سعودی ها و اماراتی ها از یمن چه می‌خواهند؟

کد خبر: 850421

ابراهیم الدیلمی در گفتگو با برنامه «بدون مرز» از نقشه نظامی یمن علیه امارات و عربستان سخن گفت. او تاکید کرد که موشک‌های یمن تشنه چاه‌های نفت و تاسیسات نظامی متجاوزان هستند.

سعودی ها و اماراتی ها از یمن چه می‌خواهند؟

خبرگزاری مهر: مهمان جدیدترین برنامه تلویزیونی «بدون مرز» ابراهیم الدیلمی، عضو شورای سیاست‌گذاری انصارالله یمن بود که به سوالات مختلفی پیرامون جنگ در یمن، اوضاع سخت معیشتی مردم، اقدامات سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و تصمیم مهم دولتمردان یمنی پاسخ داد. در زیر متن کامل این گفتگو منتشر می‌شود.

درباره آخرین وضعیت یمن توضیح دهید

همه کسانی که مسائل یمن را دنبال می‌کنند می‌دانند که یمن بیش از ۳ سال و ۴ ماه درگیر جنگ سنگین و خانمان‌سوزی است که دنیای استکبار با حضور مستقیم و غیرمستقیم کشورهای غربی و نمایندگان منطقه‌ای آن‌ها همچون عربستان و امارات به راه انداخته است. آن‌ها جنگ علیه یمن را آغاز کردند و در این جنگ از انواع سلاح‌های ممنوعه برای به زانو درآوردن مردم یمن، اشغال و تجزیه آن و به خطر انداختن موقعیت استراتژیک آن استفاده کرده‌اند. جنگ تحمیلی آن‌ها به یمن، تاسیسات زیربنایی را تقریبا به طور کامل نابود کرده است و اکنون مردم یمن به پرتگاه قطحی و گرسنگی رسیده‌اند.

بیماری‌های ناشی از استفاده سلاح‌های غیرمتعارف سلامت مردم را در خطر جدی قرار داده است و به مرز بحران و نابودی رسانده است. این جنگ باعث نابودی گسترده اقتصاد یمن شده است؛ به طوری که میلیون‌ها یمنی کار خود را از دست داده‌اند، صدها هزار دانش‌آموز و دانشجوی یمنی به علت نابودی مدارس از تحصیل بازمانده‌اند، صدها بیمارستان و مرکز بهداشتی نابود شده است و همچنین فعالیت‌های اقتصادی که یمنی‌ها از طریق تجارت و صنعت انجام می‌دادند مختل شده است. با وجود این تنگناهای اقتصادی و حملات نظامی، مردم یمن بیش از سه سال است که همچنان مقاومت می‌کنند و جهان شاهد ثبات و پایداری ملت یمن بوده است.

علت اصلی درگیری‌ها در یمن را در چه می‌دانید؟

در حقیقت علت اصلی درگیری‌ها، دخالت بیگانگان همچون عربستان در امور داخلی یمن بوده است. آنها با تجاوز آشکار به یمن مناطق مختلف آن را هدف قرار داده‌اند ولی ملت یمن تا به‌امروز مقاومت کرده است و تسلیم اشغالگران نشده است. امروز شدیدترین درگیری‌ها در مرزها و در مناطقی همچون جیزان، عسیر، نجران و ساحل غربی که ۵۰۰ کیلومتر طول دارد در جریان است.

اکنون نیروهای متجاوز به خاک یمن چه بخش‌هایی از این کشور را اشغال کرده‌اند؟

برخی از استان‌های جنوبی، امروز در اشغال متجاوزان است. همچنین جزایر یمنی مثل جزیره سُقَطرَه و میون و استان‌هایی مثل عدن و حضرموت که جنگجویان و نیروهای اشغالگر در آن حضور دارند در اشغال آن‌ها است اما منطقه غربی و منطقه شمالی یمن و بیشتر مناطق مرکزی در تسلط ارتش و نیروهای مردمی یمن است و دشمنان و اشغالگران نتوانسته‌اند به آنها نزدیک شوند و آنها را اشغال کنند.

فکر می‌کنید که عربستان در یمن دنبال چه هدفی است؟

من می‌توانم به شما بگویم که دشمنان از طریق یمن می‌خواستند خودشان را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای مطرح کنند و از این طریق در میادین بین‌المللی حضوری قوی داشته باشند ولی آنها هنگامی که وارد یمن شدند با حضور مقاومت اسطوره‌ای و پایداری ملت غافلگیر شدند؛ نقشه اصلی آنها یعنی تلاش برای تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای را شکست دادند و ثابت کردند که بدون شک عربستان و امارات ۲ رژیم و ۲ کشور ضعیف هستند که نمی‌توانند قدرت منطقه‌ای باشند. سه سال و چند ماه شکست قدرت نظامی و سیاسی این موضوع را ثابت کرد در حالی که آنها از حمایت‌های جهانی و بین‌المللی بی‌سابقه‌ای برخوردار بودند.

با توجه به محاصره یمن، وضعیت مردم چگونه است و این محاصره چه مشکلاتی برایشان ایجاد کرده است؟

من از شما مخفی نمی‌کنم که مشکلات انسانی چگونه به مرز خطرناکی رسیده است اما ملت یمن با پایداری توانسته ادامه حیات دهد و در مقابل دشمنان ایستادگی کند زیرا بعد از اعتماد به خدای متعال، به امکانات و توانایی‌های داخلی تکیه دارد و توانسته با بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های محدود داخلی، خود را نگه دارد و با وجود همه کمبودها و مشکلات و از همه مهم‌تر محاصره اقتصادی از جانب عربستان همچنان پایداری و مقاومت کند. ملت یمن به خداوند ایمان دارد و می‌داند که او در کنار ماست و از پایداری ما حمایت می‌کند و ما را نعمت‌های خودش بهره‌مند می‌کند. در عین حال یمنی‌ها ملتی عمل‌گرا و مستقل هستند و تلاش می‌کنند تا جایی که می‌توانند از طریق تولیدات داخلی، نیازهای نظامی و غذایی خود را با ساده‌ترین چیزهایی که در اختیار دارند به دست بیاورند.

آیا تاکنون اقدامی از جانب سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری در رسیدگی به اوضاع مردم یمن انجام شده است؟

در جنگ یمن و در تجاوز نیروهای سعودی و ائتلاف به یمن، حقیقت جامعه بین‌المللی و سازمان‌های به اصطلاح حقوق‌بشری افشا شد بطوریکه آنها در کنار متجاوزان بودند و اکنون تلاش دارند تا بر جنایت‌های آنها سرپوش بگذارند و حقایق را تحریف کنند. آنان در مقابل جنایت‌های زیادی که دشمنان مرتکب می‌شوند چشم‌های خود را بسته‌اند که البته پول‌های عربستان و امارات و حمایت‌های آمریکا و اروپا باعث این جنایات علیه مردم مظلوم یمن شده است به طوری که سلاح‌هایی که سعودی‌ها با آنها یمن را هدف قرار می‌دهند و این جنایت‌ها و کشتارها را مرتکب می‌شوند، بیشتر از کارخانه‌های اروپایی و غربی آورده می‌شود در حالی‌که برای تامین معاش عادی مردم محدودیت ایجاد کرده است و فقط اجازه می‌دهند برخی کالاهای جزئی وارد بندر حدیده شود.

با توجه به مشکلات اقتصادی دولت و مردم یمن و بسته بودن مسیرهای ورودی به کشور، نیازهای مردمی چگونه تامین می‌شود؟

در حقیقت مسیر ارسال کمک‌های انسانی و اقتصادی تنها از طریق بندر حدیده یا فرودگاه صنعا بود اما اکنون بیش از ۲ سال و نیم است فرودگاه صنعاء به طور کامل بسته است و بندر حدیده نیز در محاصره شدید قرار گرفته است. به طوری‌که کمک‌های انسان‌دوستانه و کالاهای مورد نیاز مردم در بندر جیبوتی در سواحل یمنی براساس سازوکارهای بین‌المللی و به دقت بازرسی می‌شوند. این کالاها در دریا نیز هدف سرقت ناوها و کشتی‌های جنگی وابسته به دشمنان قرار می‌گیرند. این مسئله در بحرانی‌تر شدن فاجعه انسانی و اوضاع کنونی نقش دارد ولی نباید فراموش کنیم که بر اساس سازو کار بین‌المللی برای بازرسی و جلوگیری از ورود کالاها به یمن ورود بیش از ۴۰۰ نوع کالا به داخل یمن ممنوع است.

شکست حملات نیروهای ائتلاف سعودی و غربی‌ها به شهر بندری الحدیده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ بنظر شما فاکتور مهم در شکست آن‌ها چه بود؟

به نظر من علت اصلی شکست دشمنان در الحدیده، تکیه رزمندگان یمنی به خدای متعال و اتحاد و همدلی مردم‌یمن به ویژه شهروندان الحدیده در ساحل تهامی یا ساحل غربی بود. اضافه کنیم که طبیعت جغرافی ساحل غربی و به طور مشخص شهر حدیده باعث برتری نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی و شهروندان تهامی شد و توانستند جلوی نفوذ دشمنان را بگیرند. آنها صدها دستگاه تجهیزات و نفر بر و خودرو زرهی به این منطقه آورده بودند. ۲۰ هزار نیرو به منطقه اعزام شده بودند که برخی از آن‌ها از نیروهای اطلاعاتی غربی، سودانی، اماراتی و شمار زیادی از آن‌ها نیز مزدورانی بودند که در این جنگ مشارکت داشتند. علاوه بر این، یمنی‌ها تلاش کردند تا آخرین نفس گذرگاه‌ها در دریای سرخ را حفظ کنند.

ظاهرا در جریان حمله به الحدیده، تعدادی از نیروهای متجاوز به اسارات درآمده اند، آنها از کدام کشورها بودند؟

گروه هایی از جاسوسان و نیروهایی اطلاعاتی هم در حمله اخیر به ساحل غربی و شهر الحدیده مشارکت داشتند و حضور آنها در میدان بیشتر در بخش پشتیبانی، اطلاعاتی و لجستیکی نیروهای متجاوز بود اما در ابتدای این عملیات این نیروها هدف حمله موشکی نیروهای یمنی قرار گرفتند ناوی که تلاش می‌کرد به سواحل یمنی نزدیک شود را هدف قرار دادیم که اولین گام در شکستن اعتماد به نفس متجاوزان بود و پس از آن الباقی نیروها و ناوهایی که در مسیر بودند را مجبور به عقب نشینی کردیم. در نتیجه این عملیات شمار زیادی از عناصر خارجی کشته شدند و برخی از آنها به اسارت گرفته شدند و آنها امروز در اختیار ارتش و کمیته‌های مردمی هستند.

نقش آمریکا و سازمان‌های اطلاعاتی غربی در جنگ یمن چگونه است؟

از یاد نبریم و در این مصاحبه اشاره کنیم به شرکت بلاک واتر؛ این یک شرکت امنیتی آمریکایی است که با جنایت‌هایش، نقض حقوق بشر در عراق و دیگر کشورها معروف است. این کشور از آغاز جنگ به طور مستقیم در کنار متجاوزان بود. بیشتر عناصر و نیروهای این شرکت آمریکایی، اسرائیلی، اروپایی و یا از آمریکای لاتین هستند. در آغاز جنگ و در حمله اخیر، خسارت‌های زیادی به آن‌ها وارد شد. آنها در عملیات کمین گرفتار شدند و شماری از آن‌ها زخمی و اسیر شدند. به‌نوعی می‌توان گفت نیروهای خارجی و مزدوران اطلاعاتی و جاسوسان بین‌المللی در عملیات تهاجمی به الحدیده حضوری مستقیم و غیرمستقیم داشتند و متاسفانه برخی از عوامل دستگاه‌های امنیتی در یمن از موقعیت سازمان‌های بین‌المللی به عنوان پوششی برای مقاصد امنیتی و اطلاعاتی خود سوء استفاده می‌کنند. آنها به عنوان جاسوس برای انتقال اخبار نظامی و رصد کردن تحرکات، در این سازمان‌ها حضور دارند. آنها افکارسنجی کرده و مناطق نفوذپذیر را بررسی و مشخص می‌کنند.

نقش سازمان ملل در یمن چگونه است؟ آیا آن‌ها به وظایف انسان‌دوستانه خود عمل می‌کنند؟

اجازه بدهید که به شما بگویم ما امیدی به سازمان ملل برای حل مشکلات یمن نداریم زیرا اقدامات ناموفق نماینده این سازمان در یمن تاکنون نتوانسته در حل مشکلات یمن موثر باشد و بنظر می‌رسد که قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اکنون نمی‌خواهند جنگ در یمن به پایان برسد. از اینرو چشم اندازی برای صلح در یمن وجود ندارد و متاسفانه نهادهای سازمان ملل اکنون پوششی برای ادامه این جنگ که بیش از سه سال است ادامه دارد، شده‌اند.

سازمان ملل در آغاز تلاش می‌کرد یمنی‌ها را وادار به تسلیم کند و اکنون تلاش می‌کند از طریق سیاسی برای دشمنان فرصت ایجاد کند و مانع از پیروزی مردم یمن شود. اکنون طرحی که سازمان ملل برای صلح در یمن ارائه کرده است، ناقص و جزئی است و همه أمور را در بر نمی‌گیرد. به طور مثال تجاوز عربستان به یمن که مشکل اصلی بحران یمن است مورد توجه قرار نگرفته و همچنین در حل اختلافات داخلی یمن نیز طرح، جانبدارانه است و کامل نیست. سازمان ملل و مجامع بین‌المللی بدانند که بیش از ۹۰ درصد از مشکلات کنونی در بحران یمن دخالت‌های مستقیم و غیرمستقیم عربستان در أمور داخلی یمن است که در طول صدها سال تاریخ وجود داشته است.

آیا سازمان ملل توانسته نقش میانجی‌گرایانه خود را به خوبی ایفا کند؟

سازمان ملل نمی‌تواند گام جدی در حل بحران یمن بردارد زیرا نمی‌خواهد مشکلات یمن را به طور ریشه ای بررسی کند. ما در دیدارهایمان با نمایندگان گذشته و کنونی سازمان ملل بارها تاکید کرده‌ایم که باید مشکل یمن در درجه اول با عربستان سعودی حل شود و به تجاوزات سعودی‌ها به این کشور خاتمه داده شود زیرا امورداخلی یمن به عربستان هیچ ارتباطی ندارد و این سوال را سازمان ملل باید پاسخ دهد که چرا در قبال تجاوز عربستان به یمن سکوت کرده است. متاسفانه ما شاهد اشغال اشکار یک کشور مستقل از سوی بیگانگان سعودی و برخی دیگر از نیروهای خارجی هستیم که در آن چندین کشور مشارکت دارند.

ریشه بحران یمن را در چه می‌بینید؟

قطعا بسیاری از دلایل بحران و ریشه‌های آن در دخالت‌های خارجی است که دخالت‌های اشکار آمریکا، عربستان سعودی و امارات در أمور داخلی یمن باعث تشدید درگیرهای داخلی میان یمنی‌ها شده و آن‌ها با ایجاد اختلاف و تفرقه در یمن و سوء استفاده از آن، زمینه دخالت‌های خودشان در أمور داخلی یمن را ایجاد کرده‌اند. درحالی که مشکل اساسی و بحران کنونی یمن، دخالت عربستان سعودی است. عربستان طی چند دهه گذشته بارها به خاک یمن تجاوز کرده و بخش‌هایی از یمن را به اشغال خود در آورده است که مناطق جیزان، نجران و عسیر از آن جمله است. از سال ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۰۶ استان صعده در یمن شاهد ۶ جنگ سنگین بود که عربستان عامل آن بود و از آن حمایت مالی می‌کرد.

آیا اکنون شما حاضرید با سعودی‌ها دور میز مذاکره بنشینید؟

مذاکرات با سعودی‌ها از مدت‌ها پیش به تعلیق درآمده است. چرا که به نظر ما هدف آنها اشغال یمن و تسلط بر مناطق راهبردی آن است. همچنین آن‌ها روی طرح انتقال خطوط نفتی از طریق اراضی یمن و خاک استان حضرموت به دریای عرب و تسلط بر باب المندب کار می‌کنند که این طرح انها بدون موافقت دولت و مردم یمن است. بنابراین ما می‌گوییم که ادامه این امر سلطه‌جویانه به نفع امارات و عربستان نیست زیرا آنها بازیچه و در خدمت مناطق آمریکایی اسرائیلی هستند.

گفته می‌شود عربستان هم اکنون در حال استخراج نفت یمن و انتقال آن به سمت دریای عرب است، این خبر صحیح است؟

همان طور که گفتم یک طرح قدیمی از دهه هفتاد وجود دارد. در این طرح آنها می‌خواهند خطوط نفت را از طریق خاک یمن به دریای عرب منتقل کنند. این حملات برای تحقق این طرح است. سواحل یمنی ۲۵۰۰ کیلومتر در جنوب و غرب کشیده شده است و طول دارد. تلاش برای تسلط بر سواحل و تلاش برای تسلط بر تنگه باب المندب و جزیره سقطره برای تکمیل این طرح است. خطوط انتقال نفت و بازگشایی کانال به اصطلاح سلمان سعودی از طریق خاک یمن بعد از آن تا دریای عرب ایجاد می‌شود. این استراتژی و راهبرد در درجه اول تغییر جغرافیایی سیاسی را در منطقه و به طور مشخص در یمن برای حفظ منافع قدرت‌های استعماری هدف قرار داده است. فراموش نکنیم که نفت زیادی در یمن وجود دارد و اشغالگران می‌خواهند بر منطقه به خصوص استان‌های جوف، حضرموت و استان المهره که چاه‌های نفت و گاز فراوانی دارند مسلط شوند. علاوه بر این در دریای عرب نیز طمع‌ورزی‌های زیاد و طرح‌های پرسود نفت و گاز وجود دارد.

سعودی ها و اماراتی ها از یمن چه می‌خواهند؟

من دقایقی پیش گفتم که در سال ۱۹۹۴ عربستان و امارات برای موفقیت طرح جدایی به شدت در یمن دخالت کردند و همچنان سعودی‌ها و اماراتی‌ها این رویا را در سر می‌پرورانند تا شمال را از جنوب یمن جدا کنند تا بتوانند به راحتی در جنوب حکومت کنند چون تقریبا دو سوم خاک یمن در جنوب واقع شده است. آنجا صحرایی است و جمعیت کمی دارد و به سادگی میتوانند بر آنجا حکمفرمایی کنند. آنها از طریق فریب برخی از یمنی‌ها در جنوب تلاش می‌کنند شمال را از یمن جدا کنند همانند کاری که در سودان کردند و در این طرح داستان استعمارگران نیز مخفی نیست. وظیفه ما یمنی هاست که از این طرح جلوگیری کنیم، جلوی آنها را بگیریم و با آنها مقابله کنیم. یمن یکپارچه و متحد است و هر وجب خاک آن برای ما ارزشمند است و به مقابله با این دشمنان ادامه خواهیم کرد تا نتوانند به اهداف خود برسند؛ چه اهداف استعماری، جغرافیای سیاسی، نظامی و همچنین اهداف اقتصادی از طریق تسلط بر نفت و گاز یمن و همچنین از طریق انتقال خطوط نفت و ایجاد کانال که میخواهند از طریق آن از طریق خاک یمن و استان المهره به دریای عرب برسند.

با توجه به مشکلات اقتصادی دولت، هزینه جنگ در یمن چگونه تامین میشود؟

در واقع یمنی‌ها در این جنگ به خودشان تکیه دارند. ما فقط درباره انصارالله صحبت نمی‌کنیم، درباره ملت یمن صحبت می‌کنیم که با همه قوا از هر قوم و طایفه ای در مقابل دشمن ایستاده‌اند. یمنی‌ها تصمیم خودشان را گرفته‌اند؛ تا زمانی که یمن هدف حملات سعودی‌ها باشد و حاکمیت آن نقض شود و تهدید به تقسیم شود، تاسیسات و فعالیت های اقتصادی عربستان نیز در امنیت نخواهند بود. طولانی شدن جنگ، یمنی‌ها را وادار کرد تا از روش‌های مختلفی برای مقابله و دفاع استفاده کنند. همه این‌ها باعث شد تا تاسیسات صنعتی، موشکی و نظامی در یک زمان کوتاهی ایجاد شود و سهم زیادی در به دست آوردن این موشک‌ها و پیشرفته کردن آنها داشته باشد. یمن در گذشته موشک‌هایی از شوروی سابق و کره شمالی و چین به دست آورده بود. اخیرا کارگاه‌ها و کارخانه‌های یمنی ارتش یمن بسیاری از این موشک‌ها را پیشرفته کردند و برد آنها را زیاد کردند تا این که به ابوظبی و ریاض رسیدند. پیشرفته کردن، نوسازی و ساختن این موشک‌ها ادامه خواهد یافت تا به خودکفایی کامل برسیم ان شاء الله.

سعودی ها ادعا می‌کنند که ایران سلاح و تجهیزات نظامی به یمن ارسال می‌کند؛ آیا این ادعا صحیح است؟

آنها نمی‌خواهند اعتراف کنند که از ملت یمن شکست خورده‌اند. بنابراین با فرافکنی اتهام‌هایی را علیه ایران کورکورانه مطرح می‌کنند. این کارها در چارچوب تلاش‌ها برای توجیه شکستشان و ناتوانی‌شان علیه یمن و عدم تحقق خواسته‌هایشان است. در حقیقت این ادعا درست نیست، یمنی‌ها می‌توانند سلاح بسازند. از کجا این سلاح‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنند وارد می‌شود؟ در حالی که آنها طی سه سال و نیم گذشته تاکنون همه گذرگاه‌های آبی، زمینی و هوایی را بسته‌اند این سلاح‌ها و موشک‌ها از کجا وارد می‌شود. دنیا بداند و باور داشته باشد که ملت یمن می‌تواند سلاح بسازد و از خودش دفاع کند بنابراین، این سلاح‌ها یمنی است و به دست یمنی‌ها توسعه و تکنولوژی آن به روز شده است. ما راهی جز توسعه آن‌ها نداشته ایم و باز هم می‌توانیم آنها را بیشتر از این توسعه بدهیم و قوی کنیم ان شاء الله.

آیا زیرساخت‌های یمن اجازه می‌دهد که این تجهیزات نظامی در یمن ساخته شود؟

من به شما گفتم، از طریق امکاناتی که داریم و ثروت‌هایی که در خاک ما وجود دارد جنگ را اداره می‌کنیم، دشمنان هم اکنون چاه‌های نفتی و گازی ما را اشغال کرده اند. کشور ما بر اقتصاد مقاومتی تکیه کرده است و زندگی ما تقریبا ساده است. تجملاتی و پر هزینه نیست، ضرب‌المثلی هست در زبان عربی که می‌گوید اگر برای یک سوارکار فقط نیزه باقی مانده باشد، چاره‌ای جز سوار شدن بر آن ندارد. بنابراین ما در این شرایط مجبوریم از همه چیز استفاده کنیم و بجنگیم. البته رئیس شهید، صالح الصماد که چند ماه پیش شهید شد، گفت ما خجالت نمی‌کشیم که از خارج کمک و سلاح دریافت کنیم. این حق ماست. نه عربستان سعودی و نه سازمان ملل و نه آمریکا، نمی‌توانند مانع شوند که ما از هر مکانی سلاح به دست بیاوریم. این حق ماست، ما به عنوان دولت یمن و ملت یمن حق داریم که سلاح در اختیار داشته باشیم، این حق ماست، این مسئله مربوط به امور داخلی ماست و ربطی به آنها ندارد. ما می‌دانیم که وضع ما به علت محاصره و جنگ وضع دشواری است. سلاح ما در یمن مال دهه ۶۰ قرن گذشته است آن سلاح روسی و کره ای است، قطعا نیازمند لوازم یدکی و پیشرفته‌سازی است که باید از بازارها آنها را به دست بیاوریم. تلاش برای به دست آوردن این سلاح‌ها و توسعه آنها به هر روشی، حق ماست. بر اساس قانون بین‌الملل و شریعت اسلامی این حق ماست که نادیده گرفته شده است. در خصوص توانایی‌های مالی و اقتصادی، ما ملتی هستیم که با استفاده از امکانات موجود می‌سازیم، ما ملتی هستیم که کشاورزی می‌کنیم، ما نیاز داریم و تلاش می‌کنیم نیازهای خودمان را تامین کنیم. ضرب المثلی هست که می‌گویند نیاز مادر اختراع است.

اگر حملات نظامی و فشارهای اقتصادی بر مردم یمن تشدید شود این امکان وجود دارد که موشک‌های یمنی به سوی تاسیسات نفتی امارات و عربستان سعودی روانه شود؟

رهبران سیاسی و نظامی یمن تصمیم گرفته‌اند که از این پس تمامی مناطق نفتی و حساس و مهم در داخل عربستان و امارات را هدف قرار دهند. کارخانه‌های ما و تاسیسات ما نابود شده است، بنادر و فرودگاه‌های ما ویران شده‌اند، بنابراین دشمنان ما مطمئن باشند ادامه این وضعیت قابل تحمل نخواهد بود و از این پس هیچ نقطه‌ای از این دو کشور در امان نخواهند بود و ما از این پس به مراکز حساس نظامی، سیاسی، اقتصادی و پایگاه‌های نظامی در فرودگاه‌های جده و ریاض از برد موشک‌ها و پهبادهای ما در امان نخواهند بود. همه مناطقی را که دشمنان به لحاظ اقتصادی و نظامی از آنها برای حمله به ما استفاده می کنند هدف قرار خواهیم داد. همچنین چاه‌های نفت شرکت‌های خارجی که به دشمنان کمک می‌کنند نیز در امان نخواهند بود و از این پس معادلات جنگ وارد مرحله جدیدی خواهد شد. در گذشته نیروگاه‌های هسته‌ای در امارات هدف قرار گرفت. این موضوع نشان می‌دهد که یمنی‌ها برای هدف قرار دادن اماکن مهم و حساس و اقتصادی در امارات و عربستان مصمم هستند.

آیا این یک تهدید است؟

این تهدید نیست، این حق طبیعی ما در پاسخ به دشمن است و از این پس این حملات تشدید خواهد شد و گسترده تر خواهد بود. ما فقط تهدید نمی‌کنیم بلکه عمل هم می‌کنیم. چنانچه در گذشته هم به طور محدود تاسیسات نفتی و نظامی عربستان را با امکاناتی که در اختیار داشته‌ایم هدف قرار داده ایم.

برخی از کشورها در ائتلاف سعودی علیه مردم یمن می‌جنگند پیام شما به آنها چیست؟

ما می‌دانیم که این تجاوز، در درجه اول سعودی و آمریکایی است اما عربستان سعودی تلاش کرد با این ائتلاف خصمانه آن را به ائتلاف عربی تبدیل کند و برخی از کشورهای عربی را به آن وارد کرد. اخیرا بسیاری از کشورها خسته شده‌اند، اخرین آنها مالزی بود که نیروهایش را از این ائتلاف خارج کرد. قبل از آن قطر این کار را کرد. این یک کشور خلیجی بود که از این ائتلاف خصمانه خارج شد. فراموش نکنیم که بسیاری از کشورها را به زور اسم‌هایشان را در این ائتلاف اعلام کرده‌اند بدون این که در این ائتلاف مشارکتی داشته باشند یا بخواهند مشارکت کنند. مسئله به اینجا بر می‌گردد که کشورهایی که جنگ را آغاز کردند امارات و عربستان سعودی هستند.

راه حل خروج یمن از بحران کنونی را در چه می‌بینید؟

مشکل یمن تنها با توقف جنگ و رفع محاصره این کشور حل می‌شود. بنابراین برای حل بحران، ابتدا باید حملات متوقف شود بعد از آن یمنی‌ها وارد گفتگوهای فراگیر شوند تا تمامی مسائل مربوط به ریاست جمهوری و مجلس و دولت را حل کنند. بعد از آن گفتگوی یمنی‌ها با کشورهای متجاوز برای بازسازی و گرفتن غرامت برای یمنی‌ها آغاز شود.

انتظار شما از سازمان ملل و مجامع بین المللی چیست؟

ما برای حل بحران یمن امیدی به سازمان ملل نداریم ولی از باب مصلحت به آنها می‌گوییم که ادامه جنگ یمن به نفع جامعه بین‌المللی نیست و جامعه بین‌المللی بداند که با ادامه جنگ، منافع بسیاری از کشورها در اروپا، اسیا و ... به خطر می‌افتد.

ظاهرا بخش‌هایی از یمن در اختیار القاعده است، توجیه حضور آن‌ها در یمن چیست؟

در حقیقت مسئله حضور القاعده در یمن یک مسئله امنیتی و اطلاعاتی است که از سوی دستگاه اطلاعاتی سعودی و آمریکا اداره می‌شود. رهبران القاعده در داخل یمن در درجه اول سعودی ها هستند. قبل از جنگ نیروهای مسلح و ارتش یمن به مراکز و پایگاه‌های القاعده وارد شدند، صده ها نفر از آنها را بازداشت کردند، صده ها نفر از آنها از جمله شماری از سعودی‌ها و خارجی‌ها را کشتند اما جنگ مانع از نابودی آنها شد و این بهانه‌ای برای دخالت در امور سیاسی امنیتی و نظامی یمن شده است.

آیا حاضرید با سعودی‌ها مذاکره کنید؟

اجازه بدهید به شما بگویم که سعودی ها با مذاکره مخالفت می‌کنند. آنها با حل سیاسی مخالفت می‌کنند. حاکمان عربستان افرادی لجوج هستند و مانع اصلی در راه حل سیاسی هستند. در حقیقت راه حل‌های سیاسی و گفتگوها باید جدی و بر اساس احترام به حاکمیت یمن و جبران خسارت‌های یمنی‌ها باشد. اگر آنها منافع خودشان را درک کنند فورا باید بدون شرط به مذاکرات بازگشته و جنگ را متوقف کنند. حتی اگر جنگ ادامه یابد ما می‌توانیم به امکانات و توانایی‌های خودمان تکیه کنیم. از طریق امکاناتی که در اختیار داریم، کشاورزی را فعال کنیم. کشور ما در درجه اول یک کشور کشاورزی و صیادی است. همچنین میتوانیم از طریق کمک‌های یمنی‌های خارج نشین که در کشورهای مختلف جهان هستند اقتصاد خودمان را تقویت کنیم. درست است که اقتصاد ما هدف حملات زیادی قرار گرفته است اما قادر است یستادگی و پایداری کند برای این که متکی بر اقتصاد کشاورزی روستایی است و متکی بر چیزهایی نیست که نتوانیم به دست بیاوریم.

انتظار شما از کشورهای منطقه چیست؟

ما می گوییم هر کشوری عربی و اسلامی و جامعه بین‌المللی مسئولیت دارند از ملت مظلوم یمن حمایت کنند و هر کشوری این کار را انجام دهد به او خوش‌آمد می گوییم اما با این شرایط و با این محاصره کسی نمی‌تواند به ما کمک کند. بنا براین این ادعاها فقط بهانه برای ادامه این جنگ است.

انتظار شما از سازمان ملل چیست؟

جامعه بین الملل فقط درباره جنگ یمن سکوت نکرده است بلکه با متجاوزان تبانی کرده و در ادامه این جنگ نقش دارد و در آن سهیم است؛ چه با دخالت مستقیم چه با چشم پوشی از جنایت های عربستان و امارات در یمن. اولویت ما اکنون تقویت پایداری و مقاومت ملت یمن از طریق فراهم کردن امکانات است.

کدامیک از نهادهای سازمان ملل در یمن فعال هستند؟

آنها حضور ندارند و بیشتر هیئت‌های دیپلماسی یمن را ترک کرده اند. برخی از هئیت ها حضور محدودی دارند مثل سازمان بهداشت جهانی و سازمان فائو و دفتر سازمان ملل با شمار اندک نیرو در صنعاء.

پیش‌بینی شما از آینده یمن چیست؟

پیش بینی می‌کنم، آینده یمن مثل هرکشور دیگری باشد که در مقابل دشمنان ایستادگی و پایداری کرده است. ما ان شاءالله بعد از این جنگ و خروج پیروزمندانه از آن با استفاده از این تجربه‌ها و موفقیت‌هایی که داشته‌ایم آینده بهتری برای ملت مان و نسل های آینده خواهیم داشت. از طریق تاسیسات نظامی که داریم و از طریق فعالیت‌های کشاورزی و از طریق توسعه کشاورزی و صیادی که میلیاردها دلار تبادل مالی دارد. درآمد صیادی مساوی با درآمد نفت است.

می بینم که یک خجر به کمر شما بسته شده است. درباره این سنت توضیح دهید.

این خنجر نشان دهنده تعهد به آداب و رسوم یمنی و افتخار پوشش رسمی یمن است که هزار سال قدمت دارد. این خنجراز نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود. این خنجر از جدم به من رسیده ست. این عبارت از تعهد ما به پوشش رسمی و اداب و رسوم و نشان دهنده اصالت تاریخی یمنی است.

ایا در ملاقات با شخصیت‌های سیاسی مهم و یا در هواپیما هم این خنجر را به همراه دارید؟

این سوال خوبی است. شرکت های هواپیمایی مقرراتی دارند که این جنبیه و خنجر یمنی و عمانی را در قسمت بار قرار می دهند و در داخل هواپیما اجازه نمی دهند اما در دیدارها این پوشش رسمی یمنی است و ما به آن افتخار می کنیم و آن را همراه داریم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت