اتحادیه اروپا در نهایت میدان را خالی می‌کند

کد خبر: 827215

رویداد‌های پیش از نشست سران گروه هفت در کانادا نشان داد که شکاف عمیق بین آمریکا با متحدانش در شرق آسیا، اروپا و کانادا وجود دارد.

اتحادیه اروپا در نهایت میدان را خالی می‌کند

روزنامه قانون: رویداد‌های پیش از نشست سران گروه هفت در کانادا نشان داد که شکاف عمیق بین آمریکا با متحدانش در شرق آسیا، اروپا و کانادا وجود دارد. دونالد ترامپ تاکنون تصمیماتی گرفته که برخلاف منافع متحدان آمریکا (اروپا، آمریکای شمالی و شرق آسیا) بود. برای نمونه از تصمیمات یک‌طرفه آمریکا می‌توان به خروج واشنگتن از پیمان آب و هوایی پاریس، خروج از مذاکرات پیمان تجارت اقیانوس آرام، خروج از برجام و وضع تعرفه برای واردات فولاد و آلومینیوم از اروپا و کانادا اشاره کرد. اروپایی‌ها و کانادایی‌ها امیدوارند در آمریکا تحولاتی به وجود بیاید وافرادی در کنگره وکاخ سفید بیایند تا بتوانند در رفتار ترامپ تغییری ایجاد کنند که البته کاربسیار مشکلی است.

با توجه به رفتار‌های اخیر ترامپ وتلاش برای عملی کردن وعده‌های انتخاباتی اش، نمی‌توان انتظار انعطاف از او داشت. واکنش‌های اروپا و کانادا و ژاپن نمی‌تواند اثری بر تصمیم داشته باشد. ترامپ از سمت تیم مشاوران و مدیران در دولتش تشویق می‌شود. موگرینی تاکید کرده بود که مساله برجام برای اروپایی‌ها یک مساله اقتصادی نیست، بلکه یک مساله امنیتی استکه نشان دهنده اختلاف و شکاف عمیق میان اروپا و آمریکاست. نشست سران هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان در حالی از روز جمعه در کانادا برگزارشد که سران اروپایی عضو و کانادا که ریاست دوره‌ای این نشست را بر عهده دارد، نسبت به تصمیم آقای ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک معترض بودند. مکرون تاکید کرد در صورت ادامه تکروی آمریکا در نقض قوانین اقتصاد آزاد، سیاست جهانی از جمله نقض توافق هسته‌ای با ایران و بی‌توجهی به مسائل زیست محیطی، سران حاضر در کانادا نسبت به تشکیل گروه ۶ اقدام خواهند کرد. چهار سال پیش و در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما در ایالات متحده آمریکا، سران کشور‌های صنعتی با برگزاری نشستی فوق العاده و در واکنش به اقدامات روسیه در جداسازی شبه‌جزیره کریمه از اوکراین، این کشور را برای مدت نامعلومی از عضویت در گروه هشت اخراج کردند. دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا همزمان با سفر به کانادا اعلام کرد که روسیه باید در نشست سران هفت کشور صنعتی و ثروتمند جهان شرکت کند. برخلاف مخالفت شدید آلمان و انگلیس و فرانسه، ایتالیا با بازگشت روسیه به گروه هفت موافق است.

دونالد ترامپ، روز شنبه نشست گروه هفت را قبل از پایان آن برای دیدار با کیم جونگ اون ترک کرد. برای بررسی بیشتر این موضوع، «قانون» با علی اکبر فرازی، سفیر سابق ایران در مجارستان و معاون سابق اموربین الملل اتاق بازرگانی تهران، گفت و گویی داشته که در ادامه از نظر می‌گذرد:

دیدیم که آمریکا تعرفه‌هایی برای واردات آلومینیوم و فولاد از اروپا وضع کرده است، واکنش‌های اروپا تا چه حد می‌تواند کارساز باشد؟

همان‌طور که اخبار را دنبال می‌کنیم، اختلاف‌های تجاری اروپا و آمریکا بر سر تعرفه‌های تجاری روز به روز ابعاد جدیدتری به خود می‌گیرد. نباید فراموش کنیم که هدف هر دو طرف، ایجاد تنش در روابط دو جانبه نیست و نه اتحادیه اروپا و نه آمریکا نمی‌خواهند کشاکش تجاری به نقطه غیر قابل بازگشتی برسد. هر دو طرف سعی می‌کنند در چارچوب روابط و ضوابط تجاری و نه سیاسی به مساله بنگرند و برای مقابله راه‌هایی را پیدا کنند.

بی شک اتحادیه اروپا هم مانند سایر موارد از ارائه یک راه حل که شامل تمامی عضو‌ها (آلمان، فرانسه، انگلیس، کانادا، ایتالیا، شرق آسیا) بشوند بازخواهد ماند. کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشور‌های مهم عضو (آلمان و فرانسه) سعی می‌کنند مساله را جداگانه با آمریکا حل کنند. فراموش نکنیم که این صورت قضیه است و در حالی که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها از این جنگ تجاری اهداف بالاتری دارند وسعی دارند به این وسیله، فشار‌هایی را به اتحادیه اروپا بیاورند تا بتوانند امتیازات بزرگ تری در جای دیگربگیرند و در داد وستد بزرگ‌تر مساله را به سمت مصالحه بکشانند. به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا مانند موارد دیگر، ابزار لازم برای حرکت هماهنگ و واحد در مقابله با آمریکا ندارد.

به نظر شما این اقدام ترامپ برای فشار وارد کردن به اروپاست تا در زمینه حفظ برجام تلاش نکند؟

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردم آمریکا اهداف بالاتری دارد واین اقدام (وضع تعرفه‌های واردات) فقط صورت مساله است و در پشت قضیه آمریکایی‌ها، اهداف تجاری را برای گرفتن امتیازات دیگری از اروپا پیش گرفتند؛ قطعا یکی از امتیازات برجام است. آمریکا می‌خواهد سطح خواسته اروپایی‌ها را پایین بیاورد وبه اروپایی‌ها در زمینه برجام امتیاز زیادی ندهد.

این تصمیم ترامپ قابل تغییر است و می‌تواند به سمت صلح برود یا شدیدتر می‌شود؟

درواقع اقدام‌های ترامپ و تیم او قابل پیش‌بینی نیست ونمی توان تحلیل جامع و میان‌مدت روی آن انجام داد، اما به نظر می‌رسد ترامپ در این زمینه فشار بر اتحادیه اروپا را بیشتر می‌کند و قطعا به سوی درگیری تجاری و درحقیقت جدایی بین دو طرف پیش نخواهد رفت. اروپایی‌ها نشان دادند که در این موقعیت‌ها خیلی زود میدان را خالی می‌کنند. این اتحادیه اروپاست که در نهایت میدان راخالی می‌کند یا شاید ترامپ با اقدام غیرقابل پیش بینی از نامساعد شدن فضا جلوگیری کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد