راهبرد جدید اسرائیل علیه مزیت های حماس در نبرد نامتقارن

کد خبر: 806125

دو ترور در خارج از سرزمین های فلسطین از موساد علیه نیروهای حماس به خوبی نشان می دهد که تل آویو راهبرد جدیدی را علیه پهپادها و توان فنی و مهندسی نظامی حماس در حال پیگیری است.

راهبرد جدید اسرائیل علیه مزیت های حماس در نبرد نامتقارن

سرویس بین‌الملل فردا؛ محمدمحسن فایضی: این هفته حماس شاهد ترور یکی از مهندسینش در مالزی بود. دکتر فادی محمد البطش استاد دانشگاه مالزی شنبه یکم اردیبهشت ماه به دست افراد مسلح ناشناس در کوالالامپور ترور رسید. افراد ناشناس راس ساعت 6 صبح امروز شنبه زمانی که دکتر البطش در حال رفتن به مسجد برای اقامه نماز صبح بود، 15 گلوله به سمت وی شلیک کردند. کشته شدن این مهندس فلسطینی بسیار زود به اخبار تیتر یک رسانه های فلسطینی و سرزمین های اشغالی تبدیل شد. نزدیکی البطش به حماس و مقاومت فلسطین گمانه زنی ها را در خصوص مجری این ترور را به سوی موساد نشانه گرفت.

«وی اسخاروف» یکی از کارشناس مشهور صهیونیستی در پایگاه اسرائیل "واللا" اعلام کرد: «حادثه ترور بطش نیازی به خیال پردازی زیاد برای شناسایی مجری این عملیات ترور ندارد؛ چرا که وی مهندس برق بود و تنها پس از کشته شدنش مشخص شد که یکی از اعضای (گردان های شهید عزالدین قسام) شاخه نظامی جنبش حماس بود... هدف عامل اجرای این عملیات؛ اعم از اینکه اسرائیل یا هر طرف دیگری باشد، مقابله با تلاش های حماس برای توسعه تجهیزات نظامی خود در کشورهای جنوب شرق آسیا بود.» همچنین پایگاه خبری "اسرائیل الیوم" نیز آورده است که البطش از اعضا و فعالان حماس و از جمله طراحان و مهندسان پهبادهای ویژه این جنبش بود و متخصص انرژی جایگزین و مهندسی برق بود.»

اما ترور یکی از اعضای گروه مهندسان شاخه نظامی حماس پنج ماه پیش از این هم رخ داده بود. بیست و پنجم آذرماه 96 (۱۵ دسامبر ۲۰۱۶) صدای شلیک گلوله در صفاقس دومین شهر پرجمعیت تونس در جنوب این کشور آفریقایی شنیده شد و محمد الزواری با تابعیت تونسی و بلژیکی هدف ۲۸ گلوله قرار گرفت. صدای گلوله در سرزمینی شنیده شد که مردم آن و حتی سیاست‌مدارانش در سال‌های اخیر در حمایت از فلسطین، انتفاضه و مظلومیت غزه از پیشتازان جهان عرب و اسلام‌اند.

الزواری یکی از مهندسین تونسی است که از سال ۱۹۹۱ از سوی حکومت دیکتاتور بن علی به سوریه تبعید شده بود و این تبعید مقدمه‌ای شده بود که وی با جنبش‌های مقاومت فلسطین مانند حماس ارتباط بگیرد و در راستای آرمان فلسطین مبارزه نماید. پس از پایان دوره تبعید ده‌ساله محمد الزواری، این شهید باری دیگر به تونس برگشت و رفت آمدهای گوناگونی به سوریه و دیگر مناطق داشت.

القسام طی بیانیه‌ای در خصوص الزواری تأکید کرد: «الزواری ۱۰ سال پیش به مقاومت فلسطین پیوست و به عضویت گردان‌های قسام درآمد و برای دفاع از فلسطین به نیابت از امت وارد عرصه نبرد با دشمن صهیونیستی شد و در عرصه رزم و مبارزه با این دشمن سربلند بیرون آمد… ترور الزواری زنگ خطر را برای امت‌های عربی و اسلامی به صدا درآورد تا متوجه شوند که اسرائیل و مزدورانش در کشورهای عربی نقش‌های خطرناکی بازی می‌کنند و اکنون زمان آن رسیده است که این مزدوران بزدل خائن ریشه‌کن شوند… مهندس الزواری یکی از فرماندهان ناظر پروژه پهپادهای ابابیل است، این پهپادها در جریان جنگ ۵۱ روزه غزه در تابستان سال ۲۰۱۴ نقش چشمگیری ایفا کرد.»

ترور مهندسان پهپاد؛ راهبردی برای توقف اهرم راهبردی حماس در جنگ نا متقارن

دو ترور در خارج از سرزمین های فلسطین از موساد علیه نیروهای حماس به خوبی نشان می دهد که تل آویو راهبرد جدیدی را علیه پهپادها و توان فنی و مهندسی نظامی حماس در حال پیگیری است. نکته حائز اهمیت آن است که پس از سال ۲۰۰۰ و قدرت گرفتن حامیان مقاومت در فلسطین و نوار غزه، رژیم صهیونیستی سعی نمود ترورهای خارج از فلسطین را متوقف نماید به‌گونه‌ای که پس از ترور ناکام خالد مشعل در امارات در سال ۱۹۹۷، تنها شاهد ترور عزالدین شیخ خلیل از فرماندهان گردان‌های قسام در اثر انفجار خودرویش در دمشق در سال ۲۰۰۴ و ترور محمود مبحوح فرمانده برجسته گردان‌های قسام در امارات در سال ۲۰۱۰ بوده‌ایم. آمار به خوبی نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی ترورهای خارج از فلسطین را از ترس پاسخ مقاومت از سال ۲۰۰۰ بسیار محدود نموده بود.

اما ترور محمد الزواری و فادی محمد البطش می‌تواند آغازی بر ترورهای خارج از سرزمین‌های اشغالی باشد. تکرار نمونه ترور الزواری در تونس، این بار در مالزی به خوبی نشان می دهد که ترس رژیم صهیونیستی از قدرت فنی و مهندسی حماس در پهپادها و گسترده شدن توان این جنبش در نبرد نامتقارن است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت