خشم تونسی‌ها از دخالت سفیر سعودی

کد خبر: 846752

جبهه خلق متشکل از ائتلاف هشت حزب چپگرا و ملی گرای تونس "دخالت آشکار سفیر سعودی در حاکمیت ملی" این کشور را محکوم کرد.

خشم تونسی‌ها از دخالت سفیر سعودی

خبرگزاری تسنیم: به نقل از سایت عربی ۲۱، جبهه خلق در بیانیه‌ای مخالفت محمد بن محمود العلی سفیر سعودی در تونس با عضویت مبارکه براهمی نماینده پارلمان و عضو این جبهه در کمیته دوستی پارلمانی تونس و کشور‌های عرب خلیج فارس را محکوم کرد و این امر را نقض همه قوانین و موازین دیپلماتیک دانست.

این جبهه از پارلمان تونس خواست تا "موضع قاطعی در قبال این اقدامات" سعودی‌ها بگیرد.

محسن النابتی از رهبران جبهه حلق پشت پرده جلسه طوفانی بین سفیر سعودی و سایر اعضای کمیته دوستی پارلمانی تونس و کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس را فاش کرد. در این کمیته مبارکه البراهمی نماینده پارلمان عضو جبهه خلق حضور دارد.

وی افزود: "ما از درخواست عجیب چند روز پیش سفیر عربستان در جلسه شوکه شدیم. او از پارلمان خواست تا نقشی را در کمک به عربستان در جنگ خود علیه یمن و علیه آنچه آن را (به زعم خود) تجاوزگری سوریه و حزب الله و ایران و یمن علیه کشورش خواند؛ ایفا کند. "

النابتی تصریح کرد: مبارکه براهمی در این جلسه صراحتا سفیر عربستان را به دخالت آشکار ریاض در لیبی و یمن و سوریه متهم کرد که این امر به مذاقش خوش نیامد و او از رئیس پارلمان تونس خواست تا برای کنارگذاشتن براهمی از کمیته دوستی پارلمانی تونس و کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس فشار بیاورد.

النابتی گفت: سفیر سعودی با صراحت تهدید کرد که جلوی فعالیت کمیته دوستی را خواهد گرفت. او گفت: "تا زمانی که این زن در کمیته هست؛ من آن را کمیته‌ای مرده می‌دانم".

این رهبر جبهه خلق تونس از سفیر سعودی خواست تا حد و مرز خودش در تونس را بداند و به گزینه‌های پارلمان منتخب ملت تونس احترام بگذارد.

وی تاکید کرد: براهمی به ماموریت عادی خود در دل این کمیته دوستی براساس اساسنامه داخلی کار کمیته‌های پارلمانی ادامه خواهد داد.

این اولین باری نیست که عربستان به دخالت در امور داخلی تونس متهم می‌شود. چه بسا بارزترین مورد برکناری عبدالجلیل بن سالم وزیر سابق امور دینی تونس بود. وی بعد از این گفته که "عربستان تروریسم و تکفیر را با توجه به اینکه منبع تفکر وهابی است، صادر می‌کند"، برکنار شد.

بن سالم سوم ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی در جلسه اعضای کمیته حقوق بشر و آزادی‌های پارلمان تونس گفته بود: "من این را به سعودی‌ها گفتم. با شهامت تمام به سفیر آن‌ها گفتم. به دبیرکل شورای وزیران کشور عرب گفتم. به آنهاگفتم که مدارس خود را اصلاح کنید، زیرا تروریسم از نظر تاریخی از دل شما فارغ التحصیل شده است".

وی افزود: "من به عنوان یک عالم و متفکر می‌گویم که تکفیر دیگران از هیچ مکتب دیگری از مکتب‌های اسلام بیرون نیامده است. تکفیر و تندروی تنها از فرقه وهابیت بیرون آمده است؛ اندیشه خود را اصلاح کنید.

دولت یوسف الشاهد در تونس برکناری آن زمان وزیر بن سالم را با عبارت "بی احترامی وی به ضوابط کار دولتی و بیان اظهاراتی که به اصول و مبانی دیپلماتیک تونس لطمه زده است"؛ توجیه کرد.

سایت‌های چهارزبانه ایندیپندنت با شراکت عربستان

سایت "میدل ایست آی" انگلیس امروز جمعه اعلام کرد که روزنامه "ایندیپندنت" انگلیس با یک شرکت رسانه‌ای و تبلیغاتی سعودی برای راه اندازی چهار سایت به زبان عربی، اردو، ترکی و فارسی مشارکت کرده است.

این سایت افزود: گروه سعودی تحقیقات و بازاریابی (SRMG وابسته به خاندان سعودی که برای دولت سعودی تبلیغ می‌کند؛ صاحب چهار سایت جدید خواهد بود. این درگاه‌های جدید به اصول و مبانی نوشتاری در روزنامه ایندیپندنت متعهد خواهند بود.

این سایت به نقل از روزنامه ایندیپندنت نوشت: چهار سایت جدید اخبار مستقل و ایده‌های آزاد و تحلیل‌های مربوط به مسائل جهانی و رویداد‌های محلی را برای مخاطب تامین خواهند کرد و به زبان‌های عربی، اردو، ترکی و فارسی خواهند بود. هریک از این سایت‌ها حاوی ترجمه‌های مستقیم مقالات ایندیپندنت در کنار تولیدات روزنامه نگاران وابسته به شرکت سعودی خواهند بود و مقر‌های آن‌ها در لندن، اسلام آباد، استانبول و نیویورک قرار خواهد داشت.

این سایت تصریح کرد: سلطان ابو الجدیل سرمایه گذار سعودی سال گذشته یک سوم سهام ایندیپندنت را به دست آورد. این امر نگرانی‌هایی درخصوص استقلال این روزنامه ایجاد کرد که مالک آن میلیاردر روس یوگینی لیبدف است.

سایت میدل ایست آی نوشت: نمی‌توان روابط این شرکت سعودی با مسئولان سعودی را مجزا دانست. تا سال گذشته ریاست شرکت در دست شاهزاده بندر بن عبدالله بن محمد بن فرحان فرد نزدیک به محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بود. بن فرحان اکنون پست وزیر فرهنگ سعودی را در دست دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت