نشست آمریکا-کره شمالی آزمونی برای دیپلماسی توکیو

کد خبر: 826313

یک رسانه خبری ژاپنی در مطلبی ضمن اشاره به دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی نوشته است که این نشست یک آزمون بزرگ برای دیپلماسی ژاپن خواهد بود.

نشست آمریکا-کره شمالی آزمونی برای دیپلماسی توکیو

خبرگزاری تسنیم: به نقل از پایگاه خبری "ماینیچی"، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن پیش از دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به واشنگتن سفر کرد و با ترامپ دیدار داشته است.

بر اساس این گزارش، رهبران آمریکا و ژاپن توافق کردند تا تحریم‌های کره شمالی را لغو نکنند، آن هم تا وقتی که پیونگ یانگ اقدامات خاص و روشنی به سوی خلع سلاح هسته‌ای انجام دهد.

منابع آگاه اعلام کرده اند که ترامپ به شینزو آبه وعده داده است تا مساله اتباع ژاپنی ربوده شده توسط ماموران کره شمالی طی دهه‌های گذشته را در دیدار با رهبر کره شمالی مطرح نماید.

نخست وزیر ژاپن در کنفرانس خبری پس از دیدار با ترامپ گفت: توکیو و ژاپن بر سر نحوه واکنش به پیونگ یانگ، کاملا اتفاق نظر دارند.

این رسانه خبری ژاپنی افزود: ژاپن و آمریکا باید اهداف مشترک خود را هماهنگ کنند و مواضع اصولی شان را در آستانه گفتگو‌های آمریکا و کره شمالی، نزدیک کنند. گرچه این احتمال وجود دارد که نشست آمریکا کره شمالی، نتایج مورد نظر و دلخواه آمریکا و ژاپن را در پی نداشته باشد.

ترامپ ثابت کرده است که در جریان مذاکرات به شدت غیرقابل پیش بینی است. رئیس جمهور آمریکا ابتدا در ماه مارس موافقت خود را با دیدار با رهبر کره شمالی اعلام کرد، ولی بعدا اعلام کرد که این نشست را لغو کرده است. ترامپ دوباره در مواضع خود تجدیدنظر کرد و موافقت خود را برای دیدار با کیم اعلام نمود.

ترامپ نیز تایید کرده است که این نشست سرآغاز یک روند مذاکراتی با کره شمالی خواهد بود. رئیس جمهور آمریکا اخیرا از استفاده از واژه حداکثر فشار بر کره شمالی خودداری کرده است، موضعی که توکیو و واشنگتن بار‌ها بر آن تاکید کرده اند.

در شرایطی که انتخابات میان دوره‌ای آمریکا قرار است نوامبر برگزار شود، ترامپ می‌تواند برگزاری نشست با رهبر کره شمالی را یک موفقیت سیاسی برای خود تلقی کند، فارغ از نتایجی که این مذاکرات خواهد داشت.

به احتمال زیاد، نتایج نشست رهبران آمریکا و کره شمالی مورد انتظار ژاپن نخواهد بود. در چنین صورتی دیپلماسی ژاپن با یک آزمون جدی روبرو می‌شود.

اگر کره شمالی روی مواضع خود برای خلع سلاح تدریجی پافشاری کند، تهدید ناشی از تسلیحات اتمی پیونگ یانگ همچنان علیه ژاپن و جهان احساس خواهد شد و این تهدید از بین نخواهد رفت.

اگر آمریکا برچیدن موشک‌های بالستیک و قاره پیمای کره شمالی را در اولویت قرار دهد و در نهایت به دنبال نابود کردن برنامه موشکی کره شمالی باشد، صد‌ها فروند موشک کوتاه برد و میان برد همچنان ژاپن را تهدید خواهد کرد.

حتی اگر ترامپ مساله اتباع ژاپنی ربوده شده توسط کره شمالی را در دیدار با کیم مطرح کند، این مساله در نهایت تنها بین کره شمالی و ژاپن حل و فصل خواهد شد. با وجودی که ممکن است نتایج نشست رهبران آمریکا و کره شمالی برای ژاپن رضایت بخش نباشد، ولی این مذاکرات می‌تواند یک نقطه عطف باشد که تغییرات چشمگیری را برای شرق آسیا به همراه بیاورد. در این صورت توانایی دولت ژاپن برای طراحی و اجرای یک سیاست راهبردی در عرصه دیپلماسی مورد آزمون جدی قرار می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت