حماس: قاطعانه «معامله قرن» را مردود میدانیم
حماس با صدور بیانیهای هشت بندی اعلام کرد طرح پیشنهادی آمریکا برای مسأله فلسطین را به شدت رد میکند و «مبارزه تا نابودی رژیم اشغالگر» را حق مشروع میداند.
خبرگزاری فارس: دفتر سیاسی حماس نشستی مهم به ریاست «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی این جنبش و با حضور تمام اعضای دفتر سیاسی در داخل و خارج برگزار کرد و در خلال این نشست درباره آخرین تحولات سیاسی مربوط به آرمان فلسطین بحث و تبادل نظر شد.
بر اساس گزارش وبسایت رسمی این جنبش، مواضع اعلام شده حماس در این نشست به شرح زیر است:
اول: معامله قرن
دفتر سیاسی حماس تأکید کرد این معامله را به صورت قاطع رد میکند. این جنبش افزود، تمام اطلاعاتی که از معامله قرن منتشر شده نشان میدهد حقوق ملی و ثابت ملت فلسطین و در مقدمه همه آنها آزادسازی سرزمین، ایجاد دولت مستقل با مرکزیت قدس و بازگشت آوارگان (در طرح مذکور) نادیده گرفته شده است.
دفتر سیاسی حماس همچنین بر مستمر بودن مبارزه مشروع تا نابودی رژیم اشغالگر و تحقق اهداف ثابت ملی تأکید کرد.
این جنبش در ادامه انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس در ۱۴-۵-۲۰۱۸ را مردود دانست و از تمام گروههای فلسطینی درخواست کرد صفوف خود برای مقاومت در برابر این توطئه خطرناک را «یکی» کنند.
این جنبش فلسطینی از کشورهای عضو اتحادیه عرب و تمام کشورها و احزاب درخواست کرد حامی ملت فلسطین در مبارزه با این قرارداد مشکوک (معامله قرن) باشند، قراردادی که نه تنها ملت فلسطین بلکه امت عربی و اسلامی و ثبات منطقه و جهان را هدف قرار گرفته است.
دوم: قدس و خان احمر
حماس به اهالی روستای بدوی خاناحمر در حاشیه قدس که جلوی تخریب کامل این روستا ایستادند و به صهیونیستها اجازه ندادند، طرح خود را اجرا کنند، درود فرستاد و سپس هتک حرمت مسجدالاقصی توسط نمایندگان کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) را محکوم کرد.
سوم: راهپیمایی بازگشت
دفتر سیاسی حماس از مشارکت فلسطینیها در راهپیماییهای بازگشت قدردانی کرد، به روح شهدای این تظاهرات درود فرستادو برای مجروحان آرزوی شفای عاجل کرد.
این جنبش فلسطینی سپس بر ادامه راهپیماییهای بازگشت تا تحقق اهداف و در مقدمه آنها رفع محاصره غزه تأکید کرد.
چهارم: لغو محاصره ظالمانه غزه
دفتر سیاسی حماس از تلاشهای انجام شده در راستای ملت محاصره شده غزه قدردانی و اعلام کرد این محاصره که تشکیلات خودگردان با تحریمهای خود علیه نوار غزه در آن شریک است فقط یک معنی دارد و آن این است که تشکیلات، عمدا یا سهوا در جدایی غزه از کرانه باختری در راستای معامله قرن شریک است.
پنجم: عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی
دفتر سیاسی حماس به شدت تلاشهای رسمی و غیررسمی عربی یا منطقهای برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را محکوم میکند.
ششم: آشتی و وحدت ملی
دفتر سیاسی حماس بر آشتی ملی بر اساس امور فوق تأکید کرد: رفع تحریمهای غزه، بازسازی سازمان آزادیبخش فلسطین و اجرایی کردن کامل توافق قاهره مربوط به سال ۲۰۱۱.
هفتم: دعوت مصر از حماس برای سفر به قاهره
حماس تصمیم گرفته دعوت مصر برای سفر به این کشور را قبول و با برادران مصری درباره تحولات جاری فلسطینی و عربی رایزنی کند.
هشتم: آنروا
کمک رساندن به آوارگان فلسطینی که در سال ۱۹۴۸ از خانه و کاشانه خود آواره شدند، حقی مشروع برای این آوارگان است. حماس هرگونه دستکاری در بودجه آنروا (آژانس کاربری و کمک به آوارگان فلسطینی) را مردود میداند و اعلام میکند مسئولیت تبعات این موضوع بر عهده رژیم صهیونیستی و آمریکاست.
دیدگاه تان را بنویسید