سناریوی خطرناک بن سلمان در مسیر «معامله قرن»/ حماس و اخوان؛ ضلع مثلث شر ابداعی ولیعهد جوان سعودی

کد خبر: 797816

بن سلمان سعی کرد این استدلال را به منافع اقتصادی برای کشور عربستان و دیگر کشورهای عربی ضمیمه نماید و به‌طور تلویحی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امری مفید برای همه کشورهای عربی معرفی نماید و خواهان رخداد این سیاست خیانت گونه گردد.

سناریوی خطرناک بن سلمان در مسیر «معامله قرن»/ حماس و اخوان؛ ضلع مثلث شر ابداعی ولیعهد جوان سعودی

سرویس بین‌الملل فردا؛ محمدمحسن فائضی: سخنان بن سلمان در گفتگو با نشریه آتلانتیک حاشیه‌ها و واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. در گفتگوی بن سلمان با جفری گلدبرگ یهودی و نزدیک به نئوکان های آمریکا حول موضوعات گوناگونی از وهابیت، دشمنان عربستان، آزادی و ایران ادعاهای گوناگون و مهمی مطرح شده است.

یکسان قرار دادن یهود با رژیم صهیونیستی؛ ژست حقوق بشری برای عادی سازی روابط

بخشی از سخنان بن سلمان که مورد توجه هم قرار گرفت در مورد رژیم صهیونیستی و حماس است. بن سلمان در پاسخ به سوالات نشریه آتلانتیک می‌گوید:

«معتقدم که فلسطینیان و اسرائیلی‌ها حق داشتن سرزمین خود را دارند؛ اما باید یک توافق صلح داشته باشیم تا ضمن ارائه ثبات برای همه‌گان، روابط نیز عادی‌سازی شود...ما البته نگرانی‌های دینی درباره سرنوشت مسجدالاقصی در قدس و درباره حقوق مردم فلسطین داریم. این معضلات ماست... ما هیچ مشکل دیگری با هیچ کسی (اسرائیلی‌ها) نداریم ما مشکلی با یهود نداریم و محمد (ص) با یک زن یهود ازدواج کرد. ما یهودیان بسیاری در عربستان می‌یابیم که از آمریکا و اروپا به کشور آمده‌اند... ما منافع مشترک زیادی با اسرائیل داریم و اگر توافق صلح حاصل شود منافع بسیار بیشتری بین اسرائیل و کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) و کشورهایی مانند مصر و اردن به‌وجود خواهد آمد.»

بیشتر بخوانید: بن سلمان: با اسرائیل منافع مشترک زیادی داریم

بن سلمان در این بخش از صحبت‌های خود با یهودی نامیدن صهیونیست‌ها، سعی می‌کند با توجیه حقوق بشری برای اشغالگران حق «سرزمین و کشور» قائل شود، ادعایی که از سوی سران آل سعود در نوع خود کم‌نظیر است. بن سلمان سعی کرد این استدلال را به منافع اقتصادی برای کشور عربستان و دیگر کشورهای عربی ضمیمه نماید و به‌طور تلویحی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امری مفید برای همه کشورهای عربی معرفی نماید و خواهان رخداد این سیاست خیانت گونه گردد.

حماس و اخوان؛ ضلعی از مثلث شر ابداعی بن سلمان

اما بخش دیگری از سخنان بن سلمان که پس از به رسمیت شناختن اسرائیل بیان شد، حمله مستقیم به مقاومت حماس بود. بن سلمان این جنبش و اخوان المسلمین را به عنوان یکی از اضلاع مثلث شر ابداعی‌اش معرفی کرد. بن سلمان در سخنانی گفت: «...این مثلث شر یعنی ایران، اخوان المسلمین و گروه‌های تروریستی می‌کوشند این اندیشه را ترویج کنند که وظیفه ما مسلمانان تأسیس دوباره خلافت بر اساس برداشت ویژه آن‌هاست. آن‌ها ادعا می‌کنند وظیفه مسلمانان ساخت دوباره امپراطوری با زور براساس فهم و اهداف آنها است، اما خدای متعال چنین دستوری به ما نداده است... اما مثلث شر می‌خواهد مسلمانان را بازی داده و به آنها بگویند که وظیفه‌شان به عنوان مسلمان و برای کرامت‌شان ایجاب می‌کند، یک امپراطوری اسلامی با زور و خشونت و براساس ایدئولوژی منحرف اضلاع مثلث شر تاسیس شود!»

بیشتر بخوانید: واکنش حماس به اظهارات جنجالی ولیعهد سعودی

بن سلمان در این سخنان سعی میکند ضمن هم ردیف قرار دادن خطر حماس با ایران و حزب الله و برخی گروه های تروریستی؛ مقاومت در مقابل صهیونیسم و استکبار را به رفتاری امپراطوری زورگونه تشبیه نماید که پیامبر و اسلام با آن مخالف بوده است! بن سلمان همچنین در بخشی دیگر از سخنانش حماس را در صف کشورهای تهدیدکننده کشورش و منطقه خواند و مدعی شد: «ما نمی‌توانیم امنیت ملی عربستان را به خطر بیندازیم، ما در منطقه‌ای هستیم که القاعده، داعش،‌ حزب‌الله لبنان، حماس و ایران هستند.»

این سخنان بن سلمان پس از پایان سفر دوهفته‌ای‌اش به آمریکا را می‌توان در مسیر تحقق «معامله قرن» نامید. آنچه از سوی مسئولین آمریکایی و صهیونیستی در ماه‌های اخیر تحت عنوان معامله قرن نامیده می‌شود، هیچ طرح مشخص یا حدود معینی ندارد و بلکه تنها یک هدف با خود دنبال می‌کند و آن‌هم پایان مسئله فلسطین و عادی سازی روابط اعراب و فلسطینیان با رژیم صهیونیستی است. اقدامات اخیر آمریکا در اعلام به رسمیت شناختن پایتختی قدس شریف به پایتختی رژیم و انتقال سفارت از تل‌آویو به قدس در آینده نزدیک، تحریم حماس از سوی کنگره، تروریست نامیدن حماس از سوی سعودی‌ها و ... همگی نشان‌دهنده تلاش محور صهیونیستی برای تحقق سازشی بزرگ است.

شاید نخستین و جدی‌ترین موضع گیری سعودی‌ها علیه حماس به مردادماه سال گذشته بازگردد. روزنامه الریاض در مطلبی سفر مقامات حماس به تهران در مردادماه را نتیجه نزدیکی به ایران دانست و به تروریستی بودن حماس اشاره کرد. در این مطلب تأکید شده است که آمریکا و اتحادیه اروپا حماس را تروریستی می‌دانند؛ اما جنبش حماس در واکنشی صریح و فوری در بیانیه‌ای رسمی تأکید کرد: «این توصیف خطرناک، توهین به مقاومت ملت قهرمان فلسطین محسوب می‌شود؛ ملتی که در نوک پیکان دفاع از فلسطین و عزت و کرامت همه امت ایستاده است. بسیار جای تأسف است که این‌گونه اظهارات از یک رسانه عربی در قلب ریاض پایتخت عربستان دیده شود آن‌هم در زمانی که دشمن صهیونیستی زشت‌ترین جنایات را علیه مردم فلسطین، قدس و مسجدالاقصی مرتکب می‌شود.»

شاید گفته شود تشدید حملات سعودی‌ها علیه حماس به نزدیکی این جنبش به ایران مرتبط است و با بهبود و ترمیم روابط حماس و تهران در ماه‌های اخیر، سعودی‌ها بیش از پیش به انتقاد و حمله علیه حماس پرداخته‌اند. هرچند این مؤلفه در تحلیل روابط سعودی‌ها با حماس همواره مهم و تعیین کننده بوده است؛ اما باید توجه داشت که سخنان بن سلمان و محور شرارت نامیدن حماس گامی جدید و رو به جلو در تشدید فشارها علیه مقاومت فلسطین توأم با به رسمیت شناختن صهیونیست‌هاست که باید جدی گرفته شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت