«محمود عباس» دنبال تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین

کد خبر: 839273

یک روزنامه فرامنطقه‌ای از دیدار رئیس تشکیلات خودگردان با نخست‌وزیر سابق این نهاد به منظور تشکیل دولت وحدت ملی خبر داد.

«محمود عباس» دنبال تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین

خبرگزاری فارس: روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» به نقل از منابع آگاه اعلام کرد «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان سعی دارد با توافق با گروه‌های فلسطینی از جمله حماس، دولت وحدت ملی تشکیل دهد و مأموریت این دولت، ایجاد وحدت میان سازمان‌ها و فراهم کردن مقدمات برای انتخابات است.

در ادامه این گزارش آمده است: اقدام مذکور در راستای کنار زدن تمام تلاش‌ها برای جدا کردن نوار غزه از کرانه غزه تحت عنوان «معامله قرن» یا امثال آن انجام می‌شود؛ عباس تمایل دارد نخست‌وزیر دولت وحدت ملی جدید را به «سلام فیاض» نخست‌وزیر پیشین دولت تشکیلات خودگردان بدهد.

الشرق‌الاوسط سپس نوشت، فیاض چند روز پیش دیداری دو ساعته با فیاض به این منظور داشت و فیاض پیشنهاد عباس را پذیرفته، اما مشروط به اینکه تصمیم‌گیرنده باشد، راه‌حلی کامل برای پایان اختلافات ارائه شود، مجلس قانونگذاری فلسطین فعال و تعداد اعضای سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» افزایش یابد؛ او به محمود عباس گفته، نمی‌خواهد فقط یک کارمند در دولت وحدت باشد و هیچ اختیاری نداشته باشد.

در ادامه این گزارش آمده است، پس از آنکه حماس در انتخابات سال ۲۰۰۷ پیروز شد و کنترل نوار غزه را به دست گرفت، فیاض در اداره دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان) موفق بود و مانند یک ناجی موفق به سر و سامان دادن به آشوب‌ها، فساد‌ها و ایجاد شفافیت در عملکرد موسسات فلسطینی شد. او از حمایت گسترده غرب برخوردار و به طبقه مردمی نزدیک بود، اما در سال ۲۰۱۳ در پی اختلافات با عباس از سمت خود استعفا داد.

الشروق‌الاوسط افزود: دیدار عباس با فیاض به اختلافات چندین ساله پایان داد؛ فیاض برای بازگشت نیاز به موافقت در داخل فتح و توافق با حماس دارد، جنبش‌های فتح و حماس مانع از بازگشت فیاض ضمن یک توافق کامل نخواهند شد؛ وی صاحب ایده و مورد اعتماد بین‌المللی است و بیشتر از هر کسی می‌تواند در راستای نظام سیاسی و حل مشکلات غزه کار کند.

عباس امیدوار است که سلام فیاض برای پایان اختلافات تلاش کند، منابع نزدیک به فیاض درباره بازگشت او به نخست‌وزیری به الشرق‌الاوسط گفتند: این موضوع به وجود یک دیدگاه جدید برای بازگشت وحدت ملی بستگی دارد؛ فیاض یک نقشه راه دارد.

نقشه راهی که فیاض آن را سه سال پیش مطرح کرده بر پایه گفت‌وگوی ملی است که شامل افزایش اعضای ساف (سازمان آزادی‌بخش فلسطین) از خلال انتخابات یا سازوکار مورد توافق، فعال کردن چارچوب رهبری واحد متشکل از تمام گروه‌های عضو ساف، بازنگری در چارچوب رهبری واحد با اجماع همه، التزام تمامی گروه‌ها به عدم خشونت برای مدت زمانی مشخص، اختصاص زمان لازم برای وحدت موسسات رسمی و قوانین آنها، برگزاری انتخابات شفاف و کامل حداکثر ظرف شش ماه پس از پایان مرحله انتقالی و امثال آن است.

فیاض همچنین خواستار توافق ملی فلسطینی برای رفتن به جلوست به نحوی که جدول زمانی آن اساس برخورد با رژیم صهیونیستی و جامعه بین‌المللی و نیاز به مشخص کردن تاریخ معین برای پایان اشغالگری و حل مسائل باشد.

یک منبع نزدیک به سلام فیاض تأکید کرد: اینگونه ایده‌ها محل بحث میان فیاض و محمود عباس بوده است و دیدار میان این دو در راستای تحرکات مصری سابق برای ازسرگیری تلاش‌ها در راستای پایان اختلاف‌ها بوده است.

عباس چند ماه پیش از طریق مصر پیامی به حماس فرستاد و خواستار تحویل کنترل نوار غزه و پیش رفتن به سوری برگزاری انتخابات عمومی شد. در حال حاضر رام‌الله به این اعتقاد رسیده که دولت آمریکا با استفاده از اختلافات داخلی فلسطین، دنبال ایجاد دولتی مجزا در نوار غزه و گسترش تشکیلات خودگردان در کرانه باختری است.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در حال حاضر منتظر جواب مصر است قبل از اینکه درباره تحریم‌های اعمال شده علیه نوار غزه تصمیم بگیرد.

در ادامه این گزارش آمده است اگر حماس با تشکیل دولت وحدت ملی موافقت کند عباس تمام اقدامات تنبیهی اعمال شده علیه نوار غزه را لغو خواهد کرد. عباس با هدف مجبور کردن حماس برای تحویل ادامه امور غزه چندین اقدام علیه این منطقه انجام داد که از جمله آن‌ها لغو معافیت‌های مالیاتی، کم کردن حقوق کارمندان بازنشسته تشکیلات خودگردان و بازنشسته‌کردن اجباری بسیاری از آن‌ها بود.

«صائب عریقات» رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین اعلام کرد: کمیته ملی که محمود عباس تشکیل داده به زودی توصیه‌های خود برای حل ریشه‌ای مشکلات غزه را ارائه خواهد داد، ما یک کارگروه متشکل از تمامی گروه‌ها به ریاست «عزام الاحمد» داریم که به زودی توصیه‌های خود را اعلام می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت