بزرگترین مسئله آلمان با ترامپ از نگاه«هایکو ماس»
وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر لزوم تتظیم مجدد مناسبات دو سوی آتلانتیک، بزرگترین مسئله برلین با ترامپ را تاریخ سریع انقضای اظهارات وی دانست.
خبرگزاری تسنیم: "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبهای با روزنامه آلمانی "میتل دویچه سایتونگ" در پاسخ به این پرسش که اگر شما بخواهید شرایط جهان را با یک جمله توصیف کنید چه میگوئید گفت: دیگر هیچ چیز بدیهی و واضحی وجود ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا شما شرایط جهانی فعلی را خطرناک، با بید بینی و یا ناامید کننده ارزیابی میکنید گفت: من هرگز از ناامیدی سخن نمیگویم. من البته اطمینان دارم که ما میتوانیم بر این چالشهای جدید، ناامنیها و خطرات غلبه کنیم. در این راستا در هر صورت من هر روز کار میکنم.
ماس در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بزرگترین مسئله برای دولت آلمان است گفت: خیر، خیلی درگیریها وجود دارد که برای حل آنها ما همچنین به آمریکا نیاز داریم؛ چه حالا در سوریه و در درگیریهای بین فلسطین و اسرائیل و یا در مسئله اوکراین. برای حل این مسائل ما به آمریکا و همچنین دقیقا روسیه نیاز داریم. ترامپ مممکن است برای ما مشکلات جدیدی را ایجاد کرده باشد؛ اما در حال حاضر بزرگترین مسئله ما نیست.
وی در ادامه گفت: ما و صدر اعظم آلمان موضع آشکاری را در برابر ترامپ اتخاذ میکنیم. این مسئله هم مهم است که ما باهوش باشیم و در هر بازی شرکت نکنیم. ما خواهان یک آینده برای شراکت دو سوی آتلانتیک هستیم. اما این بدین معنا نیست که ما به همه چیز بله و آری بگوییم. اگر ما خواهان حفظ این شراکت هستیم باید آن را از نو تنظیم کنیم و در جایی که لازم است وزنههای برابر بسازیم. این مسئله مهم است که ما در اروپا منسجم و متحد باشیم. یان کلور یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در مناقشات تجاری با آمریکا نشان داد که امکان دست یابی به موفقیت وجود دارد، اگر اروپا وزنه خود را در حالت تعادل قرار دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که بزرگترین مسئله شما در برخورد با ترامپ چیست گفت: من هرگز نمیتوانستم تصور کنم که یک رئیس جمهوری در آمریکا زمانی، روسیه، چین و اتحادیه اروپا را به عنوان مخالفانی در یک ردیف مشخص کند. بزرگترین مسئله عملی ما با ترامپ تاریخ سریع انقضای اظهارات وی است. ترامپ در عرض ۲۴ ساعت سخنان خود را اصلاح کرده و یا سخن خود را به عنوان تپق و یا لغزش اعلام میکند. ما انتظار یک قابلیت اطمینان مشخص را از جانب او داریم همان نگونه که ما از طرف خود چنین اطمینانی را میدهیم.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا شما در سفر آسیایی خود تصمیم به تشکیل ائتلافی چند جانبه به مرکزیت آلمان و ژاپن گرفتید و آیا این یک پروژه در تقابل با شراکت دو سوی آتلانتیک است گفت: خیر، من اعتقاد دارم که این بیشتر لنگر نجاتی برای این شراکت ست. اروپا باید قابلیت خود در دفاع از ارزشهای که خود را به آن متعهد احساس میکند نشان دهد که از جمله این ارزشها دموکراسی، حقوق بشر، دولت مشروعه و تجارت آزاد و بقیه ارزشهایی است که شراکت دو سوی آتلانتیک طی دهههای گذشته بر مبنای آن ساخته شده است. ما میخواهیم با آنهایی که در این ارزشها با ما مشترک هستند به صورت تنگاتنگتر هماهنگ شویم و در مقابل کسانی که از خطوط قرمز ما عبور میکنند بایستیم. برای این منظور ما به تشکل جدیدی نیاز نداریم بلکه میتوانیم در فرمتهای موجود به صورت مشترک همکاری کنیم.
وی همچنین گفت: در عرصه سیاست خارجی این مسئله مهم است که دولت آلمان استمرار خود را به خارج نشان دهد. تصویری که ما در هفتههای اخیر درباره مسئله مهاجرت از خود نشان دادیم بد بود. ما باید در خارج با یک صدا صحبت کنیم و هر چیزی غیر آن مسئولانه نیست.
وی همچنین گفت که مسائلی همچنین در اروپا قبل از بحثها درباره مهاجرت در سال سال ۲۰۱۵ وجود داشت. ما همچنین در شرایط سخت از جمله در مسئله تعرفههای گمرگی آمریکا علیه اروپا و توافق اتمی با ایران نشان دادیم که اروپا منسجم باقی میماند.
وی افزود: مسئله مهاجرت هم نباید به ابزار و قارچ جدایی در اتحادیه اروپا تبدیل شود. این مسئله همچنین درباره موضوع پذیرش پناهندگان که از دریای مدیترانه نجات داده شده اند هم معتبر است. ما در گذشته در این راستا خطا انجام داده ایم، چرا که ایتالیا را با این مسئله تنها گذاشته ایم. این مسئله اعتماد زیادی را هزینه کرده و نباید دوباره اتفاق بیافتد؛ بنابراین آلمان حالا باید بخصوص این مسئله را آشکار کند که ما برای یک راه حل اروپایی تلاش میکنیم.
ماس افزود: درباره مسئله پناهندگانی که از دریای مدیترانه نجات داده میشوند ما به یک راه حل اروپایی در عرض چند هفته نیاز داریم. ما نمیتوانیم ایتالیا و اسپانیا را در این مسئله تنها بگذاریم. در این راستا نباید همه ۲۸ عضو به اندازهای برابر در این راستا مشارکت داشته باشند. کسی که در این راستا مشارکت نمیکند باید در زمینههای دیگر از جمله مبارزه با دلایل پناهندگی ایفای نقش کند. این موفقیت به دست نخواهد آمد که همه در هر مسئلهای دقیقا به یک اندازه مشارکت داشته باشند.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین در مصاحبه دیگری با روزنامه "کلنر ان تسایگر"، به مسئله سفر رئیس جمهور ترکیه به آلمان در پاییز اشاره کرده و گفت: در سفر اردوغان به آلمان به مسائل مورد مناقشه میان دو کشور نیز پرداخته خواهد شد.
وی همچنین از حضور چند شهروند آلمانی در زندانهای ترکیه خبر داده و تاکید کرد که ادامه این وضعیت اصلا قابل فهم نیست.
وی همچنین گفت که تحرکات نظامی ارتش ترکیه در شهر عفرین و اطراف آن در شمال غربی سوریه نیز از دیگر مسائلی است که در سفر اردوغان به برلین درباره آن بحث خواهد شد.
ماس همچنین تاکید کرد که در عین حال این مسئله روشن است که ما خواستار ادامه روند عادی سازی روابط دو جانبه میان دو کشو هستیم.
قرار است اردوغان به دعوت همتای آلمانی خود پائیز امسال به آلمان سفر کند. تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست.
اردوغان حدود چهار هفته پیش به عنوان نخستین رئیس جمهور نظام پارلمانی ترکیه شوگند یاد کرد تا زمام امور این کشور را برای پنج سال دیگر در اختیار داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید