گاردین: زیاده روی حماقت آمیز بن سلمان علیه کانادا
یک رسانه انگلیسی، اقدامات ولیعهد سعودی علیه کانادا را یک زیاده روی حماقت آمیز توصیف کرد و سیاستهای وی در منطقه و جهان را شکست خورده دانست.
خبرگزاری تسنیم: روزنامه انگلیسی "گاردین" در سرمقاله خود به بررسی بحران در روابط بین عربستان و کانادا درپی درخواست اوتاوا از ریاض برای آزاد کردن دو فعال مدنی و حقوقی زندانی در عربستان پرداخت و نوشت: عربستان این درخواست را تقبیح کرد و آن را دخالت در امور داخلی خود دانست و سفیر کانادا را اخراج و همه پروازها بین عربستان و کانادا را لغو کرد و تجارت و سرمایه گذاری در کانادا را به حالت تعلیق درآورد.
این روزنامه افزود: عربستان همچنین از دانشجویان و بیماران عربستانی خواست تا خاک کانادا را ترک کنند و ریاض شروع به فروش داراییهای خود در کانادا کرد. به نظر میرسد برخی از این اقدامات نظیر فراخواندن دانشجویان و بیماران بیش از آنکه به زیان کانادا باشد، به زیان شهروندان سعودی است.
روزنامه گاردین در اشاره به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نوشت: این زیاده روی بیانگر حماقت مردی است که علیه یمن جنگ به راه انداخت و محاصرهای شکست خورده را برای تسلیم کردن قطر اعمال کرد. اما او به طور قطع با توجه به برخورداری از حمایت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در حمله اخیرش علیه جاستین ترودو نخست وزیر کانادا احساس جرأت میکند. غیرمنتظره نبود که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در این جر و بحث (بین عربستان و کانادا) دخالت نخواهد کرد. ناامید کنندهتر آن بود که دیگران سکوت کردند. همه آنچه انگلیس از دو هم پیمان نزدیک خود خواست، فقط خویشتنداری بود. لندن گفت که به طور منظم موضوعهای حقوق بشری از جمله بازداشتهای اخیر در عربستان را با این کشور مورد بحث قرار میدهد.
این روزنامه افزود: ریاض با موضعگیریهای تند خود در قبال کانادا به دیگران پیام میفرستد. با اینکه این اقدامات و موضعگیریهای عربستان در قبال کانادا شدید است، اما جدید نیست، زیرا پیشتر شرکتهای آلمانی نیز هزینه موضع دولت کشورشان در سال گذشته در قبال بازداشت سعد حریری نخست وزیر لبنان در ریاض را پرداختند.
روزنامه گاردین نوشت: به نفع کشورهای اروپایی است که در کنار هم بایستند و به ولیعهدی سعودی بگویند که رفتارش بی هزینه نخواهد بود و همانطور که موج بازداشتهای بن سلمان علیه بازرگانان و شاهزادگان در پوشش مبارزه با فساد باعث احساس ناامنی سرمایه گذاری شد؛ بحران با کانادا نیز ضمانت و اطمینان به سرمایه گذاران نخواهد داد. این درحالی است بن سلمان برای مدرن کردن عربستان به حمایتی خارجی نیاز دارد.
این روزنامه خاطرنشان کرد: برخی مسئولان و تحلیلگران معتقدند که اقدامات عربستان علیه کانادا فقط این کشور را هدف قرار نداده است؛ بلکه عربستان میخواهد این پیام فراگیر به غرب را برساند که هرگونه انتقاد از سیاست داخلی خود را نخواهد پذیرفت.
این روزنامه افزود: ترامپ با موضعگیری خود در قبال عربستان و به طور کلی خاورمیانه فضای راحتی برای عربستان ایجاد کرد، زیرا آمریکا بحث درباره حقوق بشر با هم پیمانان یا دشمنانش را رد میکند؛ علاوه بر این به نظر میرسد که مسئله حقوق بشر مورد توجه زیاد ترامپ نیست.
دیدگاه تان را بنویسید