ترس رژیم صهیونیستی از ابتکار حماس برای مبارزه مسالمت آمیز/ خیانت سعودی و مصر برای معامله قرن
در حالی که صهیونیستها از آغاز دوران و روش مبارزه جدید سخن میگویند، گویا آل سعود و بن سلمان به نمایندگی از سازش گران مرحله جدیدی از فشار بر حماس و فلسطین را بهمنظور تسلیم در مقابل ترامپ و «معامله قرن» آغاز نمودهاند.
سرویس بینالملل فردا؛ محمدمحسن فایضی: جمعه 17 فروردین، مرزهای نوار غزه با سرزمینهای اشغالی برای دومین جمعه پیاپی شاهد «راهپیمایی بازگشت» بود. راهپیمایی بازگشت طرح و ابتکاری جدید از سوی حماس و گروههای مقاومت در غزه در روز زمین بود که از «30 مارس» آغاز شد. در این راهپیمایی هزاران نفر از مردم از نوار غزه به سوی سرزمینهای اشغالی پیادهروی میکنند.
منشأ شکلگیری روز زمین به سال 1976 بر میگردد. علت اصلی بروز حوادث روز زمین این بود که مقامات صهیونیستی در تاریخ 29 مارس 1967 به مصادره زمینهای چند روستای عرب نشین الجلیل میانی از جمله عرابه، سخنین، دیرحنا، عرب السواعه و غزه، جهت احداث شهرکهای یهودینشین در چارچوب طرح یهودی کردن الجلیل و تخلیه آن از ساکنان عرب که نیمی از مجموع ساکنین را تشکیل میدهند، بود. رژیم صهیونیستی در تاریخ 29 مارس سال 1976 به مصادره هزاران هکتار از زمینهای فلسطینیان شهروند سرزمینهای اشغالی ساکن در منطقه الجلیل واقع در شمال فلسطین اقدام نمود. در پی این اقدام غاصبانه، مردم فلسطین دست به اعتصاب غذا و تظاهرات اعتراضآمیز زدند و 6 فلسطینی به شهادت رسیدند.
ابتکار حماس؛ مبارزه مسالمت آمیز در طول یک هفته گذشته از جمعه 10 فروردین (30 مارس) تا جمعه 17 فروردین ماه حدود 34 فلسطینی در مرزهای نوارغزه با سرزمینهای اشغالی به شهادت رسیدند. امری که نشان از ترس بالای رژیم صهیونیستی از راهپیمایی بازگشت است.
در راهپیمایی جمعه نخست ارتش اسرائیل با شلیکهای متداومش موجب شهادت 20 نفر و زخمی شدن حدود 2000 نفر شد، اما در راهپیمایی دوم فلسطینیان با آتش زدن هزاران لاستیک و دودآلود کردن فضا، کار را برای تکتیراندازان صهیونیستی بسیار سخت کردند. ابتکاری که موجب شد کابینه نتانیاهو صادرات هرگونه لاستیک به نوارغزه را ممنوع کرد!
تهدید امنیتی با ابزاری غیرنظامی
یکی از دستاوردهای «راهپیمایی بازگشت» نمایان شدن یک ابزار غیرنظامی در تقابل با رژیم صهیونیستی و به چالش کشیدن امنیت مرزهای اشغالی بود. اتفاقی که انتقادات زیادی را در سرزمینهای اشغالی به دنبال داشته است. به باور بسیاری از تحلیل گران حماس و مقاومت غزه به دستاوردی دست یافته است که به سادگی قابل کنترل و سرکوب نیست. یوسی بیلین معاون وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی و یکی از طراحان معاهده اسلو در این مقاله که در روزنامه عبریزبان اسرائیل الیوم منتشر شده است، تصریح کرد که تظاهراتهای بازگشت که این روزها در نوارغزه شاهد آن هستیم، سالها پیش توسط فیصلالحسینی پیشبینی شده بود. بیلین افزود که فیصلالحسینی سال 1995 به اسرائیلیها گفته بود که روزی خواهید دید که هزاران فلسطینی روانه نوار مرزی بین باریکه غزه و اسرائیل شده و بدون سلاح وارد اراضی اشغالی شده و با ارتش پیشتاز صهیونیستی مبارزه خواهند کرد و در این حال، جامعه جهانی سکوت خواهد کرد اما با افزایش شمار شهدا، آزادگان جهان مداخله کرده و دیگر ساکت نخواهند نشست و اسرائیل دیگر کسی را در کنار خود نخواهد دید. همچنین آوی یسخاروف تحلیلگر صهیونیستی در سخنانی تاکید کرد حوادث رخ داده در غزه را میتوان در یک جمله خلاصه کرد: «حماس یک موفقیت بزرگ در بین افکار عمومی فلسطین به دست آورد و نشان داد که قدرتی فوقالعاده در جمع آوری مردم دارد که جنبش فتح از این توانمندی برخوردار نیست.»
خیانت سعودی؛ در حاشیه پویایی حماس در حالی تظاهرات بازگشت دستاوردی بزرگ با کمترین هزینه برای مقاومت داشته است که پس از برگزاری راهپیمایی جمعه نخست، شاهد فشار و اقداماتی از سوی مصر و آل سعود برای کمرنگ کردن راهپیمایی بازگشت بودیم. پایگاه عبری ریشت کان در خبری فاش کرده بود: «مقامات مصر و عربستان فشارهایی را بر حماس برای توقف راهپیمایی بازگشت آغاز کردهاند. این راهپیماییها در حال خروج از کنترل است و به احتمال فراوان شرایط منطقه را دچار تغییر میکند.»
پس از راهپیمایی جمعه نخست، بن سلمان در مصاحبهای با روزنامه آتلانتیک در سخنانی بیسابقه ضمن آنکه رژیم صهیونیستی و «سرزمین اسرائیل» را به رسمیت شناخت ادبیاتی جدید و جدیتری علیه حماس را آغاز کرد. بن سلمان در پاسخ به سوالات نشریه آتلانتیک گفت: «معتقدم که فلسطینیان و اسرائیلیها حق داشتن سرزمین خود را دارند؛ اما باید یک توافق صلح داشته باشیم تا ضمن ارائه ثبات برای همهگان، روابط نیز عادیسازی شود... ما هیچ مشکل دیگری با هیچ کسی (اسرائیلیها) نداریم ما مشکلی با یهود نداریم...این مثلث شر یعنی ایران، اخوان المسلمین (حماس) و گروههای تروریستی میکوشند این اندیشه را ترویج کنند که وظیفه ما مسلمانان تأسیس دوباره خلافت بر اساس برداشت ویژه آنهاست.»
در حالی که صهیونیستها از آغاز دوران و روش مبارزه جدید سخن میگویند، گویا آل سعود و بن سلمان به نمایندگی از سازش گران مرحله جدیدی از فشار بر حماس و فلسطین را بهمنظور تسلیم در مقابل ترامپ و «معامله قرن» آغاز نمودهاند. پاسخ رهبری به نامه دیماه سال گذشته اسماعیل هنیه رهبر حماس و تاکید ایشان بر خیانت برخی از سران کشورهای عربی و وضعیت خاص و دشوار مجاهدین نوارغزه اهمیت اقدامات سعودی را عیان مینماید. اما باید تاکید کرد به فضل و وعده حق الهی حماس و دیگر جریانهای مقاومت با پشتیبانی دوستداران مسجدالاقصی و استفاده از ابزار و روشهای جدید برای تقابل با صهیونیستها؛ توان مقابله و عبور از وضعیت کنونی را دارند.
دیدگاه تان را بنویسید