حمایت رئیس جماعت علمای عراق از ایران
رئیس جماعت علمای عراق ضمن حمایت از جمهوری اسلامی ایران در برابر تحریمهای تحمیلی آمریکا، تاکید کرد که محاصره اقتصادی نسخه وحشیانه رویارویی و جنگ نظامی است.
خبرگزاری فارس: شیخ «خالد الملا» رئیس جماعت علمای عراق با اشاره به تحریمهای تحمیلی آمریکا علیه ایران، تحریمها و محاصره اقتصادی کشورها را نسخه وحشیانه جنگ نظامی توصیف کرد.
وی در یادداشتی که در پایگاه خبری «الآفاق» منتشر شد، نوشت: جنگ دوگونه است. جنگ نظامی که طی آن ارتشها مقابل یکدیگر قرار میگیرند و در نهایت کسی که قدرتمندتر و باکفایتتر است پیروز میشود یا خداوند هر کس را که بخواهد کمک و به او عزت میبخشد یا هر کس را که بخواهد ذلیل میگرداند.
خالد الملا در ادامه نوشت: جنگ دیگر، که جدیتر و کشندهتر است و اغلب نسخه قبیحتر از جنگ نظامی است و ملتها و جوامع بشری را هدف قرار میدهد بدون هیچ رویارویی نظامی، است و به اختصار میتواند آن را مجازات جمعی ملتها شامل زن و مرد و پیر و بیمار و ناتوان و ... عنوان کرد. ما در عراق تلخی این نوع جنگ را چشیدهایم.
رئیس جماعت علمای عراق تاکید کرد: بیش از یک دهه ما محاصره تحمیلی ظالمانه را تجربه کردیم و به خوبی معنای واژه «محاصره» یا «تحریمها» را درک میکنیم.. امروز نیز یک کشور مسلمان همسایه ما در حال تجربه این امر وحشتناک است که گفته میشود جایگزین مقابله نظامی با آمریکا است.
وی افزود: قطعا این نخستینبار نیست که آمریکا میگوید، بستهای از تحریمها را علیه ایران اعمال میکند، اما اینبار خشونتبارتر و بی رحمانهتر است؛ در حالی که هیچ توجیهی برای این مسئله نیست و جمهوری اسلامی ایران به کلیه تعهداتش در قبال جامعه بینالملل درباره برنامه هستهای پایبند مانده است.
شیخ خالد الملا تاکید کرد که عراق مشترکات زیادی با ملت ایران دارد که دین اولین آن است. همسایگی، تاریخ مشترک و منافع مشترک از دیگر مسائلی است که این دو ملت را کنار یکدیگر نگه میدارد. زمانی که ما در شرایط دشوار و دردناکی بودیم، ایران در حمایت از ما پیشتاز بود و در زمانی که آمریکا از ما روی برگردانده بود، این کشور تنها طرفی بود که به کمک ملت عراق شتافت.
در پایان این یادداشت آمده است: ایران از جنبشهای آزادیخواه در فلسطین، لبنان، یمن و سوریه حمایت میکند و مقابل کلیه تلاشهای موجود سلطهطلبانه، صهیونیسم و تروریسم ایستاده است... امروز نیز اردوگاههای مقاومت با تکیه بر پایداری ملی و حمایت ایران ایستادهاند و ما امیدواریم که محاصره علیه ملت ایران مانند محاصرهای که از ما رفع شد، در هم بشکند و پایان یابد.
«فواد معصوم» رئیسجمهور عراق نیز اعلام کرده است که برای بغداد دشوار است که بخواهد با تحریمهای تحمیلی آمریکا علیه ایران همراهی کند.
«حیدرالعبادی» نخست وزیر عراق نیز مخالفت خود را با تحریمها علیه ایران اعلام کرده است و نخستوزیر منطقه کردستان نیز اعلام کرده است که موضعش در قبال این تحریمها همسو با موضع دولت مرکزی عراق است.
رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال جاری به مشارکت این کشور در توافق هستهای برجام پایان داد. خزانهداری آمریکا در بیانیهای همان روز اعلام کرد در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه تحریمها علیه ایران را احیا خواهد کرد.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران از یک سو و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (گروه ۱+۵) حاصل شد و قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
دولت قبلی آمریکا اجرای این توافق را از دیماه همان سال با معرفی تحریمهای غیرهستهای علیه ایران آغاز کرد و در ادامه مسیر هم با کارشکنیهای مختلف تلاش کرد مزایای ایران از این توافق را به حداقل برساند.
دونالد ترامپ به این کارشکنیها شدت داد و سرانجام اردیبهشتماه آمریکا را از این توافق هستهای خارج کرد. او بعد از این اقدام، کارزای همهجانبه برای اجرای تحریمها و اعمال فشار بر ایران به راه انداخته است.
دیدگاه تان را بنویسید