میانمار برای بازگشت پناهجویان روهینجا آماده می‌شود

کد خبر: 774042

علیرغم تردیدهای رو به رشد درخصوص بازگشت مهاجران روهینجایی به میانمار در میان پناهجویان و سازمان ملل، رسانه‌های دولتی می‌گویند، این کشور در حال ایجاد آمادگی‌های نهایی برای بازگشت نخستین گروه از مسلمانان روهینجایی است که از درگیری‌های استان راخین به بنگلادش گریخته‌اند.

میانمار برای بازگشت پناهجویان روهینجا آماده می‌شود

خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، روزنامه "گلوبال نیو لایت میانمار" نوشت، "نی پو"، سروزیر استان راخین طی دیدار از اردوگاه‌هایی که برای بازگشت مهاجران آمده شده، بر تکمیل ساختمان‌ها، درمانگاه‌ها و زیرساخت‌های درمانی تاکید کرد.

بیش از 655 هزار مسلمان روهینجایی در پی بروز درگیری‌ها در ماه اوت، از استان راخین به بنگلادش گریختند.

طبق توافق میان دو کشور، میانمار پذیرش مهاجران روهینجایی از بنگلادش را در دو مرکز آغاز می‌کند و این اردوگاه موقت در نزدیکی مانگتاو از روز سه‌شنبه شروع به کار کرده و تا دو سال آینده پذیرای مهاجران خواهد بود.

به نوشته این روزنامه، بنگلادش فهرستی مقدماتی را همراه با فرم‌های گواهی شهروندی میانمار از مهاجرانی که به این کشور بازخواهند گشت، آماده می‌کند. مهاجران روهینجایی در اردوگاه کوتوپالونگ در بنگلادش، تا زمانی که میانمار امنیت آنان را تضمین نکند از بازگشت به این کشور امتناع می‌کنند. این پناهجویان همچنین درخواست‌های دیگری را نیز در عریضه‌ای که از جانب رهبران اردوگاه تهیه شده، مطرح کرده‌اند.

مهاجرانی که به تازگی به بنگلادش رسیده‌اند به رویترز گفتند، حتی با وجود آنکه میانمار برای پذیرش پناهجویان از بنگلادش آماده می‌شود، به دلیل ادامه عملیات نظامی در راخین، هنوز هم روزانه تعداد زیادی در حال گریختن به بنگلادش هستند.

گروه شبه‌نظامی روهینجاها نیز اعلام کرد، طرح بازگشت پناهجویان روهینجایی "قابل پذیرش" نیست و "دولت تروریست میانمار با حیله‌گری مهاجران روهینجایی را به سکنی گزیدن در به اصطلاح کمپ‌های موقت فرا می‌خواند".

این گروه با نام "ارتش رهایی بخش آراکان روهینجا" (ARSA)، طی بیانیه‌ای در توییتر تاکید کرد: پناهجویان روهینجایی که از بنگلادش بازمی‌گردند، هیچ‌گاه نخواهد توانست که به جای گذراندن باقی عمر خود و نسل‌های بعدیشان در این اردوگاه‌ها، در سرزمین‌ها و روستاهای اجدادی خود ساکن شوند.

میانمار گفته‌ است که برای پناهجویان روهینجایی، اردوگاهی با ظرفیت 30 هزار تن می‌سازد تا پیش از آن که به زادگاه خود بازگردند، در آن‌جا زندگی کنند.

پل وریز، سخنگوی آژانس پناهجویان سازمان ملل در میانمار خاطر نشان کرد، مهاجرانی که به میانمار باز می‌گردند نباید بدون اعلام رضایت، به طور دائم بنگلادش را ترک کنند.

وی افزود: همچنین اقدامات بیشتری لازم است تا از بازگشت ایمن، داوطلبانه و پایدار مهاجران از بنگلادش اطمینان حاصل کرده و به علت‌های ریشه‌ای این بحران رسیدگی شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت