گزینه عربستان برای تصدی پست سفیر در تل آویو کیست؟
با توجه به روند عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل، به نظر میرسد در صورت گشایش سفارت در اسرائیل، گزینه مورد نظر ریاض برای تصدی پست سفیر انور عشقی خواهد بود.
خبرگزاری تسنیم: با توجه به روند عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل، به نظر میرسد در صورت گشایش سفارت در اسرائیل، گزینه مورد نظر ریاض برای تصدی پست سفیر انور عشقی خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری العربی الجدید، عربستان سعودی نام سفیر خود در اسرائیل را اعلام نکرده و به سطح روابط محرمانه با اسرائیل نیز اشارهای نداشته است، هرچند اخبار زیادی در مورد عادی سازی روابط بین ریاض و تل آویو درز کرده و به میزان زیادی این روند برای همه روشن شده است. انور عشقی گزینه عربستان برای تصدی پست سفیر در تل آویو با این وجود یک معادله وجود دارد که ابعاد آن برای تمام کسانی که مسائل خاورمیانه را دنبال میکنند، روشن شده است و مضمون آن این ست که عربستان اگر بخواهد سفیری را در اسرائیل تعیین کند، کسی را بهتر و لایقتر از انور عشقی رئیس مرکز مطالعات راهبردی خاورمیانه نمیبیند. عربستان از طریق رسانههای خود اعتراف کرد که عشقی مسئول شایسته روابط عربستان و اسرائیل است، زیرا او از طریق اظهارات مستقیم افتخار میکند که یک تبعه سعودی هوادار اسرائیل است، به عبارت بهتر «عشقی، اسرائیلی در لباس سعودی» همان لقبی است که منتقدانش به او داده اند. نابودی کامل قضیه فلسطین در شرایطی که عربستان به طور رسمی مخالفت خود را با عادی سازی روابط اعلام میکند، عشقی که به رهبران سعودی نزدیک است، در گفتوگو با شبکه خبری ۲۴ اسرائیل اعلام تصمیم کشورش برای افتتاح سفارت در اسرائیل را عار ندانست. شرط تازه اسرائیل؛ سفارتهای جدید در قدس نه تل آویو اظهارات عشقی در شرایطی اعلام شد که کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ضمن مخالفت با گشایش سفارت جدید در تل آویو، اعلام کرد کشورهایی که به تازگی با آن روابط برقرار میکنند، باید سفارت خود را در قدس و نه تل آویو افتتاح کنند. بسیاری از ناظران بر این باورند که اظهارات عشقی از عادی سازی رابط بین دو کشور فراتر رفته و اصول ثابت قضیه فلسطین در خصوص تشکیل دولت فلسطینی به پایتختی قدس اشغالی را در برگرفته است و این نه فقط به معنی نابودی ابتکار عمل صلح عربی از سوی ملک عبدالله بن عبدالعزیز بلکه نابودی قضیه فلسطین به شکل کامل است. عشقی پیش از گفتوگویی که شبکه ۲۴ اسرائیل با او ترتیب داد، در گفت: وگو با شبکه الجزیره قطر در پاسخ به این سوال که چه زمانی سفارت عربستان در اسرائیل گشایش خواهد یافت، گفته بود: باید از نتانیاهو بپرسید. وی در اظهاراتی دیگر نیز گفته بود، قضیه فلسطین شرط عادی سازی روابط بین تل آویو و ریاض نیست و این اظهارات دروغ بودن ادعای عربستان مبنی بر مشروط کردن عادی سازی روابط به اجرای ابتکار صلح عربی را برملا میسازد به گونهای که احتمال تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی و به فراموشی سپردن قضیه فلسطین با قدرت مطرح است. امتیاز دهیهای عربستان همچنین عشقی در مصاحبهای که شبکه دویچه وله آلمان با او انجام داد، گفت که ترسیم مرزها با مصر موجب میشود معاهده کمپ دیوید دیگر یک پیمان بین اسرائیل و مصر نباشد، بلکه به یک معاهده بین المللی تبدیل شود، زیرا مصر و عربستان در تسلط بر گذرگاهی که کشتیهای اسرائیلی و سایر کشتیها از آن عبور میکنند، مشترک هستند و عربستان با اسرائیل رابطه برقرار میکند. عشقی همچنین تاکید کرد، عربستان آماده امیتازدهی در خصوص طرح ابتکار صلح عربی است که اسرائیل را به ترسیم مرزها و گفت: وگو در خصوص موضوع پناهندگان اسرائیلی ملزم میکند. وی همچنین از هرگونه همکاری و ابتکار عمل اسرائیل به ویژه در زمینه اطلاعاتی و فناوری و مسائلی که ضامن ثبات حکوت سعودی در برابر خطر ادعایی ایران است، استقبال کرد و گفت، نزدیک شدن روابط عربستان و اسرائیل مبتنی بر وجود یک دشمن مشترک یا همان ایران است.
دیدگاه تان را بنویسید