اروپا نشان داد درباره دموکراسی استاندارد دوگانه دارد

کد خبر: 823544

وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به اینکه روابط ترکیه و اتحادیه اروپا شکننده است، گفت: با این حال دو طرف به یکدیگر نیاز دارند.

اروپا نشان داد درباره دموکراسی استاندارد دوگانه دارد

خبرگزاری ایسنا: مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگو با خبرگزاری دویچه وله گفت: ترکیه به اتحادیه اروپا و این اتحادیه به ترکیه نیاز دارد. ما به این مساله آگاه هستیم، اما برخی از کشور‌های اروپایی متاسفانه این واقعیت را درک نمی‌کنند.

وزیر خارجه ترکیه که برای شرکت در بیست و پنجمین سالگرد حمله به خانه یک خانواده ترک تبار توسط افراد راست افراطی به آلمان سفر کرده بود در گفتگو با یک خبرگزاری اعلام کرد: اتحادیه اروپا استاندارد دوگانه در قبال دموکراسی اعمال می‌کند.

وی با اشاره به تصمیم هلند و برخی از کشور‌های اروپایی مبنی بر اعمال ممنوعیت بر برگزاری کمپین‌های انتخاباتی توسط سیاستمداران ترکیه در خاک کشورشان گفت: زمانی که هلند اجازه نداد ما با مردم کشورمان در هلند دیدار کنیم تنش‌هایی میان دو طرف به وجود آمد و این تنش‌ها از جانب ما آغاز نشد.

چاووش‌اوغلو اضافه کرد: شما درک خود را از مقوله دموکراسی دارید و زمانی که استاندارد‌های دموکراتیک را نقض و اعلام می‌کنید که این مساله مرتبط با تمامیت ارضی است. در چنین حالتی شما چگونه می‌خواهید دموکراسی را به ترکیه آموزش دهید؟ چه کسی چنین حقی را به شما می‌دهد؟ شما فکر می‌کنید این حق را دارید که ترکیه را مورد انتقاد قرار دهید، اما شما باید این مساله را قبول کنید که من نیز می‌توانم هر کشوری را که استاندارد‌های دموکراتیک را نقض کند مورد انتقاد قرار دهم.

وی در ادامه گفت: شما فکر می‌کنید هرآنچه که کشور‌های اروپایی می‌گویند درست بوده و هر آنچه که ما می‌گوییم غلط است؟ این مشکل شماست.

وزیر امور خارجه ترکیه درباره تمدید چندین باره وضعیت فوق العاده در ترکیه بعد از کودتای ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ گفت: امنیت مردم کشور من بسیار مهمتر از اظهارنظر‌ها و درک شماست. شما نمی‌خواهید درک کنید که چه اتفاقی در ترکیه رخ داد. بسیاری از کشور‌ها در غرب از کودتاچیان حمایت می‌کنند.

با این حال چاووش‌اوغلو در برابر اصرار خبرنگار برای معرفی اسامی کشور‌های حامی کودتا از بیان اسم کشور‌ها خودداری کرد.

او گفت: بسیاری از وزرای کشور‌های جهان همان شب کودتا از من این سوال را پرسیدند که ترکیه با این کودتاچیان چگونه رفتار می‌کنند. به جای اینکه از من بپرسند که وضعیت در ترکیه چگونه است.

چاووش‌اوغلو در پاسخ به این سوال که ترکیه با استفاده از دیپلماسی گروگان گیری به دنبال استرداد فتح الله گولن است گفت: ما به دنبال دیپلماسی گروگان‌گیری نیستیم. اندرو برونسان، کشیش آمریکایی متهم بوده و روند قضایی او در حال انجام است. این روند براساس انگیزه‌های سیاسی انجام نمی‌شود.

چاووش‌اوغلو در حالی این اظهارات را بیان کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در یک سخنرانی اعلام کرد: آن‌ها می‌گویند کشیش را به ما تحویل دهید در حالی که شما نیز یک کشیش دارید. شما نیز او را به ما تحویل دهید. پس از آن ما برونسان را به شما تحویل می‌دهیم.

چاووش‌اوغلو در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به وضعیت سوریه مدعی شد: "اسد دیگر نمی‌تواند سوریه را اداره کند، زیرا او نزدیک به یک میلیون انسان را کشته است. این مساله بستگی به مردم سوریه دارد و آن‌ها کسانی هستند که تصمیم می‌گیرند چه کسی اداره کشورشان را برعهده داشته باشد. "

وزیر امور خارجه ترکیه در ادامه اظهاراتش از روابط با ایران حمایت کرد.

او گفت: ایران یک بازیگر مهم است. ما با این کشور در برخی مسائل از جمله اسد اختلاف نظر داریم، اما شما مجبور نیستید در مورد همه مسائل با کشور مقابل موافق باشید. در برخی اوقات شما می‌توانید این اختلاف نظر‌ها را کنار بگذارید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت