره گیری کند؛ چه روی خواهد داد؟ محمد بن سلمان نیاز به مقابله با نهاد دینی سعودی دارد؛ به ویژه که هنوز عناصری در آن هستند که همچنان با جناح‌های محافظه کار خاندان سعودی هم پیمان هستند. شاه و ولیعهد در مسیر راهبرد به حاشیه راندن نهاد دینی حرکت می‌کنند؛ بدون اینکه عناصر آن را به سمت قیام و آمدن به خیابان‌ها سوق دهند. تبعداد "رویکرد ریتز کارتلون در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی همچنان واضح و آشکار " است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت