شکست طرح تلآویو برای رسیدن به کرسی شورای امنیت/ رقابت با آلمان و مسئله انتقال سفارت مهم ترین دلایل شکست اسرائیل
با آنکه صهیونیست ها بسیار سعی در عادی سازی روابط خود با اعراب و کشورهای آفریقایی دارند اما جنایات آنان در نوارغزه، تداوم راهپیمایی بازگشت از سوی فلسطینیان و ...مشروعیت حقوقی و انسانی این رژیم را در میان افکارعمومی با چالشهای زیادی روبرو کرده است.
سرویس بینالملل فردا؛ محمدمحسن فايضی: رویترز در خبری اعلام کرد که رژیم صهیونیستی روز جمعه (14 اردیبهشتماه) به دلیل پایین بودن شانسِ پیروزیاش، از عرصه رقابت با کشورهای آلمان و بلژیک برای کسب یک کرسی در شورای امنیت سازمان ملل انصراف داد. گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد متشکل از نمایندگان ۱۹۳ کشور عضو قرار است ماه آینده میلادی جهت تعیین پنج عضو جدید شورای امنیت برای دوره دوسالهای که از یکم ژانویه ۲۰۱۹ آغاز میشود، مراسم رأی گیری برگزار کند. بر همین اساس، قرار بود رژیم صهیونیستی با دو کشور آلمان و بلژیک برای کسب یک کرسی از مجموع دو کرسی اختصاص یافته به گروه کشورهای اروپای غربی رقابت کند. رسانهها و مقامات کشورهای عربی چون عراق و تشکیلات خودگردان فلسطین در موضع گیریهایی انصراف رژیم صهیونیستی از نامزدی برای کسب کرسی غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل را یک پیروزی علیه صهیونیستها دانستند.
تلاش ناکام رژیم صهیونیستی و طرح دوری گلد برای جلب آرای کشورهای آفریقایی
یکی از موضوعات مورد توجه رژیم صهیونیستی بالاخص طی دهه گذشته حضور فعالتر در مجامع بینالمللی بهمنظور کسب مشروعیت حقوقی و اجتماعی است. یکی از تلاشهای صورت گرفته، نزدیک شدن به کشورهای آفریقایی به منظور استفاده از رای آنان برای کسب کرسی های بینالمللی مانند شورای امنیت سازمان ملل است.
رژیم صهیونیستی پس از بهبود روابط با آفریقاییها توانست قطعنامه تصویب شده علیه این رژیم و نژادپرست نامیدن آن را در اقدامی کمنظیر با کمک رأی آفریقاییها در سال ۱۹۹۱ ملغی نماید. بن گوریون یکی از نخست وزیران مطرح این رژیم همواره بر این نکته تاکید نموده بود، کشورهای آفریقایی در سطح جهان غنی و قدرتمند نیستند، ولی آراء آنها در محافل و سازمانهای بینالمللی از نظر ارزش برابر با دیگر دولتهاست.
روزنامه الشرق الاوسط پس از پایان سفر نتانیاهو به آفریقا (در تیر ماه 95) به نقل از یکی از منبعهای سیاسی رژیم صهیونیستی مدعی شد دوری گلد مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی طرحی را آماده کرده و به تصویب نتانیاهو هم رسیده است. نتانیاهو در سفر به آفریقا طرح دوری گلد را با هفت رهبر آفریقایی مطرح نموده است. این سفر در چارچوب طرح گستردهای که تلآویو بهتازگی برای تقویت روابط با قاره سیاه تصویب کرده است، انجام شد. نتانیاهو قبل از آغاز سفر به آفریقا هدف سفرش را گسترش «دامنه همکاری دوجانبه» اعلام نمود و گفت: «این سفر بخشی از تلاشهای صورت گرفته برای بازگشت گسترده به آفریقا است و ساز و کاری که اکنون آغاز خواهیم کرد، در سالهای آینده گسترش خواهد یافت.»
نتانیاهو بهعنوان اولین نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از اسحاق رابین و بعد از گذشت ۲۵ سال است که به این قاره سفر میکند. طبق این طرح رژیم صهیونیستی به دنبال عضویت در شورای امنیت سازمان ملل با کمک رأی آفریقاییهاست. ده عضو از پانزده عضو شورای امنیت کرسیهای غیر دائم است. هرساله پنج کرسی از ده کرسی غیر دائم شورای امنیت برای دو سال با رأی دوسوم اعضای مجمع عمومی انتخاب میشوند. کرسیهای غیر دائم در شورای امنیت نیز میان پنج گروه منطقهای توزیع شده است. گروه شرق اروپا یک کرسی، گروه غرب اروپا و کشورهای دیگر دو کرسی، آمریکای لاتین و جزایر کارائیب دو کرسی و گروه آفریقا و آسیا پنج کرسی.
رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۰ در گروه غرب اروپا و کشورهای دیگر قرار گرفته است. این اتفاق این فرصت را به صهیونیستها داد تا بتوانند به کرسی شورای امنیت بیاندیشند. طبق طرح دوری گلد آنچه برای رژیم صهیونیستی بهمنظور رسیدن به کرسی شورای امنیت اهمیت دارد، جلب آرای بیش از دوسوم اعضای مجمع عمومی است که رأی کشورهای آفریقایی، هدف وزارت خارجه رژیم صهیونیستی است. طرح دوری گلد معتقد است عضویت این رژیم در شورای امنیت ضمن تأثیرگذاری در قطعنامهها، این امکان را به رژیم صهیونیستی میدهد تا موضوعات مورد اهمیت خود را به بحث بگذارد.
زمان و رقیب صهیونیست ها، اصلیترین دلیل شکست تلآویو
با آنکه صهیونیست ها برای رسیدن به کرسی شورای امنیت فعالیت و برنامههای مستمری را دنبال نمودهاند اما همزمانی قرعه کشی کرسی شورا با موضوع انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف که در ضدیت با تمامی طرح ها و قطعنامههای شورای امنیت در حوزه فلسطین است را میتوان یکی از اصلیترین دلایل پایین آمدن شانس صهیونیست ها برای کسب آرای لازم دانست.
ضمن آنکه وجود رقیبی چون آلمان که از همراهان مهم و تأثیرگذاری رژیم صهیونیستی در مجامع بینالمللی است هم در انصراف تلآویو بیتأثیر نبوده است. آلمانها بارها این ادعا را مطرح کردهاند که ساختار 5 عضو دائم باید تغییر نماید و کشور آلمان باید به اعضای حق وتو اضافه شود.
اصلیترین پیام این اتفاق شکست دیپلماسی صهیونیست ها علیرغم تلاشهای وسیعشان برای تقویت مشروعیت سازی نظام جعلیشان است. با آنکه صهیونیست ها بسیار سعی در عادی سازی روابط خود با اعراب و کشورهای آفریقایی دارند اما جنایات آنان در نوارغزه، تداوم راهپیمایی بازگشت از سوی فلسطینیان و ...مشروعیت حقوقی و انسانی این رژیم را در میان افکارعمومی با چالشهای زیادی روبرو کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید