تعداد افراد واجد شرایط رأی دادن ۳.۷ میلیون نفر بوده و سن رأیگیری در این کشور ۲۱ سال است. به گزارش تسنیم این انتخابات برای اولین بار بر اساس قانون نسبیت برگزار میشود که کشور را به ۱۵ حوزه انتخاباتی تقسیم کرده تا از این میان ۱۲۸ نماینده که نیمی از آنها مسلمان و نیم دیگر مسیحی هستند، به پارلمان راه پیدا کنند. تعداد کرسیهای مسلمانان ۶۴ کرسی است که ۲۷ کرسی به اهل تسنن و ۲۷ کرسی به شیعیان اختصاص داده شده و ۸ کرسی نیز متعلق به دروزیها و ۲ کرسی تحت اختیار علویها است. در سهمیه مسیحیها نیز ۳۴ کرسی به مارونیها اختصاص دارد و ۱۴ کرسی در اختیار مسیحیان ارتودوکس است. ۸ کرسی نیز به مسیحیان کاتولیک و ۶ کرسی به ارمنیها و یک کرسی به انجیلیها و یک کرسی دیگر به سایر اقلیتهای مسیحی اختصاص داده شده است.
در حال حاضر و در نتیجه انتخابات برگزارشده در سال ۲۰۰۹ فراکسیون المستقبل بهرهبری سعد حریری ۲۶ کرسی، فراکسیون جنبش آزاد ملی بهرهبری جبران باسیل ۱۹ کرسی، فراکسیون جنبش امل بهرهبری نبیه بری ۱۳ کرسی، فراکسیون حزبالله لبنان ۱۲ کرسی، فراکسیون حزب نیروهای لبنانی ۸ کرسی و فراکسیون حزب سوسیالیست ترقیخواه لبنان نیز ۷ کرسی را در اختیار دارند.
از طرفی درصد مشارکت در این انتخابات ۴۹.۲ درصد بوده که نسبت به انتخابات قبلی حدود ۵ درصد کاهش داشته است. هم چنین نتیجه انتخابات نشان میدهد که سعدحریری سیاست مدار مورد حمایت غرب به عنوان رهبر بزرگترین بلوک سنی پارلمان پیروز شده است. این نکته را نباید فراموش کرد که نخست وزیر لبنان طبق سیستم حکومت داری این کشور باید سنی باشد. به نظر میرسد با توجه به نتایج انتخابات، دولت آینده لبنان نیز مانند این دولت برای انتخاب اعضای کابینه دارای روندی کند و پر سر و صدا در انتخاب اعضا خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید