گرم شدن روابط بحرین با رژیم صهیونیستی

کد خبر: 839265

یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی در گزارشی به «گرم شدن» روابط بحرین با رژیم صهیونیستی، دلایل آن و نقش عربستان سعودی و امارات متحده عربی در این موضوع پرداخت.

گرم شدن روابط بحرین با رژیم صهیونیستی

خبرگزاری فارس: یک روزنامه صهیونیستی در مطلبی درباره گرمی روابط بحرین با این رژیم نوشت: «یک کشور جزیره‌ای در خلیج (فارس) برای برقراری پیوند‌های گرم‌تر با اسرائیل در حال شکست دادن همسایگانش است».

«هاآرتص» می‌نویسد: «روابط بحرین و اسرائیل در حال گرم شدن است، اما انتظار نداشته باشید که به این زودی شاهد برقراری روابط کامل دیپلماتیک باشید».

این روزنامه ادامه داد: «یک هیات اسرائیلی هفته گذشته از یک کشور عربی دیدن کرد؛ کشوری که با اسرائیل روابط دیپلماتیک رسمی ندارد. دیپلمات‌های اسرائیلی برای یک کنفرانس بین‌المللی سازماندهی شده توسط یونسکو به بحرین (کشور) جزیره‌ای خلیج (فارس) رفتند. اگرچه این حضور، نمادین بود، اما مشارکشان نمایانگر تغییر روابط و پیوند‌های پادشاهی بحرین با اورشلیم (رژیم صهیونیستی) است».

از نظر این رسانه صهیونیست، «کشور‌های عربی که رسما اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسند، طی سال‌ها حتی در زمان میزبانی نشست‌ها و اجلاس‌های بین‌المللی بر عدم اجازه ورود به اسرائیلی‌ها اصرار و تاکید کرده‌اند. آخرین نمونه از این موارد به عربستان سعودی، همسایه و متحد استراتژیک بحرین برمی‌گردد زمانی که در آن عربستان سعودی در مقام میزبان از دادن اجازه ورود به تیم اسرائیل برای حضور در مسابقه مهم بین‌المللی شطرنج امتناع کرد».

این روزنامه چاپ فلسطین اشغالی می‌نویسد: «ماه گذشته کارشناسان در واشنگتن به هاآرتص گفتند که اگرچه برقراری روابط رسمی بین دو کشور به زودی محقق نخواهد شد، اما روابط و پیوند‌های آن‌ها در حال بهتر و گرم‌تر شدن است».

هاآرتص با اشاره به حمایت وزیر خارجه بحرین از تجاوز نظامی اردیبهشت ماه رژیم صهیونیستی به سوریه اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از گرمی روابط منامه با تل‌آویو خواند.

«خالد بن احمد» به جای محکوم کردن تجاوز‌های نظامی مکرر رژیم اسرائیل به سوریه نوشت که تل‌آویو حق دارد از خود در برابر ایران دفاع کند! (جزئیات بیشتر).

یک مقام ارشد دولت ترامپ به این روزنامه گفته که اظهارنظر وزیر خارجه بحرین، «یک بیانیه خارق العاده و نشانه‌ای از ظهور واقعیات جدید در خاورمیانه است».

این مقام آمریکایی تاکید کرده که واشنگتن از هرگونه اقدام در جهت بهبود روابط بین تل‌آویو و کشور‌های عربی از قبیل: بحرین حمایت می‌کند؛ کشور‌هایی که «دشمن مشترکی با ایران» دارند.

یک مقام سابق رژیم صهیونیستی به هاآرتص از دلایل آنچه «شجاعت بحرین» برای برای ایجاد روابط گرم‌تر با این رژیم خوانده، توضیحاتی داد.

از نظر او، دلیل اول این است که دولت بحرین با توجه به آنکه رهبری آن سنی مذهب است و اکثریت جمعیت آن شیعه هستند، ایران را تهدیدی داخلی و همچنین بین‌المللی برای خودش می‌داند.

این مقام رژیم صهیونیستی، دلیل دوم این مساله را مواضع عربستان سعودی و امارات متحده عربی می‌داند؛ کشور‌هایی که خود در حال نزدیک شدن به تل‌آویو هستند.

از نظر او، ریاض و ابوظبی از بحرین به عنوان «بالون‌های آزمایشی» در سیاست خارجی استفاده می‌کنند.

طبق گزارش هاآرتص، سفارت بحرین در آمریکا ماه می‌ضیافت افطاری با حضور نمایندگان کشور‌های مختلف برگزار کرد که در آن دو چهره آمریکایی خاص حضور داشتند.

این دو چهره که شخصیت‌های دینی و مذهبی آمریکایی و شدیدا هوادار رژیم صهیونیستی بودند، در این مراسم سخنرانی هم کردند.

یکی از آن‌ها «مارک اشنایر» از خاخام‌های سرشناس ایالت نیویورک بود؛ کسی که روابط نزدیکی با پادشاه بحرین دارد.

این خاخام اسرائیلی قبلا در اظهاراتی گفته بود: شاه بحرین به من گفت: بیشترین امید برای حصول صدای عربی میانه در خلیج [فارس]آن است که اسرائیل، قدرتمند باشد و من نیز از حمایت اسرائیل توسط شاه تشکر کردم».

«جانی مور» وابسته به کلیسای اوانجلیک (evangelical) یکی از این دو میهمان آمریکایی بود کسی که در سفر یک هیات اعزامی از بحرین به فلسطین اشغالی نقش داشت (جزئیات بیشتر)

هاآرتص معتقد است که دعوت سفارت بحرین در آمریکا از این دو آمریکایی برای حضور در مراسم افطار، نشانه‌ای از خرسندی دولت بحرین درباره این سفر است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت