ترکیه هیچ شرطی را برای بهبود مناسبات با برلین نمیپذیرد
وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با همتای آلمانی خود در آنکارا بر لزوم بهبود مناسبات بین دو کشور تاکید کرده و در عین حال اظهار داشت که هیچ شرطی را برای عادی شدن روابط دو کشور نمیپذیرد.
خبرگزاری تسنیم: وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با همتای آلمانی خود در آنکارا بر لزوم بهبود مناسبات بین دو کشور تاکید کرده و در عین حال اظهار داشت که هیچ شرطی را برای عادی شدن روابط دو کشور نمیپذیرد.
به گزارش نشریه "دی سایت"، "مولود چاووش اوغلو"، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با همتای آلمانی خود "هایکوماس" اعلام کرد که برای نرمال شدن روابط دیپلماتیک بین دو کشور نمیخواهد هیچ شرطی را بپذیرد.
وی در دیدار با هایکو ماس در آنکارا اعلام کرد که برای نرمال شدن روابط بین دو کشور هیچ شرط و چانه زنی را نمیپذیرد.
هایکو ماس قبل از شروع سفر خود به ترکیه روز گذشته در سخنانی در فرودگاه اظهار داشت که وی آزادی هفت تبعه آلمانی که از دلایل سیاسی در ترکیه زندانی شده اند را به عنوان پیش شرط اساسی برای نزدیکی بین دو کشور میبیند. وی این گونه بازداشتها را غیر قابل فهم ارزیابی کرد.
البته هایکو ماس در کنفرانس مطبوعاتی که بعد از مذاکرت با همتای ترک خود داشت این مسئله را تایید نکرد که آزادی اتباع آلمانی یک شرط خاص برای نرمال شدن روابط بین دو کشور است.
وی تاکید کرد که با چاووش اوغلو درباره مواردی صحبت کرده و توافق کرده است که در باره آنها همچنان با هم همکاری خواهند کرد و این مسئله معقول و ضروری است.
ماس درباره مناسبات دو کشور نیز گفت: این یک راز نیست که در مناسبات بین آلمان و ترکیه در سالهای اخیر تحریکات و تنشهای زیادی وجود داشته است. ما درباره همه آنها صحبت کرده ایم. کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. این از علایق استراتژیک هر دو کشور است که مناسبات سازندهای داشته باشند. ترکیه برای آلمان خیلی بیشتر از یک همسایه است.
در کنار مناسبات دیپلماتیک دو کشور ماس و اوغلو همچنین درباره جنگ سوریه و برخورد با پناهندگان با هم گفتگو کردند. آنها در این باره با هم توافق داشتند که باید از یک فاجعه انسانی در ادلب جلوگیری شود.
آلمان و ترکیه میکوشند با جلوگیری از حمله نظامی به ادلب در سوریه از بروز فاجعه انسانی در این کشور جلوگیری کنند.
مقامات ترکیه خساراتی را که در جریان کودتای سال ۲۰۱۶ به پارلمان این کشور وارد آمده بود را به وزیر خارجه آلمان نشان دادند.
دیدن خسارات وارده به پارلمان ترکیه در جریان کودتای ناکام سال ۲۰۱۶، معمولا برای مقامات بلندپایهای که از دیگر کشورها به این کشور سفر میکنند، اجباری است.
وزیر امور خارجه ترکیه خواستار یک همکاری بهتر با آلمان و اتحادیه اروپا در مسئله پناهندگان شده و همکاریهای سابق را ناکافی توصیف کرد.
در حال حاضر بیش از ۳ میلیون پناهنده سوری در ترکیه اقامت دارند و به گفته اوغلو اینکه ترکیه چگونه میخواهد میلیونها پناهنده دیگر را تامین کند مشخص نیست؛ این تنها مسئله ترکیه نیست بلکه یک معضل جهانی است.
هایکو ماس بعد از دیدار با همتای ترک خود همچنین با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور هم دیدار و گفتگو کرد. بر اساس اطلاعات نمایندگان آلمانی گفتگوهای خوبی در جو باز و سازنده بین این دو انجام شد.
در ۲۱ سپتامبر وزرای دارایی دو کشور در برلین با هم دیدار میکنند. اردوغان هم در ۲۸ و ۲۹ سپتامبر به آلمان سفر میکند. در اکتبر نیز وزیر اقتصاد آلمان با هیاتی همراه به ترکیه سفر خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید