انتقاد تند مقامات دانمارکی از ترامپ: نمی‌دانیم چه کار می‌کند!

کد خبر: 844458

مقام‌های دانمارکی با انتقاد از اظهارات ترامپ در نشست اخیر ناتو، می‌گویند او سیاستی کاملا غیرقابل پیش‌بینی در پیش گرفته و حتی متحدان واشنگتن نمی‌دانند که تصمیم بعدی او چیست

انتقاد تند مقامات دانمارکی از ترامپ: نمی‌دانیم چه کار می‌کند!

خبرگزاری فارس: موضع‌گیری‌های خصومت‌آمیز «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهورآمریکا در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، موجب شده تا مقام‌های اروپایی از بروز شکاف‌های بلندمدت در روابط میان واشنگتن و بروکسل ابراز نگرانی کنند.

وی در کنفرانس خبری که پنجشنبه گذشته برگزار شد گفته بود «من یک نابغه بسیار باثبات هستم.» اما گفت‌وگو با مقامات اروپایی نشان می‌دهد که سیاستمداران عالی‌رتبه اروپایی نظر دیگری درباره او دارند.

پایگاه پالیتیکو در گزارشی با اشاره به رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی ترامپ در جریان نشست دو روزه مقامات ناتو نوشت که شکی برای بسیاری از اروپایی‌ها باقی نماند که راهکار چندانی برای مهار جنون ترامپ در لفاظی وجود ندارد. آن‌ها بر این نکته اتفاق نظر داشتند که ترامپ رویکردی غیرقابل پیش‌بینی در پیش گرفته است.

در کنفرانس خبری ترامپ پس از نشست ناتو، خبرنگاری کروات از او پرسید برای خیلی‌ها سوال است که آیا وقتی «شما سوار هواپیمای ریاست‌جمهوری می شوید، آدم متفاوتی خواهید بود». ترامپ بسیار کوتاه پاسخ داد: «خیر، شاید خیلی افراد دیگر اینگونه باشند اما من انسان باثباتی هستم...من یک نابغه بسیار باثبات هستم».

«کلاوس هیورت فردریکرسون» وزیر دفاع دانمارک در این مورد گفت: «هیچ‌کس نمی‌داند ترامپ کی دارد کار دیپلماتیک می‌کند و کی [مثلا] در مونتانا دارد تبلیغات انتخاباتی می‌کند. کشف رمز اینکه رئیس‌جمهور آمریکا چه سیاستی را در پیش می‌گیرد دشوار است و نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد. یکی از چیزهایی که شما در این اتحاد نیاز دارید، قابل پیش‌بینی بودن درباره روسیه است.»

فردریکرسون همچنین گفت که هم‌پیمانان ناتو در شرایط بی‌ثباتی به سر می‌برند، چرا که ترامپ در جهتی کاملا مخالف با بقیه عمل می‌کند.

تأکید آشکار و آمرانه ترامپ بر افزایش نسبت بودجه دفاعی به تولید ناخاص داخلی کشورهای عضو ناتو، از دیگر مواردی بود که واکنش منفی کشورهای عضو ناتو را در پی داشته است. به نوشته پالیتیکو «لارس لوکه راسموسن» نخست‌وزیر دانمارک در نشست اخیر ناتو، در نطقی احساسی به ترامپ یادآوری کرده که نظامیان دانمارکی در افغانستان دوشادوش نیروهای آمریکایی جنگیده‌اند و به همان میزان که آمریکا در این جنگ تلفات داده، دانمارک هم به تناسب جمعیتش در این نبرد سربازان خود را از دست داده است.

این مقام دانمارکی همچنین گفت که وی در مراسم تشییع جنازه نظامیان دانمارکی کشته شده در افغانستان شرکت داشته و نمی‌پذیرد که ترامپ بگوید که دانمارک به اندازه کافی برای ناتو کاری نکرده است. وی افزود: «در سخنانی به صورت مستقیم و به وضوح برای او (ترامپ) روشن کردم که مشارکت دانمارک را نمی‌توان با پول ارزیابی کرد.»

راسموسن همچنین در سخنانی پس از نشست ناتو هم گفت که رئیس‌جمهور آمریکا سخنان قلمبه بی‌محتوای زیادی گفته و توییتر را هم به فضایی مانند اتاق کنفرانس تبدیل کرده است.

«آندرس ساموئلسون» وزیر خارجه دانمارک هم گفت: «این یک واقعیت جدید است. شما باید اشتباهات آماری و تایپی او را کنار بگذارید و او را زمانی که در توییتر می‌تازد، جدی بگیرید.»

یکی از مقامات برجسته ناتو هم گفت که نمی‌توان به سادگی به حرف‌های ترامپ اعتماد کرد. یک مقام دیگر اروپایی نیز گفته است: «او به زبانی حرف می‌زند که با دیپلماسی سازگاری ندارد. ما به بریتانیایی‌ها عادت داشتیم که کمی صریح‌تر در زمینه دیپلماسی صحبت می‌کنند، اما این چیز دیگری است.»

با این حال «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در کنفرانس خبری بعد از نشست ناتو تلاش کرد که نشانی مثبت از وضع موجود ترسیم کند و گفت که از دید او ناتو قوی‌تر شده چرا که ترامپ اعلام کرده که با قدرت به این اتحاد متعهد است. رئیس جمهور فرانسه همچنین گفته است که برخی اوقات، پیام‌ها در شبکه اجتماعی توییتر مهمتر از آنچیزی هستند که مورد مذاکره قرار می‌گیرد.

اما «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو در مورد افزایش هزینه‌‌های دفاعی گفت: «اتحاد (ناتو) پیام روشن و رسای ترامپ را شنید. ما درک می‌کنیم که رئیس‌جمهور ایالات متحده درباره هزینه‌های دفاعی بسیار جدی است و با توجه به رهبری قدرتمند ترامپ، فوریت جدیدی در زمینه هزینه‌های دفاعی وجود دارد.»

بیست و نهمین نشست سران کشورهای عضو ناتو روز چهارشنبه ۱۱ جولای (۲۰ تیر) در بروکسل، پایتخت بلژیک آغاز شد.نشست دو روزه ناتو ۲۰۱۸، به صورت غیررسمی با اظهارات تند ترامپ در صبحانه کاری با استولتنبرگ و با اظهارات ضدایرانی مقامات کشورهای عضو ناتو آغاز شد.

ترامپ در نشست با سران ناتو پشت درب‌های بسته، در بروکسل آشکارا تهدید کرده که اگر متحدان آمریکا فورا دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود را روی مسائل نظامی هزینه نکنند، واشنگتن از ناتو خارج می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت