جبهه مقاومت با فتح«الحارة»خواب اشغالگران را آشفته میکند؟
ارتش سوریه و جبهه مقاومت موفق شدند ارتفاعات استراتژیک «الحارة» را پس از حدود ۲۴ ساعت نبرد بسیار سنگین با گروههای تروریستی وابسته به ارتش آزاد و جبهه النصره آزاد کنند تا به این ترتیب مرتفعترین و استراتژیکترین نقطه بخش غربی استان درعا آزاد شود.
![جبهه مقاومت با فتح«الحارة»خواب اشغالگران را آشفته میکند؟](https://static1.fardanews.com/thumbnail/GVkMmFhNjM2M/SdsQBt-jClYzOjYWbHDYcYpUGMkpGTJp3QxTVGxb6TFEAfuHL-lxmP6vnw-e91LUNsrVCVYFq8CC4-HioMi56Q,,/GVkMmFhNjM2M.jpg)
خبرگزاری تسنیم: در حالی که دومینوی «تسلیم و آشتی» با سرعت زیادی در استان درعا پیش میرود و مناطق مختلف این استان یکی پس از دیگری در حال تسلیم به ارتش سوریه هستند، گروههای تروریستی با تجمیع در منطقه استراتژیک «تل الحارة» قصد داشتند با مقاومت در این منطقه مانع ورود ارتش سوریه به آن شوند تا در مذاکرات سیاسی از این فرصت حداکثر بهرهبرداری را داشته باشند.
با وجود بافت خاص کوهستانی و سخت تل الحارة، ارتش سوریه با پشتیبانی جبهه مقاومت طی ۲۴ ساعت نبرد سخت توانست این منطقه استراتژیک را آزاد کند. این در حالی است که دست کم از ۴۸ ساعت قبل از آن نیز نیروی هوایی و توپخانههای واحد زرهی ارتش سوریه مواضع تروریستها را در این منطقه کوهستانی به شدت بمباران و موشکباران کرده بود.
یک هفته پیش از آغاز نبرد در تل الحارة، شیخ صالح الحموی یکی از شیوخ سلفی تکفیری متنفذ در کانال تلگرامی خود با اشاره به موج گسترده آشتی و تسلیم تروریستها در درعا نوشته بود: «در درعا سه منطقه مرتفع در دست معارضین است. بافت جغرافیایی این سه منطقه به صورتی است که حتی اگر سرتاسر استان درعا در دست ارتش سوریه باشد، باز هم معارضین در این سه نقطه میتوانند مقاومت کنند. این سه نقطه عبارتند از: "تل الحارة" (تپه الحاره)، "تل الجموع" (تپه الجموع) و منطقه موسوم به "تلول الحمر". کافی است در نظر بگیریم که تلول الحمر بر منطقه جولان اشغالی مشرف است و همین موضوع میتواند معادلات منطقهای را تغییر دهد!»
به نظر میرسد نگرشی که در نوشته صالح الحموی حکمفرما بود، به نوعی در میان گروههای تروریستی استان درعا نیز تداوم داشته است. به همین علت، تروریستها تحت فشار غیرنظامیان و اهالی شهرک «الحارة»، این شهرک مهم واقع در شمال استان درعا را ترک کرده و ارتش سوریه با امضای معاهده موسوم به «آشتی» وارد این شهرک شد که در شمال ارتفاعات تپه الحارة قرار دارد. در این مقطع، گروههای تروریستی مستقر در تپه الحارة به اختلاف خوردند؛ بخشی از آنان با اشاره به اینکه از نظر نظامی توان مقاومت ندارند پیشنهاد آشتی و تسلیم را پذیرفتند؛ اما بخش دیگری با ادعای اینکه بافت کوهستانی این منطقه مانع پیشروی ارتش سوریه خواهد شد بر ضرورت مقابله نظامی با ارتش ملی کشورشان تأکید کردند. در این زمینه «شیخ عبدالرزاق المهدی» مفتی بزرگ تروریستهای تکفیری شمال سوریه در کانال شخصی خود نوشت: «این پیام را یکی از مجاهدین (تروریست!) درعا نوشته است: ... متأسفانه باید گفت: ارتش سوریه حتی یک متر هم پیشروی نکرد؛ مگر اینکه در میان ما عدهای خائن سودای تسلیم و همکاری را ارتش را داشتند... در الحارة، بعضی از اهالی و غیرنظامیان در سطح خیابانهای شهرک تظاهرات کرده و پرچم حکومت را در دست گرفتند؛ در حالی که ما در سنگرهای حاشیه تل الحارة خود را برای نبرد سنگین آماده میکردیم.»
در این شرایط ارتش سوریه از محور شمالی تل الحارة وارد شهرک الحارة شد و از آنجا عملیات آزادسازی ارتفاعات استراتژیک تل الحارة را آغاز کرد. یک منبع میدانی در این زمینه به خبرگزاری اباء وابسته به گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره گفت: «واقعیت این است که گروههای مسلح معارض در این منطقه به دو دسته تقسیم شدند. بخشی در شمال تل الحارة تسلیم و بخش دیگری در جنوب و غرب تل الحارة علیه ارتش میجنگند...»
به این ترتیب بعد از ۲۴ ساعت نبرد شدید، در نهایت تل الحارة از اشغال گروههای تروریستی آزاد شد. در نبردهای این منطقه، «مصطفی سلامه» یکی از خبرنگاران فعال نزدیک به ارتش سوریه که با شبکه تلویزیونی «سما» همکاری میکرد نیز در اثر شلیک خمپاره گروههای تروریستی کشته شد. در این نبردها یگانهای مختلف ارتش سوریه به ویژه تیپ «الفوج ۱۳۷» و لشکر چهارم گارد ریاست جمهوری موسوم به «قوات الغیث» از یک سو و گروههای تروریستی «هیئت تحریر الشام» (جبهه النصره)، «احرار الشام»، و پنج گروه تروریستی وابسته به ارتش آزاد (الفرقة ۴۰۴، ألویة صلاح الدین، الفرقة الأولى مشاة، لواء شهداء القنیطرة، ألویة الفرقان) در حال نبرد بودند که معارضین بعد از آزادسازی تل الحارة به سمت غرب و استان قنیطره فرار کردهاند.
ویژگیهای مهم تل الحارة
همان طور که در ابتدای گزارش ذکر شد، تل الحارة را باید مهمترین نقطه شمال استان درعا از نظر اهمیت استراتژیک دانست. در این زمینه، ۷ نکته مهم را در مورد این منطقه میتوان ذکر کرد:
ارتفاع این تپه به بیش از ۱۰۷۵ متر از سطح دریا میرسد و مرتفعترین نقطه در سرتاسر استان درعا است.
ارتفاع این تپه نسبت به نزدیکترین روستا و شهرک نیز بیش از ۲۰۰ متر است و به همین علت بر تمام محیط اطراف اشراف دارد. به این ترتیب تا شعاع تقریبا ۳۰ کیلومتری محیط اطراف را میتوان از طریق توپخانههای مستقر در کوههای تل الحارة هدف قرار دارد.
تل الحارة نهتنها بر مناطق اطراف بلکه بر منطقه فوق استراتژیک جولان اشغالی نیز اشراف دارد. به این ترتیب حضور جبهه مقاومت بر تل الحارة میتواند به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل شود.
پوشش ارتفاعات این منطقه با درختهای سرو و صنوبر است و همین پوشش گیاهی و درختی، ظرفیت استتار را بالا برده است. به کمک این ظرفیت استتار، توپخانههای متحرک میتوانند از رصدهای ماهوارهای یا هواپیماهای بدون سرنشین در امان باشند.
شهرک الحارة واقع در شمال تل الحارة دارای بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت است و با توجه به تولید انبوه کشاورزی، یکی از قطبهای اصلی تولید و تجارت استان حاصلخیز درعا محسوب میشود.
از گذشته دور، منطقه تل الحاره اهمیت استراتژیک بسزایی داشته و آثار باستانی و کتیبههای حکاکی شده بر روی آن نشان میدهد قدمت حیات انسانی و حتی نقاط نظامی آن به دوره امپراطوری روم بازمیگردد.
بخش شمال غربی تل الحارة بافت کاملا جنگلی دارد و همین موضوع میتواند به چالش ارتش سوریه برای پاکسازی کامل این منطقه از گروههای تروریستی تبدیل شود. امکان دارد گروههای تروریستی در جنگل و در پوشش بومیان منطقه تا اطلاع ثانوی پنهان شوند و به اقدامات خرابکارانه علیه ارتش دست بزنند!
دیدگاه تان را بنویسید