بروکسل همچنان منتظر شریکی پایدار در آلمان

کد خبر: 769991

یک رسانه آلمانی بروکسل و پروژه های اصلاحی آن را همچنان منتظر تشکیل دولتی پایدار در آلمان و خروج این کشور از بن بست سیاسی دانست.

بروکسل همچنان منتظر شریکی پایدار در آلمان

خبرگزاری تسنیم: سایت رادیو آلمان در مطلبی نوشت: بیش از سه ماه و نیم از برگزاری انتخابات پارلمانی در آلمان می گذرد و همچنان همه در انتظار تشکیل دولتی پایدار در این کشور هستند.

بروکسل آرزوی پایان سریع این بن بست سیاسی در آلمان را داشته و امیدوار است که مذاکرات مقدماتی جهت تشکیل مجد ائتلاف بزرگ بین اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات ها به موفقیت بیانجامد.

در ادامه این مطلب آمده است" بروکسل با شگفتی و بهت زده به برلین می نگرد. حدود سه ماه و نیم است که شهروندان آلمانی در انتخابات پارلمانی شرکت کرده اند، اما همچنان دولت جدید در این کشور تشکیل نشده است. این روند برای بسیاری در اروپا غیر معمول به نظر می رسد چرا که آن ها همواره تصویری از اعتبار، سرعت و دقت را برای آلمان در ذهن داشتند.

از طرفی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم به دلیل بن بست سیاسی در برلین در سطح اروپایی ضعیف شده است. وی در نشست کریسمس اواسط دسامبر گذشته از طرف دیگر سران کشورهای اروپایی در معرض این سوال قرار گرفت که در آلمان چه می گذرد. مرکل تلاش کرد در پاسخ به این سوال آرامش را ایجاد کند.

وی در پاسخ به این پرسش سران اروپایی گفت که من می توانم به شما بگویم که ما به عنوان یک دولت فدرال طبیعتا به تعهدات اروپایی خود کاملا پایبندیم. وی از شایستگی تصمیم گیری و عمل دولت آلمان در مشورت با پارلمان این کشور خبر داد.

سایت رادیو آلمان در ادامه نوشت: بسیاری از سیاستمداران در بروکسل و دیگر کشورهای اروپایی تشکیل سریع یک دولت شایسته عمل در آلمان را می خواهند. اتحادیه اروپا توانایی کنار آمدن با طلسم طولانی تر در مذاکرات تشکیل دولت ائتلافی در یکی از بزرگترین و مهم ترین کشورهای عضو خود را ندارد.

"اگزاویه بتل"، نخست وزیر لوکزامبورگ در این باره گفته است که ما به یک شریک آلمانی که یک دولت پایدار دارد نیاز داریم. من واقعا آرزو می کنم که در زمانی کوتاه ما دوباره اینجا در بروکسل یک شریک پایدار بیابیم که همچنین اکثریت در پارلمان را دارا است. ما هم برای آلمان و هم برای خودمان این آرزو را داریم.

فرانسه نیز همین آرزو را دارد. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه می داند که به تنهایی نمی تواند پروژه های بزرگ در اروپا را پیش ببرد و به آلمان به عنوان یک وزنه سنگین سیاسی و اقتصادی در کنار خود نیاز دارد. در سال جدید میلادی هم پروژه های زیادی از جمله بازسازی منطقه یورو در پیش روی این اتحادیه است.

تا اواخر ژوئن باید اصلاحات بزرگ اروپایی از جمله اصلاح بزرگ سیستم پناهندگی این اتحادیه انجام شود و آلمان هم باید در این پروژه های جدید مشارکت کند. البته تا وقتی که یک دولت شایسته عمل در این کشور تشکیل نشده است این امر ممکن نیست.

"راینهارد بوتیکوفر"، از نمایندگان حزب سبز پارلمان اروپا هم در این باره که آلمان حدود نیم سال نتواند دولتی پایدار را تشکیل دهد و به عنوان شریکی فلج خود را نشان دهد ابراز نگرانی کرده است.

از طرفی سناریوی تشکیل یک دولت اقلیتی در آلمان م برای اروپا مشکل است. در این صورت آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان باید برای هر تصمیمی که در بروکسل گرفته می شود در برلین برای کسب اکثریت در پارلمان تلاش کند.

یان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم برای تشکیل مجدد ائتلاف بزرگ در آلمان ابراز امیدواری کرده و در این راستا در گفت و گو با یک رسانه اروپایی گفته است که من به شدت معتقدم که این دو حزب که حالا در آلمان تلاش می کنند به هم نزدیک شوند این کار را در معنا و مفهوم اروپایی انجام می دهند. وی بر لزوم حفظ موضع آلمن در اروپا تاکید کرد.

مرکل نیز در سخنرانی سال نوی میلادی خود تشکیل سریع دولت آلمان را خواستار شده و آن را درخواست انتخاب کنندگان آلمانی و با نگاهی به تحولات جهانی مهم ارزیابی کرده و گفت: دنیا منتظر آلمان نمی ماند.

این رسانه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: اما اروپا منتظر آلمان است و اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم منتظر تشکیل یک دولت شایسته عمل و تصمیم گیری است که حدود سه ماه و نیم پیش رای دهندگان آلمانی برای این منظور به پای صندوق های رای رفتند.

اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات از روز یکشنبه برای تشکیل مجد ائتلاف بزرگ در این کشور با هم مذاکره می کنند. در روز پنج شنبه این مذاکرات باید نهایی شود و رهبری حزب سوسیال دموکرات باید در کنگره حزب خود که در 21 ژانویه ( اول بهمن ماه) برگزار می شود درباره پذیرش مذاکرات رسمی در این باره تصمیم گیری کند.

به گزارش رسانه های آلمانی اولین توافقات در زمینه موضوعات مالی و حمایت از آّب و هوا بدست آمده است. اما بر اساس گزارش های منتشر شده اختلافات آشکاری بین احزاب در زمینه سیاست مالیاتی وجود دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت